היינו רוצים להאמין שמדובר בבדיחה של 1 באפריל, אך לצערנו אנחנו רחוקים מהתאריך הזה. בציוץ שפורסם לאחרונה בעמוד הטוויטר שלהם, המרכזים לבקרות מחלות ומניעתן (CDC) מזהירים מפני תופעה מטרידה בקרב הציבור האמריקאי: מחזור קונדומים. "אל תשטפו או תעשו שימוש חוזר בקונדום, השתמשו באחד חדש", כתבו.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

חשוב להשתמש בקונדומים בעת קיום יחסי מין, מאחר שהם מפחיתים את הסיכון להידבק במחלות מין ומונעים הריונות. אבל לא פחות חשוב זה לדעת כיצד להשתמש בהם נכון. "אנחנו אומרים את זה כי אנשים עושים את זה", כתבו בטוויטר ואכן לצערנו נראה שלא מעט אמריקאים עושים את זה.


שלושה אחוזים מהאנשים ממחזרים קונדומים

על פי הדיילי מייל, מחקר שפורסם ב-2012 הראה ששלושה אחוזים מהאנשים ניסו להשתמש שוב בקונדום משומש. אבל מתברר שזו לא הטעות היחידה שאנשים עושים עם קונדומים. אותו מחקר הראה כי כמחצית מהאנשים שמו את הקונדום בשלב מאוחר מדי או הסירו אותו בשלב מוקדם מדי.  

הסיבה לכך שאנשים מסוימים אינם מחליפים קונדומים בין שימושים אינה ברורה, מאחר שמחיר הקונדומים די זול (בישראל כארבעה שקלים ליחידה, בארה"ב אף פחות). ייתכן מאוד שהבעיה נובעת אך ורק מעצלנות לפתוח קונדום חדש, אך זה בהחלט לא תירוץ מספק ולא שווה את רמת הסיכון שכרוכה בכך.

קונדום נפתח (צילום: Shutterstock, מעריב לנוער)
לא להתעצל לפתוח אחד חדש | צילום: Shutterstock, מעריב לנוער
עוד ב-mako בריאות:
>> אכלה את אותה ארוחה בכל יום וירדה 16 קילו
>> לוהט מדי: כך תעשו סקס עם כמה שפחות מגע
>> בלי כפיפות בטן: כך תיפטרו מהשומן הבטני

הדבר כנראה המסוכן ביותר בשימוש חוזר בקונדום הוא שקונדום אינו סטרילי אחרי שימוש. לא משנה אם שטפתם אותו במים וסבון, הקונדום כבר מזוהם בווירוס, חיידקים וזרע – כולם מזעריים מדי ולכן אינם נשטפים ביסודיות על ידי סבון.

אך שימוש לא נכון בקונדום לא מסתכם רק במחזורו. ישנם דברים נוספים שיכולים להפחית את יעילות הקונדום, כמו לא להשאיר מספיק מקום בקצה לאיסוף הזרע וחוסר שימוש בחומר סיכה. מזל שה-CDC כאן כדי להזכיר לנו להשתמש בקונדומים באחריות, בלי תירוצים ובלי להתעצל.