אנשים שסובלים מהפרעות שינה שקשורות לבעיות נשימה בשינה, עומדים בפני סיכון גבוה ב-31% לפתח סיבוך חמור, הדורש אשפוז או עלול להוביל למוות חלילה, במידה ונדבקו במחלת הקורונה. כך עולה ממחקר חדש שפורסם ע"י חוקרים ממרפאת שינה בקליבלנד.

המחקר קושר בין הפרעות נשימה לירידה ברמות החמצן במהלך השינה שעלולה לגרום להיפוקסיה, (Hypoxia), מצב פתולוגי של מחסור חמצן בתאי הגוף. החוקרים מצאו כי הפרעת נשימה כזו לא "גרמה" לאנשים להידבק בנגיף, אך רמות חמצן נמוכות "עשויות למלא תפקיד בתוצאות גרועות יותר ברגע שהמחלה הוויראלית מתפתחת", ותיארו את ההיפוקסיה כ"מגבר" של השפעות קוביד.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

הממצאים התבססו על נתונים של 5,402 מבוגרים (גיל ממוצע 56) שעברו מחקרי שינה ובדיקות קורונה בשנת 2020 באמצעות מערכת הבריאות של קליבלנד. צוות המחקר גם התייחס למחלות נלוות כמו השמנת יתר, מחלות לב וריאות, סרטן ועישון.

האם יש לכם הפרעת שינה?

"מדוע אנשים עם הפרעות שינה עלולים לפתח COVID-19 חמור יותר, זה עדיין לא ידוע. אך דלקת עשויה לשחק תפקיד", ציין ד"ר מהרה, מנהל המחקר. "אנחנו יודעים שאנשים שמפתחים זיהום חמור בקורונה עושים זאת בגלל 'סערת ציטוקינים', שהיא עומס דלקתי מכריע שמוביל לפגיעה באיברים, כולל רקמת ריאה, ואנחנו גם יודעים שדום נשימה בשינה עצמו גורם לדלקת מוגברת".

דום נשימה בשינה, היא אחת מהפרעות השינה הנפוצות ביותר, ובמהלכו הנשימה נעצרת ומתחילה שוב ושוב במהלך השינה, לפעמים 30 פעמים או יותר בשעה, לעתים קרובות היא מלווה בקולות התנשפות או נחירות. מצב כזה גורם להיפוקסיה ולמצב של קוצר נשימה על מנת להשלים את כמות החמצן בדם.