קציצות בטטה ועדשים 

המתכון הזה הוא הסוד שלנו לארוחה מנצחת: קציצות שמנמנות רכות ונימוחות, בעלות גוון זהוב כתום, שכל כך פשוט להכין, הרוטב שלהן הכי קל וזריז שיש ואנחנו חותמים לכם שאפילו הילדים הסרבניים ביותר יטרפו אותן בשמחה.

למתכון קציצות בטטה ברוטב עגבניות>

פלפלים ממולאים (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

פלפלים ממולאים

ממולאים הם ה-פתרון לארוחת שישי – שילוב מושלם בין טעם מעולה וחגיגיות לבין הכנה פשוטה ומהירה. כאן במתכון מדובר בגרסה קלאסית למדי, של פלפלים ממולאים באורז עם רוטב עגבניות וכל מיני הפתעות. אבל אם אתם אמיצים אתם לגמרי יכולים לגוון במילויים עם אורז מלא, קינואה או כל דגן אחר שאתם אוהבים, ואפילו לשלב טחון מן הצומח אם מתחשק לכם לתת למנה תחושה קצת יותר "בשרית".

למתכון פלפלים ממולאים קלאסיים>

בולונז טבעוני (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

פסטה בולונז

ספגטי בולונז הוא כנראה אחת המנות הכי אהובות על מבוגרים וילדים כאחד, אבל מי אמר שבשביל בולונז מושלם צריך בשר? קבלו גרסה ביתית וטבעונית לאחת המנות הכי אהובות – ספגטי בולונז מושלם על בסיס פטריות ועדשים.

למתכון בולנז צמחוני>

פשטידת ברוקולי ובורגול (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

פשטידת ברוקולי

פשטידה היא תמיד פתרון מעולה לארוחה צמחונית שהיא גם טעימה, גם משביעה וגם יחסית פשוטה להכנה. בפשטידה המפתיעה הזו שילבו רכיב שלא היינו חושבים עליו – בורגול. וחוץ ממנה יש לנו גם מתכון לפשטידת חצילים מנצחת ומתכון לפשטידת פסטה מעולה וגבינתית למי שממש רוצה להתפנק.

למתכון פשטידת ברוקולי ובורגול>

למתכון פשטידת פסטה של תומר אומנסקי>

למתכון פשטידת חצילים טבעונית>

גיוזה יפנית של ריטה גולדשטיין (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

גיוזה יפנית

המתכון של ריטה גולדשטיין לגיוזות – כיסונים יפנים, עם טופו ופטריות, הוא מצד אחד די פשוט, ומצד שני בהחלט יצליח להרשים אורחים, והוא בעיקר מאוד מאוד טעים.  אין מה לפחד מלהכין את הגיוזה לבד, זה קל וכיפי, וגם אם לא יוצא העיגול הכי מושלם, זה טעים ברמות וקל מהרבה כיסונים אחרים. 

למתכון גיוזה של ריטה גולדשטיין>

 

משולשי אגרול (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

משולשי אגרול

עוד בתחום המרשים אבל קל, המתכון המושלם הזה של רחלי קרוט שהוא משהו בין בורקס לבין אגרול, והוא בעיקר יפה מאוד וטעים אפילו יותר. אתם יכולים להתפרע ולגוון עם כל ירק שאתם אוהבים ויש לכם במקרר.

למתכון משולשי פילו של רחלי קרוט>