יצאתם לריצה ושכחתם בקבוק מים, או סתם הלכתם לטיול בפארק – ואז נתקלתם בברזייה. אבל רגע לפני שניגשתם אליה כדי להרוות את צימאונכם, נעצרתם וחשבתם לעצמכם: האם זה מסוכן לשתות מברזייה בתקופת הקורונה? אז כדי שלא תצטרכו להמשיך לתהות ולהישאר צמאים, בדקנו מה יש למומחים להגיד בנושא.
עדיין אין הוכחות לכך שניתן להידבק בקורונה מהמים בברזייה – כך שהמים בטוחים לשתייה. עם זאת, כיוון שנגיף הקורונה יכול להישאר על משטחים, מומחים ממליצים להימנע מלהשתמש בהן. אם בכל זאת אתם חייבים, אפשר לשתות מברזייה, כל עוד אתם נוקטים אמצעי זהירות.
כיוון שהרבה אנשים נוגעים בברזיות הציבוריות, עדיף לצמצם מגע כמה שיותר כשאתם ניגשים לשתות. בניו יורק תלויות מודעות שממליצות להשתמש בכפפות או בנייר טישו כשלוחצים על הכפתור להוצאת המים בברזייה. אבל גם אם אין לכם כפפה או טישו בהישג יד, זה לא נורא אם תיגעו בברזייה – כל עוד תרחצו ידיים לאחר מכן במים וסבון במשך 20 שניות או בעזרת ג'ל אלכוהול במשך 30 שניות. חשוב להימנע מלגעת באזור הפנים אחרי השימוש בברזייה ולפני ששטפתם ידיים. כמו כן, מומלץ שהפנים שלכם יהיו כמה שיותר רחוקות מהפיה כשאתם נשענים לשתות מהברזייה.
אנג'לה רסמוסן, חוקרת נגיפים באוניברסיטת קולומביה, ציינה בהאפינגטון פוסט כי המלצה נוספת לשימוש בטוח בברזייה היא להצטייד בבקבוק מים ריק ולמלא אותו, במקום לשתות ישירות מהברזייה. כך זה גם מונע מצב שתשאירו שאריות של רוק שלכם בברזייה ותגנו על אחרים שישתו ממנה. אחרי הכל, גם אתם עשויים להיות נשאים א-סימפטומטיים של הנגיף בלי לדעת זאת.
עוד ב-mako בריאות:
>> מומחים: זאת הסיבה שהקורונה לא נעלמה בקיץ
>> השילה 45 ק"ג ממשקלה תוך שנה – כך זה קרה
>> אלה המזונות המומלצים למניעת לחץ דם גבוה
המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC) ממליצים לבתי ספר ועסקים שונים לעודד הבאת בקבוק מים מהבית, המלצה שיכולה בהחלט להיות רלוונטית גם אצלנו, לקראת החזרה ללימודים. נוסף לכך, ה-CDC מציינים כי באחריותם של בתי הספר לנקות ולחטא את הברזיות בשטחם, כך שתלמידים שיצטרכו להשתמש בהן יוכלו לעשות זאת בבטחה.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (18.08.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.