המטופלים הגיעו למכון הפיזיותרפיה ונבדקו תוך חודשיים-שלושה בשלב ההחלמה. במסגרת הסקר שנערך על כ-30 מחלימים בוצעו שתי בדיקות - בבדיקה הראשונה בדקו הליכה קצרה של 6 דקות, שבה המחלימים הלכו 450 מטרים, וזאת בשונה מהממוצע באוכלוסייה שבה הממוצע הוא 700 מטרים. הנדבקים סבלו מעייפות וקוצר נשימה.

בדיקה נוספת שבוצעה, ״לשבת לקום״ המחלימים עשו זאת 14 פעמים - ואילו הממוצע באוכלוסייה הוא  30 פעמים. במקרים אלו הקו המנחה בעבודה עם מחלימי הקורונה הוא"GO SLOW"  - הכוונה היא הורדת עומסים ומתן מנוחות ארוכות בשונה ממצבים רגילים שבהם נרצה לדחוף מטופלים למקסימום.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

התבטאות מחלת הקורונה בשלב האקוטי לא תעיד על התסמינים המאוחרים.  המטופלים נבדקים כל שלושה חודשים ועושים בדיקות לבדיקת מגמות שיפור. הם עוברים טיפולים פיזיותרפיים בערך פעמיים בשבוע וכן אמורים לראות שיפור. בקרוב תתבצע הבדיקה השנייה בסקר, לאחר 3 חודשים. 

נירה כהן צוברי מנהלת מכון הפיזיותרפיה ומדריכת חדר כושר בבילינסון, מספרת: אנו רואים טווח גדול בקרב המחלימים משנות ה-30 המוקדמות ועד 80. התופעות המאוחרות יכולות להופיע במערכות שונות בגוף לדוגמה: לב, ריאה, מערכת שריר שלד ועוד. הטיפול שלנו מתמקד בתסמינים הרלוונטיים של כל מטופל.  הדגש הוא להקשיב לגוף יותר מהרגיל ולהתקדם בעומסי התרגול באופן איטי. לוודא שיש להם יכולת דיבור רציף בזמן מאמץ ואינם נכנסים לקוצר נשימה משמעותי.

עוד ב-mako בריאות:
>> מחקר מצא יתרון משמעותי נוסף לחיסון "פייזר"
>> זה מה שכרובית יכולה לעשות לגוף שלכם
>> 1 מכל 4 מחלימי קורונה יסבלו מתסמין ממושך זה

רן לוי פיזיותרפיסט בביה״ח מוסיף כי "מטופלים רבים לא חוזרים לתפקוד מלא מבחינה גופנית שמתבטאת בפעולות יומיומיות או אפילו בחזרה לשגרת עבודתם. בבדיקות שערכנו מצאנו כי הסיבולת הגופנית של המחלימים ירדה משמעותית כתוצאה מהמחלה וזה התבטא בקוצר נשימה, בכאבי שרירים ועוד. כל המטופלים האלה סובלים מתסמינים שמלווים אותם גם לאחר החלמתם וכאן תפקידנו במחלקת הפיזיותרפיה להדריך אותם, להביא אותם לשיפור משמעותי ולתמוך בהם לאורך הדרך".

באפליקציית איזי ריכזו את כל המקומות בהם תוכלו להתחסן נגד קורונה: