ג'ון אוגבורן, בן 36 מצפון קרוליינה שבארה"ב ואב לשלושה ילדים - סבל מדום לב בזמן שעבד בסמוך לביתו. שני שוטרים שבמקרה היו בסביבה והוזעקו למקום התחילו בפעולת החייאה – דקות ספורות לאחר שהתקבלה השיחה במוקד החירום הטלפוני.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

שני השוטרים – לורנס גילר וניקולינה באיץ' ביצעו פעולות החייאה באוגבורן בנחישות רבה – הם המשיכו לנסות להחיות אותו במשך כ-40 דקות, זאת למרות שההנחיה היא להפסיק לבצע פעולת החייאה לאחר 20 דקות ללא סימן חיים.

לאחר שהצליחו להשיב לו את הדופק, הובהל אוגבורן לבית החולים, שם הוחלט על ידי צוות הרופאים להשרות אותו בתרדמת מכוונת, במטרה לסייע לו להתאושש בהמשך השבוע. למרות החוויה הקשה, אוגבורן טוען כי הוא מרגיש מצוין, מלבד לחזה, שאחרי ניסיונות החייאה רבים – נותר כואב.

"רמות האנרגיה שלי הן לא מה שהיו לפני, אבל ייתכן שזה בגלל שהשגרה שלי השתנתה", סיפר ל-BBC.

עוד ב-mako בריאות
>> חשבה שזה יובש בעיניים ומה שגילו זעזע את כולם
>> עזבו פג תוקף: עד מתי אפשר לאכול את זה?
>> זה האגוז שאתם חייבים לשלב בתפריט שלכם

לפי אוגבורן, ניסיונות ההחייאה, שכללו עיסויים בחזה ושימוש בדפיברילטור פנימי (למכשיר יש מגע ישיר עם הלב והטיפול נעשה בחזה פתוח) גרמו לכאבים בחזה, אך מעבר לכך הוא מרגיש טוב ומנסה לפענח כיצד לנצל את המיטב מהחיים החדשים שהוא קיבל.

 מעל לכל, הוא מרגיש אסיר תודה לשני השוטרים שגרמו לנס הרפואי לקרות. "לאחר זמן מסוים הם אמורים להכריז על מוות, אבל הם לא עשו זאת, הם המשיכו לנסות להציל אותי", סיפר. "ואני פשוט כה אסיר תודה על כך".

הדקות הקריטיות

"הראיות מצביעות על כך שכל דקה שבה הלב נעצר ולא נעשית פעולת החייאה – יש הפחתה של 10 אחוז בסיכוי לשרוד", הסביר ד"ר מייקל קורץ, פרופסור חבר בבית הספר לרפואה שבאוניברסיטת אלבמה. המקרה הזה למעשה ממחיש את החשיבות שבפעולת החייאה מיידית. מדי שנה, ישנם יותר מ-350 אלף מקרים של דום לב המתרחשים מחוץ לבית החולים בארה"ב בלבד. 90 אחוז מהמקרים הללו יסתיימו במוות. רק כ-46 אחוז מהאנשים שחווים דום לב מחוץ לבית החולים מצליחים לקבל עזרה לפני שהפרמדיקים מגיעים.

.