במחקר חדש, שפורסם בשבוע שעבר ב-Journal of Adolescent Health ערכו חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד, קליפורניה, משאל טלפוני בקרב 4,351 בני נוער וצעירים בני 24-13 מרחבי ארה"ב, בין התאריכים 14-6 במאי, 2020.
50 אחוזים מהנשאלים דיווחו כי השתמשו לפחות פעם אחת בסיגריות או בסיגריות אלקטרוניות, ו-49.8 אחוזים לא השתמשו מעולם. ניתוח תוצאות המשאל הראה כי מבין הצעירים שעברו בדיקות לנגיף, אלה שהשתמשו בסיגריות אלקטרוניות ב-30 הימים שקדמו לבדיקה נמצאו חיוביים לנגיף בשיעור של פי 5 מאלו שלא מעשנים. במשתמשי סיגריות אלקטרוניות יחד עם סיגריות רגילות עמד השיעור על פי 7.
עם הסיבות האפשריות לממצאים מונים החוקרים חשיפה מוגברת לניקוטין ולכימיקלים שבסיגריות אלקטרוניות המשפיעה לרעה על תפקוד הריאות, נגיעות תכופות בפנים או בפה-האופייניות למעשנים, העברת מתקני סיגריות אלקטרוניות בין משתמשים צעירים והשמנה.החוקרים מציינים כי שימוש בסיגריות אלקטרוניות או שימוש מקביל בסיגריות אלקטרוניות ורגילות מהווה גורם סיכון משמעותי לחלות בנגיף, וחשוב כי מסרים המכוונים לנוער בדבר מניעת הידבקות יכללו מידע זה.
עוד ב-mako בריאות:
>> מומחים: זאת הסיבה שהקורונה לא נעלמה בקיץ
>> השילה 45 ק"ג ממשקלה תוך שנה – כך זה קרה
>> אלה המזונות המומלצים למניעת לחץ דם גבוה
"מחקר זה מצטרף לשורה של עדויות מדעיות על הקשר בין סיגריות אלקטרוניות ובין סיכונים בריאותיים של ממש", אומרת דנה פרוסט, מקדמת הבריאות של האגודה למלחמה בסרטן. "ידוע כי שימוש בסיגריות אלקטרוניות מכפיל את הסיכוי של בני נוער מעשנים לעשן סיגריות בהמשך החיים, עלול לפגוע בהתפתחות המוח ומעלה את הסיכון שלהם לחלות במחלות לב וריאה. לפי המחקר הנוכחי, נראה כי הוא גם מגביר את הסיכון לחלות בנגיף הקורונה. חשוב לזכור כי שמירה על בריאות הציבור אינה כוללת רק ריחוק חברתי ועטיית מסכה, אלא בין היתר גם אכיפה יעילה ונמרצת של איסור עישון במקומות ציבוריים וחוק איסור פרסום ושיווק של מוצרי עישון - ונקיטת צעדים מוכחים למניעת התמכרות צעירים להרגל הממכר והקטלני" .
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום א' (16.08.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.