אם אתם בדיוק מתכוננים לחתונה אתם בטח כבר מכירים את כל הטרנדים שכובשים את הרחבה. אבל יש אחד שאנחנו אוהבים במיוחד – זוגות שבוחרים לעשות טוב בחתונה. לטובת כל הזוגות המאורסים שרוצים לא רק לחגוג את האהבה שלהם אלא גם להפיץ קצת ממנה, אספנו את האנשים והמיזמים הכי יפים, שאיתם תוכלו לעשות את זה – מהאולם, דרך הצלמים, הדיג'ייז והמזכרות – ועוד כמה דברים קטנים שאולי אפילו לא חשבתם עליהם.

קודם כל שמלה: הסטודיו שמשכיר שמלת כלה ב-800 ש"ח

עוד לפני שניגשים למלאכת תכנון החתונה עצמה, הדבר הראשון שצריך למצוא לכלה את שמלת החלומות שלה. אלא שהמחיר להגשמת החלום הזה הוא בדרך כלל גבוה, ולפעמים מגיע אף לעשרות אלפי שקלים, אבל מסתבר שזה לא חייב להיות ככה. שתי צעירות ירושלמיות החליטו שלכל אחת מגיע להרגיש יפה בחתונה שלה גם בלי להוציא סכומי עתק, והקימו יחד את מטריושקה, סטודיו חברתי לשמלות כלה, שבו כל שמלה מושכרת ב-800 שקל בלבד. בשונה ממיזמי תרומות שונים, השתיים מרענות את המלאי באופן קבוע עם עיצובים אופנתיים וחדשניים. מה שיפה ברעיון הוא שחצי מהסכום מגיע לכלה המקורית לה שייכת השמלה (שגם מעניקה לה את שמה) והשאר לתחזוקת הסטודיו. לאחר 4-5 השכרות, השמלה חוזרת לכלה המקורית לה היא שייכת, ומפנה את מקומה לשמלה חדשה יותר.

סטודיו מטריושקה (צילום: הדר אלפסי )
סטודיו מטריושקה | צילום: הדר אלפסי

הלוקיישן: גן אירועים מיוחד שמעסיק אנשים מיוחדים

גן האירועים הנחלה בצומת בית עובד הוא מקום עם סיפור יפה. לא מדובר רק בלוקיישן יפהפה לחתונות, אלא גם במקום שמפעיל לאורך כל השנה סדנת תעסוקה לקבוצת אנשים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים. אותם אנשים מגיעים למתחם מדי בוקר מההוסטל שבו הם מתגוררים, ומשתלבים בהכנות לאירועים של הערב בעריכת שולחנות, כביסות, סיוע במטבח ועוד. הגן עצמו פעיל רק בחודשי הקיץ, ולכן בחורף, כשהגן סגור, חברי הקבוצה אוספים את הפקאנים שגדלים על העצים בנחלה, מפצחים אותם ומוכרים אותם באריזות, ובנוסף, הם מפעילים חממת סוקולנטים, שאותם יכולים לרכוש הזוגות המתחתנים עבור מזכרות לאורחים. היוזמה המרגשת הזאת היא רק חלק מסיפור משפחתי מרגש במיוחד של בעלי המקום, שלאחיו יש צרכים מיוחדים, ואם אומרים תמיד שהמקום עושה את האירוע, אין ספק שהמקום הזה עושה את האירועים שמתקיימים בו פשוט מעוררי השראה.

גן אירועים הנחלה (צילום: שחר דרורי ואביב לום)
גן אירועים הנחלה | צילום: שחר דרורי ואביב לום

על עמדת הדי ג'יי: העמותה שתגרום לחתונה שלכם להישמע הכי טוב שיש

אחר שהחלטתם איך החתונה שלכם הולכת להיראות, הגיע הזמן להחליט איך היא תישמע, וכאן נכנסת לתמונה עמותת ניגון חוזר, שתרים לכם את החתונה הכי גבוה שאפשר. העמותה מפעילה מאגר של עשרות די ג'ייז מקצועיים, שמתקלטים בחתונות ואירועים בהתנדבות, ואת הכסף שאתם משלמים תורמים לטובת קורסי תקליטנות מקצועיים לנערים בפנימיות, כדי לפתח ולקדם אותם ולהעניק להם מיומנויות שיוכלו לסייע להם בעתיד. אם יתמזל מזלכם, אולי אפילו תזכו לארח בחתונה שלכם את אחד מהנערים בוגרי אותם קורסים, שמגיעים לפעמים לתקלט בחתונות לצד הדי ג'ייז המקצועיים. החתונה הזאת כבר נשמעת מעולה.

ניגון חוזר (צילום: ניגון חוזר)
ניגון חוזר | צילום: ניגון חוזר

מאחורי המצלמות: המיזם שנותן סיבה טובה במיוחד לחייך למצלמה

אם יש משהו שכולם אומרים לזוגות לקראת חתונה זה לא להתפשר על צלם. אחרי הכל, חוץ מהזיכרונות היפים שנשארים אתנו, זו הדרך היחידה להראות יום אחד לילדים שלכם איך אימא ואבא נראו בתור חתן וכלה. עם סנאפ – המרכז החברתי לצילום, תוכלו להרוויח גם צילומים מקצועיים ברמה גבוהה, וגם לספר להם על המקום מעורר ההשראה הזה, שמשמש כבית ספר לצילום לצעירים עם צרכים מיוחדים, וגם מעסיק אותם כצלמים מקצועיים בחתונות ואירועים אחרים. אין ספק שתהיה לאורחים שלכם עוד סיבה טובה במיוחד לחייך למצלמה.

חכו שתגלו מי צילם את התמונות המדהימות האלו (צילום: דוד דיל)
צילום: דוד דיל

די עם המגנטים: המזכרת הכי שווה לאורחים בחתונה

כל זוג לקראת חתונה יודע שאחרי שמוצאים אולם, קייטרינג, שמלת כלה וצלם, מגיעים הפרטים הקטנים שעושים את החתונה באמת, וקשה להתעלם מטרנד אחד שכובש בשנים האחרונות את עולם החתונות. יותר ויותר זוגות מזמינים לחתונות שלהם שוזרות פרחים, שיקשטו את האורחים בזרים מיוחדים שנשזרים במקום עבורם. מעצבת האירועים סיון חדד החליטה לקחת את הטרנד צעד אחד קדימה, ולהעסיק בעלי צרכים מיוחדים בעמדת השזירה ועיצוב האירוע עצמו. לאחר שהעבירה בשנה שעברה בארגון שלוה קורס מקצועי של משרד העבודה והרווחה לשזירת פרחים לאנשים עם מוגבלויות, היא הבינה את החשיבות הגדולה של הזדמנות שווה לתעסוקה עבורם, והזמינה את בוגרי הקורס שלה לעבוד לצידה בשזירת פרחים באירועים. "קשה למצוא מקומות שיעניקו להם שוויון הזדמנויות,כי זה דורש מהמעסיק לתת להם ליווי אחר, שאני כבר יכולה לתת, כי אני מכירה אותם", היא מסבירה, "ככה הם מפתחים עצמאות וביטחון עצמי ורוכשים ניסיון. זו אוכלוסייה נהדרת, ולכל אחד מהם מגיעה הזדמנות אמיתית להשתלב בעולם הזה ולהתפרנס ממה שהוא אוהב לעסוק בו. מבחינתי זה המעט שיכולתי לעשות".

שוזרים אהבה (צילום: סיון חדד)
שוזרים אהבה | צילום: סיון חדד

שזירת הפרחים היא רק אחד מאינספור טרנדים מתחלפים שנועדו כדי להפוך את החתונה לבלתי נשכחת, אבל לפעמים, די במחשבה אחת על האחר וקצת רצון טוב כדי שזה יקרה. לפני כמעט ארבע שנים, ענבר ויותם, בני זוג שמנהלים ביחד עסק לעיצוב גרפי, הקימו את מתחילים בטוב – פרויקט ללא מטרות רווח שבמסגרתו הם מקשרים בין זוגות מתחתנים לבין עמותות לבחירתם, ומאפשרים להם לתרום להן כסף במקום להוציא אלפי שקלים על מזכרות לאורחי, כמו כפכפים, עציצים ועוד. הזוגות בוחרים לאיזו עמותה הם רוצים לתרום וכמה, בני הזוג, בהתנדבות מלאה, תורמים מזמנם גם כמעצבים גרפיים, ומכינים לכל זוג כרטיס מיוחד לחתונה, שמספרת לאורחים על התרומה שניתנה בשמם. בינינו? זו המזכרת הכי יפה שיכולה להיות.

מתחילים בטוב (צילום: שני צדיקריו)
צילום: שני צדיקריו

אפשר גם לרקוד על שתי חתונות

אחרי שכל ההכנות כבר יהיו מאחוריכם, תוכלו לנשום לרווחה ולהיזכר כמה ברי מזל אתם שזכיתם לקבל את חתונת החלומות שלכם. אבל מה אם נגיד לכם שהחתונה שלכם יכולה להיות גם הגשמת חלום של זוג נוסף? בעמותת "יד אליעזר" הבינו את המצוקה של זוגות מעוטי יכולת מול המעמסה הכלכלית הכבדה שבאה עם השמחה הגדולה של חתונה, והקימו אולמות אירועים חברתיים, שבהם יכולים זוגות להתחתן במחירי עלות, מבלי שיתויגו כנזקקים. אלא שאותם זוגות לא תמיד יכולים לממן גם את המחיר הזה, ובדיוק לשם כך קם בעמותה פרויקט אמץ כלה, שבו זוגות שמתחתנים יכולים לתרום ו"לאמץ" חתונה של זוג נוסף, שנערכת במקביל באותו ערב. כך, שני הזוגות זוכים לחתונה מרגשת עם ערך מוסף של נתינה וערבות הדדית, והזוגות הנתרמים יכולים להשתמש במעט האמצעים שיש להם כדי להתחיל את חייהם המשותפים. אמנם מדובר בהוצאה נוספת שלא כולם יכולים להרשות לעצמם, אבל אם כן – אין ספק שהשמחה הופכת לכפולה ומכופלת.

אחרי היום הגדול שלכם – בואו לעשות אותו למישהו אחר

ומה קורה כשהחגיגה נגמרת? ממשיכים לעוד אחת כמובן. כשהיום הגדול שלכם כבר מאחוריכם, או שלחילופין אתם לא ממש בכיוון של חתונה, למה שלא תשתתפו באחת דווקא מהצד השני? מברוק הוא ארגון חברתי שמסייע לזוגות שאין להם אמצעים כלכליים לארגן את החתונה שתמיד חלמו עליה בעזרת עשרות אנשי מקצוע מתנדבים – וכל אדם אחר שרוצה להתנדב לעזור. חברי הצוות מאפיינים את הצרכים והרצונות של הזוגות ומתחילים לגייס את אנשי המקצוע השונים בהתנדבות. בסוף כל אירוע, חברי המיזם מעניקים לכל בעל מקצוע שהשתתף בשמחה 'תו מברוק' – תו הוקרה חברתי שמעיד על הנכונות שלהם לקחת חלק בפרויקט. במקור תכננו חברי המיזם לארגן רק חתונה אחת, אבל היום, אחרי חמש שנים, הם כבר יכולים לזקוף לזכותם עשרות חתונות, ולא מעט חתונות שעומדות להתקיים בעונת החתונות הקרובה. החזון של "מברוק", הוא שהזוגות ובני משפחותיהם, שחגגו בסיוע הארגון, יהפכו לחלק מהמשפחה וימשיכו לסייע במתן שירותים לטובת חתונות נוספות בעתיד. בסופו של דבר, אין כמו חתונה כדי לפתוח מעגל של נתינה ואהבה.

תו מברוק (צילום: מברוק)
תו מברוק | צילום: מברוק