ידוע כי נגיף הקורונה יכול לגרום למחלה, לעתים קשה, לעתים קלה יותר, אך ישנם גם נדבקים שלא מראים תסמינים, חלקם כלל לא יודעים שנדבקו בנגיף.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מחקר שפורסם אונליין ב-Medrxiv, אתר שמעלה מחקרים לפני שעברו ביקורת עמיתים, חושף תופעה שנראה כי היא נפוצה יותר בקרב אנשים שהחלימו מהנגיף והתחסנו נגדו. הם מצאו כי בקרב אנשים שנדבקו בעבר בנגיף יש נטייה לפתח דופק לב מואץ לאחר קבלת המנה הראשונה של החיסון. החוקרים, ממכון "סקריפס", אספו מידע מכ-4,000 אמריקאים, דרך אפליקציה שמדווחת על פעילויות פיזיולוגיות משעונים חכמים. המשתתפים התחסנו בחיסון פייזר או בחיסון מודרנה.

לפי תוצאות המחקר, תופעה זו קרתה רק לאחר קבלת המנה הראשונה של החיסון. לאחר המנה השנייה, נראה שדופק הלב היה זהה בקרב אנשים שלא נדבקו בנגיף בעבר ואצל אנשים שכן נדבקו בו. בין היום הראשון לקבלת החיסון ועד ליום החמישי, נצפתה עלייה של 1.5 פעימות בדקה בקרב אלו שנדבקו בנגיף. אצל אנשים שלא נדבקו בו, העלייה בדופק הלב לאחר קבלת החיסון הייתה מינורית יותר – הוא עלה ב-0.5 פעימות בדקה בלבד. לאחר המנה השנייה של החיסון, נצפתה עלייה של 1.5 פעימות בדקה אצל כל המשתתפים.

חיסון קורונה (צילום:  Maria Kaminska, shutterstock)
ייתכן שכלל לא שמתם לב לזה, אבל נראה שדופק לב מואץ נפוץ בקרב מתחסנים | צילום: Maria Kaminska, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> חשבו שזה עצירות, אבל אז הגיע האבחון האמיתי
>> עלייה בתחלואה – במדינה המחוסנת ביותר בעולם
>> הסימנים שהגיע הזמן להפסיק לצבוע את השיער

למרות שהתופעה קרתה גם בקרב מתחסני פייזר וגם בקרב מתחסני מודרנה, נראה כי במקרה של מודרנה השינויים בדופק הלב היו משמעותיים יותר. בחלק מהמקרים, דופק הלב חזר לעצמו רק כמה ימים לאחר החיסון. לאחר המנה הראשונה, המשתתפים דיווחו כי דופק הלב חזר לקצב תקין רק ארבעה ימים לאחר החיסון. אחרי המנה השנייה, דופק הלב חזר לעצמו רק ביום השישי לאחר החיסון.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (12.05.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.