אחרי שנדחתה בעקבות מגפת הקורונה בשנה שעברה, נראה שאולימפיאדת טוקיו, שאמורה להתקיים עוד כחודשיים נמצאת בסכנת דחייה נוספת. יפן חווה בחודש האחרון גל נוסף של תחלואה ששם בסימן שאלה את המשחקים האולימפיים ביולי.

במהלך חודש מאי נצפה שיא של כ-7,500 נדבקים ביום וגם מספר המתים נמצא במגמת עלייה כבר זמן מה. על פי הדיווחים, מוקד הגל הנוכחי של קורונה הוא באזור מערב יפן, שמונה כתשעה מיליון תושבים. בתי החולים נמצאים על סף קריסה ובכירים במדינה קוראים לבטל את האולימפיאדה המתוכננת.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

"עלול להיות אסון נוסף בקיץ"

"במילים פשוטות, מדובר בהתמוטטות של מערכת הבריאות", הזהיר לאחרונה יוג'י טוהדה, מנהל בית החולים האוניברסיטאי "קינדאי" באוסקה. "הווריאנט הבריטי שמדבק יותר והערנות שירדה הובילו לעלייה העוצמתית במספר המטופלים". ראשי איגודי עובדים מביעים דאגה כלפי הצוותים הרפואיים שקורסים תחת העומס. לדבריהם, אחים ואחיות רושמים 100, 150 ואף 200 שעות עבודה נוספות כבר במשך שנה. לדבריהם כשהם בתפקיד, הם לפעמים הולכים הביתה ב-1 או ב-2 בלילה והולכים לישון רק כדי לקבל שיחת טלפון שעה או שעתיים לאחר מכן שמבקשת מהם לחזור לעבוד.

לאור הדיווחים המדאיגים הללו, יש הקוראים לדחות פעם נוספת את המשחקים האולימפיים. החשש הוא שקיום האולימפיאדה, שיוביל לכניסה של עשרות אלפי ספורטאים מרחבי העולם ליפן – יחמיר את מצב הקורונה במדינה ויוביל לגל נוסף במהלך הקיץ. "המשחקים האולימפיים צריכים להתבטל, כיוון שכבר נכשלנו בבלימת וריאנטים חדשים מבריטניה והווריאנטים ההודים עלולים להיות הבאים בתור", ציין אקירה טקסו, ראש המחלקה לרפואה דחופה בבית החולים האוניברסיטאי באוסקה. "באולימפיאדה יגיעו 70 אלף או 80 אלף ספורטאים ואנשים מכל העולם למדינה. זה עשוי להיות טריגר לאסון נוסף בקיץ".

אולימפיאדה, טוקיו (צילום:  Ned Snowman, shutterstock.com)
בינתיים הספירה לאחור לקראת האולימפיאדה נמשכת. 12 במאי, טוקיו | צילום: Ned Snowman, shutterstock.com

עוד ב-mako בריאות:
>> איזו תוספת עדיפה: אורז או תפוחי אדמה? בדקנו
>> "יומיים אחרי הניתוח קרה נס – הוא חזר לדבר"
>> זהירות: המאכלים שיכולים לפגוע בחשק המיני

כ-2 אחוזים בלבד מכלל האוכלוסייה חוסנו

בשבוע שעבר נרשמו כ-3,850 בדיקות חיוביות לקורונה באוסקה, מספרים גבוהים כמעט פי חמישה ממה שהם היו לפני שלושה חודשים בלבד. בתי חולים חווים מחסור במכשירי הנשמה וחברות המספקות פרופופול, חומר הרדמה תוך-ורידי הניתן למטופלי קורונה, מדווחות על מלאי נמוך במיוחד שלו. נוסף על כך, יפן התחילה את מבצע החיסונים בשלב מאוחר יחסית, באמצע פברואר ועד כה רק כ-1.9 אחוזים מהאוכלוסייה מחוסנים באופן מלא, מספר נמוך שייתכן שתרם גם כן לגל התחלואה הנוכחי.  

בינתיים בארה"ב פורסמה ביום שני האחרון אזהרת מסע ליפן. המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב פרסמו כי "בשל המצב הנוכחי ביפן, גם נוסעים מחוסנים עלולים להיות בסיכון להדבקה ולהפצת וריאנטים של נגיף הקורונה וצריכים להימנע מכל נסיעה ליפן". עם זאת, הוועד האולימפי בארה"ב ציין בהצהרה לסוכנות הידיעות רויטרס כי הם מודעים לאזהרת המסע, אך הם סמוכים ובטוחים כי ההנחיות עבור אנשי הצוות והספורטאים, יחד עם הבדיקות שנערכות לפני ההגעה ליפן, בזמן ההגעה ובזמן המשחקים, יאפשרו לנציגים של ארה"ב לייצג את המדינה השנה באולימפיאדת טוקיו.

בשבוע האחרון נצפית מגמת ירידה הדרגתית בתחלואה וממוצע המקרים החדשים ליום בשבוע האחרון עומד על כ-4,800. כך שייתכן שעוד יש תקווה למשחקים האולימפיים.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (25.05.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.