1 הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים, שמן זית, סילאן ומלח. מוסיפים מחצית מהמים ומתחילים ללוש במהירות איטית. מוסיפים מים לאט לאט (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). הבצק אמור להתקבל חלק וגמיש ולהישאר דבוק לתחתית הקערה ולא לשוליים.
2 לשים בסך הכל 10 דקות, מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו בפנים שיצופה בשומן. מכסים בניילון או שקית ומתפיחים שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.
3 מכינים חמאת שום: מערבבים בקערה חמאה, שום כתוש, מלח, פלפל ופטרוזיליה למחית חלקה. מניחים בצד.
רגע לפני החיסול | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
נוסה פעם אחת ואומץ | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזלפים שמן זית. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מרדדים ומעבירים לתבנית. בעזרת הידיים מרחיבים אותו מעט, שישב טוב ויכסה את כל התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים עוד 45 דקות, או עד שהבצק תפוח למראה.
5 מחממים תנור ל-190 מעלות.
6 מורחים את חמאת השום על הבצק בעזרת הידיים או עם כף. מפזרים גבינת מוצרלה ואופים 20-25 דקות, עד שהמאפה שחום למראה.
7 מוציאים למשטח עבודה נוח, מחלקים למלבנים או ריבועים ומגישים חם חם.
לאוהבי הפיצה העבה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון!