האם תרופה למלריה, אחד מגורמי המוות המובילים בעולם, עשויה להיות התשובה לטיפול במגפת הקורונה? לפי מחקר שפורסם על ידי מדענים סינים, המתאר ניסוי קליני שמתבצע בימים אלה בסין, ייתכן שכן.
נכון לעכשיו לא נמצאו תרופה או חיסון לנגיף הקורונה. חברות תרופות שונות מנסות לפתח חיסונים ותרופות במירוץ נגד הזמן, אך מומחים טוענים שגם אם יימצא חיסון עכשיו, ניתן יהיה להשתמש בו רק לפחות בעוד שנה. לכן ההתמקדות בימים אלה היא במניעת הפצת המחלה ככל הניתן, עד שיהיה אפשר להשתמש בחיסון או בתרופה.
כדי לנסות לזרז את תהליך מציאת התרופה, מדענים רבים ברחבי העולם מנסים למצוא את הפתרון בתרופות קיימות, שכן ייתכן שתרופות למחלות מסוימות יכולות להיות יעילות לטיפול גם במחלות אחרות מאלה שהתרופה יועדה להן מלכתחילה. המחקר הנוכחי מתמקד בתרופה לטיפול במלריה שנקראת כלורוקווין (באנגלית: chloroquine phosphate).
במהלך הניסוי הקליני, המדענים בדקו את יעילות התרופה על יותר מ-100 מטופלים הפזורים בעשרה בתי בחולים בסין. סאן ינרונג, סגן ראש המרכז הלאומי לביוטכנולוגיה בסין, טוען כי מומחים מסכימים פה-אחד שיש לבצע ניסויים קליניים נרחבים נוספים בתרופה זו בהקדם האפשרי. תרופה זו, שנעשה בה שימוש יותר מ-70 שנה, נבחרה מתוך אלפי תרופות קיימות, לאחר סדרה של בדיקות וסינונים.
עוד ב-mako בריאות:
>> 10 מאכלים שישמרו על בריאות הלב שלכם
>> הסיבה שאתם חייבים לשטוף "חסה שטופה"
>> נחשף: כך תדעו מה הגיל הביולוגי שלכם
סאן מסביר כי לפי הממצאים עד כה, המטופלים שקיבלו תרופה זו ראו שיפור טוב יותר במצבם בהשוואה לאנשים שלא קיבלו את התרופה. החום שלהם ירד, הם הראו שיפור טוב יותר בסריקות CT של הריאות שלהם ואחוז גבוה יותר מהם החלימו תוך פחות זמן. אך נדרשים ניסויים קליניים נוספים כדי להבין עד כמה תרופה זו עשויה להיות יעילה בשימוש נרחב.
עד אז, מדענים רבים עובדים קשה כדי למצוא חיסון שיראה את הפוטנציאל הטוב ביותר לנסות אותו על מטופלים בניסויים קליניים נרחבים. ד"ר מייק ריאן, האחראי על תוכניות החירום בארגון הבריאות העולמי, אמר בחודש שעבר כי עשוי להיות מידע חדש על מועמדים אפשריים לחיסון תוך "שבועות בלבד".
נראה שתולים לא מעט תקוות בחיסון, אך מומחים רוצים להנמיך ציפיות בקרב הציבור, כיוון שפיתוח חיסון יכול לקחת זמן. פיתוח החיסון ובדיקת יעילותו היא תהליך ארוך, מורכב ויקר שיכול לקחת בין חודשים לשנים.
עוד על נגיף הקורונה:
>> כמה זמן הנגיף שורד על משטחים?
>> האם מסוכן לפתוח חבילות מסין?
>> המחקר הכי גדול על נגיף הקרונה