נתחיל בבסיס

איך מכינים את הבצק, איך לשים, והכי חשוב - איך קולעים את החלה? חן שוקרון דאגה לתשובות ולעוד שלל טיפים שחשוב להכיר לפני שיוצאים לדרך. 

>> לטיפים לחלה מושלמת שכל אופה חלות צריך להכיר

חלה עגולה קלועה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
זה לא גדול עליכם! חלה מושלמת שגם אתם יכולים להכין | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

וגם לאורי שפט ממאפיית לחמים יש מה להגיד בנושא. השתתפנו בסדנת אפיית חלות שהוא מעביר וחזרנו עם טיפים שיכולים רק לעזור וגם עם מתכון אחד מושלם.

>> לטיפים ולמתכון של אורי שפט מלחמים  

סדנת חלות - מריחת הבצק (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
גם ללוש צריך לדעת. טיפים מסדנת החלות של אורי שפט | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

מדריך קליעה 

אז אחרי שהשתלטנו על הבסיס, בואו נעבור למה שחשוב באמת: המראה החיצוני, הרושם, המעטפת. במקרה של חלה הקליעה היא באמת קריטית, וגם אתם יכולים לעלות לכיתה של הגדולים ולקלוע צמה משש רצועות, כתר, טורבן וחלה עגולה.

>> הנה המדריך השלם של חן שוקרון לקליעת חלות

חלות עגולות (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
הכי יפה על השולחן. חלת טורבן | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

חלת חסידים

החלה הזו היא הכי בסיסית ופשוטה שיש, עם מינימום מרכיבים ובלי מוצרי חלב, למקרה שאתם מתכננים ארוחה בשרית. איך מכינים אותה? וואללה, בקלות. אין לכם את הקמח הספציפי שבמתכון? שום בעיה - השתמשו בקמח רגיל בתוספת של 2 כפות שמרים יבשים. 

>> למתכון: חלת חסידים

חלה לעצלנים 

טוב, נו, אז היא לא באמת חלה לעצלנים, אבל היא כן חלה ללא לישה. לפני שאתם מתלהבים, במקום הלישה צריך לקפל את הבצק מספר פעמים בכל חצי שעה, כך שלא מדובר בישיבה רגל על רגל. אז למה אנחנו כאן? כי מסתבר שהשינוי הזה גורם לחלה לשמור על טריות כמה ימים טובים. או, הנה סיבה טובה לעבוד קשה. 

>> מתכון לחלה שומרת טריות (ללא לישה)

חלה משש רצועות (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
כי טריות היא הרי המפתח לכל הסיפור הזה של חלות. האם נמצא פטנט? | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב


המקצוענים: חלות לרציניים בלבד

3 חלות מיוחדות לאמץ אל הלב

אם התחלתם כבר לחשוב על מתכונים לראש השנה וגם אם לא - המתכונים האלה, של מאפיית אלחנן המעולה, יסדרו לכם את הראש (ויגעישו לכם את מיצי הקיבה). יש לנו כאן חלת בריוש, חלה עגולה עם צימוקים וחלה אחת מקמח כוסמין, לאלה שלא מצליחים להשתיק את רגשות האשמה.

>> מתכונים לחלות של אלחנן

בוצעים את חלת הבריוש (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
אלוהים, הרכות. חלת בריוש | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב
חלת צימוקים, אלחנן (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
חלת צימוקים. ראש השנה עוד רגע פה! | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב
חלת כוסמין, אלחנן (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
קלאסיקה, אבל קצת יותר בריאה. חלת כוסמין | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

חלת פרמזן ובזיליקום של ארז קומרובסקי. האמת היא שאין צורך להוסיף, אבל אם אתם מתעקשים - מדובר בחלה עשירה עם שמן זית ושילוב טעמים מופלא של פרמזן ובזיליקום, שבאמת לא תצליחו להפסיק לאכול. מניסיון. 

>> לחלת פרמזן ובזיליקום של ארז קומורובסקי

חלת פרמזן ובזיליקום  (צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר)
קצת מאוהבים בה. חלת פרמזן של ארז קומורובסקי | צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר

אם אתם בעניין של גיוונים, חידושים ושילובים מעניינים יש לנו מדריך שלם של נעמה גאון, שמפגיזה עם חלות פפריקה, ריבה ואפילו סחוג. ארבעה מתכונים מפתיעים ומצוינים. 

>> למתכוני חלות מיוחדות של נעמה גאון

חלה עם קונפיטורת תפוז (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
עם קונפיטורת תפוז ורוזמרין. חלה של נעמה גאון | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב