• 250 מ"ל חלב אורגני
  • 250 מ"ל מים
  • 35 גרם (½ 3 כפות) קורנפלור
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

  • ¼ כוס סוכר
  • 2 כפות מים
  • 1 כף מי ורדים
  • 2-4 טיפות צבע מאכל אדום

להגשה:

  • קוקוס טחון
  • גרגרי רימון

מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

  1. בקערה קטנה מערבבים היטב קורנפלור ומים עד להמסת הקורנפלור
  2. בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב, מים, סוכר ווניל
  3. מוסיפים את הקורנפלור המומס לתוך הסיר, ומערבבים
  4. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד שהיא מסמיכה היטב
  5. יוצקים את המלבי לכוסות, מכסים מיד בניילון נצמד, מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר לקירור של לפחות 4 שעות לפחות
  6. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים. מורידים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים וצבע המאכל. מצננים ושומרים בבקבוק סגור עד להגשה
  7. הגשה: מוציאים את המלבי מהמקרר, שופכים מעל סירופ ומקשטים בקוקוס ורימונים