אחרי שנתיים של הגבלות וסגרים, רוב מדינות העולם פותחות את שעריהן לתיירים וגם הישראלים מנצלים בהמוניהם את חופשת הפסח כדי לטוס אל מעבר לים. מעל חצי מיליון ישראלים עברו רק השבוע בנמל התעופה בן גוריון ועל פי רשות שדות התעופה, היעדים הפופולריים ביותר הם ארצות הברית, טורקיה, יווןצרפת ואיטליה. 

העולם המערבי ברובו כמו גם בישראל נמצא בתקופה 'טובה' בכל מה שקשור להתפשטות מגפת הקורונה, ולמרות החשש מווריאנטים חדשים, ברוב המדינות מסירים אט אט את ההגבלות בתקווה שהשגרה תישאר ותישמר לאורך זמן. נכון לעכשיו, מה מצב הקורונה ביעדים החמים ביותר עבור הישראלים?

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

לאן אפשר לטוס עכשיו?

 אנטליה, טורקיה (צילום: Tatiana Popova, shutterstock)
צילום: Tatiana Popova, shutterstock

טורקיה

במהלך השבועות האחרונים, מספרי המאומתים בטורקיה ירדו באופן דרסטי, וביום ראשון האחרון (17.4) נרשמה הרמה הנמוכה ביותר של נתוני המגפה מזה יותר משנה. טורקיה מתכוונת לסיים בקרוב את חובת עטית המסכות, ובהמשך אף לבטל את הבידוד הנדרש למאומתים. 

הוואי (צילום: aines, shutterstock)
הוואי | צילום: aines, shutterstock

ארצות הברית

מקרי הקורונה החלו לעלות בימים האחרונים בארצות הברית ומחצית ממדינות ארה"ב מדווחות על עליה במאומתים, בעיקר בווריאנט BA.2. בסך הכול, על פי ה-CDC ישנה עלייה של 19% במקרים מהשבוע הקודם ו-42% משבועיים קודם לכן, עם זאת, מקרי המוות והאשפוזים עדיין בירידה.

מפילוג לפי מדינות אפשר לראות כי ישנה התפשטות של הנגיף בחוף המזרחי, כך למשל, המקרים יותר מהכפילו את עצמם מאז תחילת החודש ברוד איילנד ובוושינגטון. גם באזורים אחרים נצפתה עלייה בימים האחרונים במיוחד במערב התיכון - באילינוי, ויסקונסין ומישיגן, שם המקרים עלו ביותר מ-40% בשבועיים האחרונים.

השבוע אף בוטלה במפתיע על ידי בית המשפט חובת המסכות בתחבורה הציבורית מה שעלול להגביר את קצב ההתפשטות ברחבי ארה"ב.

פריז המארה (צילום: MarinaDa, Shutterstock)
רובע המארה | צילום: MarinaDa, Shutterstock

צרפת

גם בצרפת המקרים הולכים ופוחתים, עם ירידה של 32% מאז הממוצע היומי הגבוה ביותר שדווח ב-25 בינואר. ממוצע של 117,713 מקרים ביום דווחו בצרפת בשבוע האחרון - ירידה של 15% מהממוצע לפני שבועיים, אך לצד זאת מקרי המוות באופן יחסי גדלו ב-4% בתקופה הזו.

רומא איטליה (צילום: Matyas Rehak, shutterstock)
צילום: Matyas Rehak, shutterstock

איטליה

כלל המקרים באיטליה ירדו ב-15% מהממוצע לפני שבועיים ומקרי המוות ירדו ב-12%. סך הכול דווח על ירידה של 32% מהממוצע היומי הגבוה ביותר שדווח ב-14 בינואר.

איטליה אף החלה להסיר בהדרגה את המגבלות בתחילת החודש לאחר יציאת המדינה ממצב חירום שנמשך שנתיים וחודשיים. על פי הכללים החדשים כבר אין צורך להציג תו ירוק, ה-Green Pas, אך החובה לעטות מסכות בתחבורה ציבורית ובמקומות ציבוריים סגורים כמו מסעדות, תיאטראות וחדרי כושר נשארת בתוקף לפחות עד סוף החודש.

חוף קורפו יוון  (צילום: Milos Vucicevic, shutterstock)
1.8 מיליון תיירים בשנה לא טועים. קורפו | צילום: Milos Vucicevic, shutterstock

יוון

מספרי הנדבקים בקורונה ביוון הולכים ופוחתים בשבועות האחרונים עם ירידה של 24% מהממוצע היומי הגבוה ביותר שדווח ב-5 בינואר. עוד על מצב הקורונה הנוכחי ביוון

מה עושים במקרה וחלילה נדבקתם בקורונה בחו"ל? על פי מטה ההסברה של משרד הבריאות למאבק בנגיף הקורונה - חולים בחו"ל אמורים לפעול על פי חוקי או תקנות הקורונה במדינה בה הם נמצאים. בהעדר הנחיות אחרות, יש להיכנס לבידוד ל-7 ימים, ובמקרה הצורך לפנות לטיפול רפואי. עליה לטיסה חזרה לישראל אפשרית רק ביום ה-8 לבידוד.