כשסבתא שלי הייתה מכינה את הסיר הזה באמצע השבוע, את העוף היא הייתה מחליפה בביצים. אז לא היה כסף לבשר כל יום, אז את העוף היא שמרה רק לשבתות, לתת לנכדים. כל אמא הייתה מקבלת צלחת, מרסקת את תפוח אדמה ושמה מעל עוד קצת מהרוטב, וככה מאכילה את הקטנים.
אני מודה שהצלי הזה דורש סבלנות, בעיקר בשלב טיגון הבצלים, אבל אני מבטיחה לכם שהוא שווה כל שנייה. מילה שלי. המצרכים :
אופן ההכנה:![]() 1 בוחרים סיר שיכול להיכנס לתנור (לא חובה אבל מומלץ). מטגנים את הבצלים עם הסוכר עד להזהבה מלאה. 2 מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא זהוב מכל הצדדים. 3 מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את שיני השום. מטגנים אותן כדקה ומוסיפים את התבלינים. מערבבים עד שכל השמן נצבע. 4 מחזירים את העוף לסיר ומערבבים כך שיקבל צבע יפה מהתבלינים. 5 מוסיפים את תפוחי האדמה ומוסיפים מים רותחים לכיסוי. 6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה, מכוסה. לקראת הסוף מחממים תנור ל-200 מעלות. 7 מסירים את המכסה ומעבירים את הסיר לתנור ל-10 דקות, להשחמה סופית. ![]() | ![]() |