לאור התפרצויות שנצפו במקומות שונים בסין, נראה כי הממשלה נחושה בדעתה לבלום את מגפת הקורונה בכל דרך אפשרית. אמנם מצבה של סין היום טוב יותר משל מדינות רבות ואחרות בעולם שמתקשות לבלום את התפשטות הנגיף, אך נראה כי בסין מוכנים לעשות כל מה שאפשר כדי למנוע התפרצויות נוספות ונרחבות יותר, גם אם זה אומר להתחיל לבצע בדיקות קורונה אנאליות לאזרחיה. 

על פי דיווח של Bloomberg, לא מדובר עדיין במדיניות כלל-ארצית בסין, אך בדיקות קורונה אנאליות החלו להתבצע באזורים שונים בצפון המדינה, היכן שצצו בתקופה האחרונה קרוב לאלפיים מקרים חדשים של קורונה. לפי הדיווחים, התושבים לא בדיוק קיבלו אזהרה מראש לפני שנאמר להם שיילקחו מהם דגימות לא רק מהאף ומהפה כפי שהיה נהוג מתחילת המגפה בכל העולם, אלא גם מפי הטבעת. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ההליך כרוך בהחדרת מטוש ספוג בתמיסת מלח (Saline) כ-2-3 סנטימטרים לתוך פי הטבעת. כמו הבדיקות הרגילות, המטוש נשלח למעבדה שבודקת נוכחות של נגיף הקורונה. על פי הדיווחים, יותר מאלף ילדי בית ספר ומורים בבייג'ינג עברו בדיקות קורונה שכללו לקיחת דגימות מהאף, מהפה ומפי הטבעת. בנוסף לכך, נעשו גם בדיקות סרולוגיות לגילוי נוכחות של נוגדנים בדם - לאחר שהתגלה מקרה א-סימפטומטי. 

ביום שני האחרון נוסעים בטיסה פנימית בסין התבקשו לרדת מהמטוס, לאחר שהתגלה כי אחד הנוסעים הגיע מאזור שהוגדר בסיכון גבוה להתפשטות הנגיף. הנוסעים הועברו למלון, שם עברו בדיקות קורונה שכללו לקיחת דגימות מהאף ומפי הטבעת. כך סיפר אחד הנוסעים שהתבקש להזדהות רק על ידי שם משפחתו, וואנג. 

לפי מידע שהגיע לידי "בלומברג", גם אנשים שמגיעים לבייג'ינג מתבקשים לעבור בדיקות קורונה אנאליות. אישה מקומית שהגיעה מהונג קונג לבייג'ינג סיפרה כי היא התבקשה לבצע לעצמה בדיקת קורונה אנאלית כשהייתה בבידוד במלון. היא הוסיפה כי היא התבקשה לעשות בדיקות נוספות; שלוש דגימות מהאף ומהגרון, ובדיקת דם אחת. 

בדיקה יעילה יותר? לא בטוח

השיטה החדשה, שכוללת בדיקות אנאליות, מבוססת על מחקרים שהראו כי עקבות של נגיף הקורונה מחזיקות זמן רב יותר באזור פי הטבעת מאשר במערכת הנשימה. לפי ד"ר לי צ'ונגזנג, סגן מנהל המחלקה למחלות זיהומיות ונשימתיות בבית החולים "יו אן" בבייג'ינג, דגימות אנאליות עשויות להיות מדויקות יותר מדגימות הנלקחות מהאף ומהפה, במיוחד כשמדובר במקרים א-סימפטומטיים. הוא הוסיף כי בדיקות אלו נעשו רק בקבוצות בסיכון גבוה, כולל אזורים שנתונים תחת סגר. 

עם זאת, ישנן מדינות שהצליחו לבלום בהצלחה את התפשטות הנגיף, כמו ניו זילנד, ללא צורך בבדיקות אנאליות. ידוע כי ממשלת סין הדיקטטורית השתמשה וככל הנראה עדיין משתמשת בכלים מפוקפקים שלא היו מתקבלים במדינות דמוקרטיות ומערביות. 

עוד ב-mako בריאות:
>> חיסון לקורונה: הסיבה שכואב לכם במקום ההזרקה
>> 29 מתים: המדינה שהצליחה להשתלט על הקורונה
>> הוכח: התבלין הזה עוזר לשריפת שומן בגוף

אכן מחקרים הראו כי ניתן למצוא עקבות של נגיף הקורונה בצואה הרבה אחרי שהתקבלו בדיקות שליליות מהאף ומהפה, מה שעשוי להצביע על כך שהנגיף יכול להחזיק מעמד יותר זמן בצואה מאשר במערכת הנשימה ולפיכך שבדיקת צואה עשויה להיות אמינה יותר. עם זאת, לא ידוע עד כמה הנגיף שנמצא בצואה (ולא במערכת הנשימה) יכול לגרום למחלה וגם לא ידוע עד כמה הוא באמת מידבק בדרך זו, כיוון שזו צורת הדבקה פחות אפשרית בהשוואה להדבקה מטיפות הנפלטות ממערכת הנשימה. עד כה, לפי מומחים, נראה שנגיף הקורונה מתפשט ביעילות רבה יותר דרך האף והפה ולא דרך צואה. 

>> מחקר חדש מסין: ניתן להידבק בנגיף הקורונה דרך צואה

נראה שגם הסגרים בסין הולכים ומתהדקים. באחת הערים בצפון המדינה, שמאכלסת 2 מיליון תושבים, בגבול עם צפון קוריאה - נאסר על כל התושבים לצאת מבתיהם מה-21 בינואר. זאת לאחר שאותרו כ-100 מקרים חדשים באזור. 

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ה' (28.01.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.