דא דא ודא

כבר כשחשפנו כאן את הקמת המסעדה החדשה של השף שרון כהן (שילה, קפה אירופה) ושל איש חיי הלילה דוד טור, ידענו שהמקום הולך להפוך ללהיט. ואמנם, לא משנה באיזו שעה עוברים בצומת הרחובות רוטשילד והרצל - הרחבה הגדולה שמחוץ למכון הצרפתי, שבו שוכנת המסעדה, מלאה כמעט עד אפס מקום. שלא לדבר על מה קורה כאן כשיש פיסת שמש חורפית בחוץ. אמנם המקום עוד בחיתוליו, ולעתים ההמולה טיפה מוגזמת, אבל עם הזמן אנחנו בטוחים שהוא יתייצב ויהיה אפילו יותר מוצלח. האווירה הלוהטת, האוכל המדויק והאנשים הנכונים כבר כאן.

כריך קטן בדה דה ודה (צילום: ג'רמי יפה)
מהמקומות הלוהטים בתל אביב, בייחוד בבוקר. דא דא ודא | צילום: ג'רמי יפה

מה אוכלים? תפריט ארוחות הבוקר כאן מעולה, וכולל בין השאר סטייק אנד אגז (ביצי עין עם סטייק דקה, ירוקים וצ'יפס ברוטב יין אדום, 48 שקלים), ביצת עין עם פטריות מלך היער ובצל ירוק (34 שקלים) וביצת עין עם בייקון, תבשיל שעועית, צ'יפס ונקניקייה לבנה (48 שקלים). בשעות הערב והצהריים מתמלא המזנון רחב הידיים במנות שמשתנות מדי יום, חלקן ידידותיות לצמחונים ולטבעונים, ולצדן מבחר קוקטיילים. 

Da da & da, שדרות רוטשילד 7 (פינת רחוב הרצל), תל אביב, שעות פעילות: ראשון-שבת 7:00-19:00. במהלך פברואר המקום ירחיב את שעות פעילותו עד חצות, ולאחר מכן ייפתח ל-24 שעות מדי יום.

טרטר סלמון, מסעדת ברוט (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
טעים אש. ברוט | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

ברוט

נכון להיום אפשר להכריז בביטחון מלא על מסעדת ברוט, לשעבר בר יין, כאחד המקומות השווים בעיר וכאחד מאלה שעשו לנו את השנה. לאחר ההצטרפות הפורמלית של השף יאיר יוספי (אקס אלבה), אבירם כץ ובן רון לצוות המקום (לצד ג'מה נווה ועומר בן גל) - המסעדה הפכה סופית להצלחה להיסטרית. נסו להגיע לכאן בלי להזמין מקום ותבינו על מה אנחנו מדברים. האוכל בברוט באמת מיוחד ואותנטי, ונאמן למנטרת ה"מבשלים ומגישים את מה שאנחנו אוהבים" של הבעלים. האווירה סקסית וחברית ותפריט היין המשתנה הוא אחד הטובים בעיר, ומגובה בנוכחות של שני סומליירים מעולים בשטח באופן תמידי.

מה אוכלים? מלנזנה א לה פרמז'נה (פולנטה, חציל, מוצרלה באפלו ורוטב עגבניות, 56 שקלים), מרק דגים מדרום צרפת (78 שקלים), תמנון קריספי על פירה מזלג יווני עם עגבניות, שמן זית וצ'ילי (78 שקלים), טרטר סלמון עם ציר דאשי, חסה קצוצה ואצות וואקמה (64 שקלים), ברוסקטות טרטר בקר סיציליאני (48 שקלים) ועוד. יש גם תפריט ספיישלים מצוין שמתחלף מדי יום.

ברוט, נחלת בנימין 36, תל אביב, טלפון: 03-5102923, שעות פעילות: ראשון-שבת 19:00 - אחרון הלקוחות.

פאסטל הלל תווקולי (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
גם יפה וגם מצוידת בשף חדש. פאסטל | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פאסטל

מי שביקר בפאסטל בגלגולה הראשון יצא מבולבל. מצד אחד מסעדה יפה ומעוצבת לעילא במיקום מרכזי ומדהים - מוזיאון תל אביב. מצד שני, אוכל שלא הולך עד הסוף, ולא מצליח לממש את ההבטחה. אלא שאז הגיע לפאסטל מנהיג חדש, השף הלל תווקולי (לשעבר קלארו), והביא עמו רוח רעננה ונחישות להוביל את המסעדה קדימה עם אוכל מקורי מצוין. תווקולי מגיש היום בפאסטל מנות קלאסיות עם נגיעות ים תיכוניות וחדשניות, שעשויות לגרום לאנשים שהתאכזבו מהמסעדה בגלגולה הקודם להגיע לכאן שוב ולהיות מופתעים לגמרי.

מה אוכלים? סלט קייל מוקפץ בנוסח ניסואז עם אנשובי, תפוח אדמה סגול וביצה רכה (58 שקלים); סלט שבבי ירקות חורף בוויניגרט הדרים חסה עם שומר, מלפפון ופומלה (54 שקלים); קלמרי בגריל עם כרוב לבן כבוש, ויניגרט עגבניות שרי צהובות וכמון (66 שקלים); מרק דלעת צלויה עם בשר סרטנים, עירית וברוסקטה עם קרם פרש (48 שקלים); סשימי טונה בוויניגרט קארי, צ'ילי, תפוח גראן סמית ובייבי באקצ'וי (58 שקלים) ועוד.

פאסטל, שאול המלך 27, תל אביב, טלפון: 03-6447441, שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-00:00.

 

מסעדת דיינינגס בלונדון (צילום: Bloomberg, GettyImages IL)
כזאת אסייתי עוד לא הייתה לנו. דיינינגס | צילום: Bloomberg, GettyImages IL

דיינינגס

אם אתם חובבי אוכל אסייתי, אין ספק שכבר שמעתם על מסעדת דיינינגס. מדובר בליגה אחרת לגמרי של חומרי גלם אסייתיים, שעושים קסמים במטבח פתוח ומצומצם בקומה העליונה של מלון נורמן המדובר בכיכר המלך אלברט. דיינינגס הגיעה אלינו ישירות מלונדון, וכל חובב אוכל שביקר בה כבר הכתיר אותה כאחת המסעדות הטובות ביותר שנראו כאן. בחורף הנוכחי אתם חייבים לעצמכם להגיע לכאן, אפילו שמדובר בהשקעה כלכלית לא קטנה.

מה אוכלים? מנות אסייתיות קטנות ונפלאות שכוללות מבחר דגים ופירות ים טריים, וגם חומרי גלם פחות רגילים במחוזותינו כמו צלופח ולובסטר. בין המנות: ניגירי צלופח (54 שקלים), ניגירי סקאלופ (56 שקלים), לובסטר טמפורה (120 שקלים), סלט אצות (46 שקלים), ניגירי בקר עם סלסת פטריות כמהין (58 שקלים) וטרטר צ'יפס סקאלופ (23 שקלים). לצד המנות מוגש מבחר מרשים של סוגי סאקה ששווה להתעכב עליו. 

Dinings, מלון נורמן, נחמני 25, תל אביב, טלפון: 03-5435444, שעות פעילות: ראשון-שבת 19:00-23:00.

מסעדת נורמן - סלט תמנון  (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
קלאסיקה, קלאסיקה ושוב קלאסיקה. דה נורמן | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

דה נורמן

את הערכתנו הרבה לשף ברק אהרוני כבר חשפנו כאן - אבל למסעדת נורמן שלו ושל האחים ירזין מגיע אפילו יותר. המסעדה, השוכנת גם היא במלון נורמן המפואר, היא לא פחות מקלאסיקה בהתהוות - מוסד של קולינריה מוקפדת בתפאורה נוצצת שמשכיחה לכמה שעות את המציאות המקומית. אם אתם לא ממש רעבים, בסמוך לדה נורמן ישנו בר קוקטיילים משובח לא פחות, עם תפריט בר של אהרוני. 

מה אוכלים? בין המנות: שרימפס קריסטל בחמאת קוניאק (152 שקלים), ראגו בקר עם חונקי כמרים (72 שקלים), לברק בפרנו ובצלי פנינה (148 שקלים), פריטו קישוא (30 שקלים) וטארט לימון שאתם פשוט לא יכולים לוותר עליו (42 שקלים). בבוקר מוגשת במקום ארוחת בוקר עשירה, עם לחמים שנאפים במקום.

דה נורמן, נחמני 25, מלון נורמן, תל אביב, טלפון: 03-5435400, שעות פעילות: ראשון- שבת 08:00-00:00.

פיצה סנטה קתרינה (צילום: תומר אגאי)
סנטה קתרינה. קטנה וחתרנית | צילום: תומר אגאי

סנטה קתרינה

מסעדת סנטה קתרינה הקטנה והחתרנית נפתחה ממש לא מזמן ליד בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי בתל אביב, וכבר עשתה לעצמה יופי של שם ברחבי העיר. למרות הקרבה למוקדים שוקקים וטעימים כמו פורט סעיד ובר השישקו הפופולרי, היא מצליחה להתבלט במנותיה הנהדרות ובמחיריה ההוגנים. השף תומר אגאי מציע כאן מגוון תבשילים, פיצות ומנות קטנות שכיף לזלול ליד האלכוהול, והאווירה הלא מחייבת הופכת את המקום הזה לכיף גדול. וזה עוד בלי שהזכרנו את הטאבון המפואר במרכז המטבח שעושה לנו חם ונעים כשקר בחוץ.

מה אוכלים? פיצות נפוליטניות עם תוספות כמו רוקט ופרמזן או סלמי ובצל מקורמל, שעשויות מבצק מיוחד שנח 24 שעות לפני האפייה, לחמעג'ון מהטאבון עם יוגורט, סטייק בפיתה, תבשיל צוואר טלה בירקות שורש, קרפצ'יו סלק ועוד. המנות מוגשות גם בבר הר סיני הסמוך.

סנטה קתרינה, בית הכנסת הגדול, הר סיני 2, תל אביב, שעות פעילות: ראשון-שבת 17:00-00:30.

ג'וז ולוז במיה (צילום: באדיבות המקום)
האווירה המעולה לא השתנתה. ג'וז ולוז | צילום: באדיבות המקום

ג'וז ולוז 

עם המעבר של מסעדת ג'וז ולוז מיהודה הלוי לרחוב גבולות הרשתה לעצמה המסעדה הוותיקה להשתחרר ולהתרענן קצת, וזה עשה לה רק טוב. המטבח בג'וז ולוז המחודשת הוא נכון ואיכותי מאי פעם, עם הרבה מנות חדשות שלוקחות את האוכל ברצינות הראויה ודגש על חומרי גלם מעולים. למי שדואג, האווירה נותרה כשהייתה, אינטימית ונעימה. 

מה אוכלים? התפריט הבסיסי של ג'וז ולוז השתנה לחלוטין, ומדי יום נוספות אליו מנות חדשות. בין המנות: מרק עדשים בדואי עם תרד, כוסברה, כמון, לימון ואגוזים (38 שקלים), קבב דגים עם ג'ינג'ר על עלה חסה ונענע (51 שקלים), מרק בשר ואטריות אורז עם אניס וקינמון (68 שקלים), סרדינים מטוגנים (52 שקלים) וקובה נייה (בורגול ובשר נא על יוגורט וסירופ רימונים, 26 שקלים).

ג'וז ולוז, גבולות 5, תל אביב, שעות פעילות: ראשון-שבת 18:00-אחרון הלקוחות.

מסעדה טבעונית בפסאז' (צילום: רועי הרצוג)
ככה אנחנו אוהבים את האוכל הטבעוני שלנו. המעבר | צילום: רועי הרצוג

המעבר

המעבר היא אמנם מסעדה טבעונית, אבל ההמלצה שלנו עליה ממש לא מוגבלת לטבעונים. מוגשות בה מנות בריאות, משביעות וטעימות מאוד, עם הטאץ' של אייל שני, שאצלו השתלם הבעלים רועי הרצוג וברוחו הוא פועל. מדובר במקום קטן ואינטימי, הממוקם בפסאז' ברחוב אלנבי בתל אביב ופעיל בשעות הצהריים בלבד (שימו לב, בערב הבעלות היא אחרת והמקום שונה לחלוטין). בקיצור, המעבר הוא המקום הכי לוהט היום לארוחת צהריים מצוינת במחיר משתלם או לחומוס של סוף שבוע.

מה אוכלים? ארוחות בוקר הכוללות כריכים, מיצים סחוטים או קפוצ'ינו עם חלב שקדים בעבודת יד, ארוחות צהריים כמו פסטה ברוטב עגבניות עם שום, חריף וטחינה, סלט ירקות עם קרעי לחם מחמצת, מסבחה עדשים שחורות ומנת "הר" עם קטניות, לחם מחמצת, בטטה אפויה וטחינה. מחיר כל המנות העיקריות - 29 שקלים.  

המעבר, אלנבי 94, תל אביב, שעות פעילות: ראשון-חמישי 7:30-16:30, שישי 7:00-שעה לפני כניסת שבת.

בית העם (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פיצה. אנחנו אוהבים אותך. בית העם | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

בית העם

בתקופה האחרונה צצות סביבנו פיצות במגוון וריאציות, ולכן לא מפתיע שיש כזה דיבור חזק סביב הפיצרייה החדשה של ערן שרויטמן. שרויטמן הוא שף רציני, שהחליט להיות אופה וליצור פיצות שיוצאות מגבולות המוכר. לצד העובדה שבית העם החליפה את פיצריית ביתא פיצה הוותיקה וצריכה לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שלה, מדובר במיזם חדש ומעורר סקרנות. זהו לא מקום שמזמין אתכם לסלייס בודד במאנץ' לילי, אלא לישיבה נינוחה עם משפחה וחברים, איתם תחלקו מגוון פיצות או מנות המבוססות על בצקי פיצות ותקנחו בגלידה אמריקאית קלאסית וטובה. 

מה אוכלים? עוד לפני הפיצות תמצאו כאן מנות פתיחה ופיצטות כמו פלפלים קלויים עם טפנד זיתים וקרעי מוצרלה (25 שקלים), שרימפס וקוביות תפוחי אדמה עם קארי ופלפל שחור (30 שקלים), פיצטה פטריות עם פטריות שמפיניון, פורטבלו ופטריות יער (35 שקלים), פיצטה עם פרגית, יוגורט, שום, פפריקה מתוקה וקארי (40 שקלים). בין הפיצות בתפריט - פיצה כרובית וקשקבל עם פטרוזיליה (40 שקלים) ופיצה פירות ים עם שרימפס, קלמארי, גבינת פרומעז, קישואים, פלפל ירוק חריף ופנצ'טה (50 שקלים).

בית העם, לילינבלום 21, תל אביב, טלפון: 03-5104391, שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-01:00.

טוטו במילפיי  (צילום: עומר קדר)
שוב המילפיי הממכר הזה. טוטו | צילום: עומר קדר

טוטו

אי אפשר לכתוב על המסעדות הנכונות של החורף בלי להזכיר את הסיפור הכי חם של הקיץ. טוטו, בהנהגה המחודשת של ירון שלו, מתקרבת בהחלט למי מנוחות ושבה להיות המקום שהייתה בימיה הטובים. המסעדה גורפת בחודשים האחרונים ביקורות חיוביות ובימים אלה ניתן למצוא בה תפריט חורפי חגיגי ומושלם לצהריים או לערב. האוכל פה בהחלט יעלה לכם לא מעט, אבל כמו שאנחנו מכירים את ירון שלו, זה כנראה יהיה שווה את זה. אל תפספסו את הפיצות והפסטות, שרק בחורף אפשר לאכול אותן עם פחות רגשות אשם ולצאת להתרענן באוויר הקריר.

מה אוכלים? שלו לא בורח מהתפריט שבזכותו התפרסם אלא להפך, מעצב אותו לכדי שלמות. בין המנות ניתן למצוא סשימי טונה אדומה על קרם אבוקדו עם בצלים מוחמצים בבלסמי לבן (78 שקלים) וטורטליני זנב שור בציר עגל וירקות חורף (72 שקלים). בתפריט הצהריים של המסעדה תוכלו להתנסות במבחר מנות במחיר פחות יקר (הכל יחסי) של 125 שקלים, שכולל מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, למשל סלט קלמרי עם עגבניות, בצלים צלויים וגרגירי חומוס או סלמון על פונדו בצלים עם קרם אפונה. סאני דרעי חזרה לאחרונה לתפקידה כקונדיטורית של טוטו והיא מוציאה כאן רבי מכר כמו מילפיי הערמונים הנהדר או קנולי עם ג'יאנדויה (כ-50 שקלים לקינוח).

טוטו, ברקוביץ' 4 תל אביב, טלפון: 03-6935151, שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-00:00.

בינדלה רביולו סרטנים (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
רביולו נהדר בבינדלה | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

בינדלה

בניגוד לרוב המסעדות המככבות כאן, בינדלה אינה חדשה ואפילו אינה מתהדרת בעדכונים מרחיקי לכת. ובכל זאת, היא ממשיכה להיות מדוברת ועמוסה לחלוטין חודש אחרי חודש, עונה אחרי עונה. על האווירה הנעימה במקום צריך להודות לכריס בינדלה החייכני, שהעלה ארצה את המסעדה השוויצרית, ועל האוכל המצוין אחראי השף רועי סופר, שמחדש כל הזמן במנות ספיישל מגוונות, נועזות ונהדרות. 

מה אוכלים? בבינדלה יש כמה מנות מפתח ששמן הולך לפניהן. כזה הוא הקרפצ'יו תמנון שמוגש עם סלט שומר, נענע, בזיליקום, צ'ילי טרי ושמן זית (58 שקלים) או הרביולי הפתוח עם בשר קינג קראב, שאלוטס, אפונת גינה, יין לבן, שמנת וחמאת עגבניות (68 שקלים). בנוסף, יש כאן מנות נהדרות כמו מוסר ים בתבשיל כרשה, פטריות ואספרגוס, ציר פטריות, יין לבן לימון ושמן כמהין (123 שקלים), טליאטלה בולונז עם בשר עגל, חזה אווז מעושן, יין אדום, שום ועגבניות (57 שקלים) וקינוחים פנטסטיים כמו פנקוטה צ'אי עם אננס וקראמבל פיסטוקים (39 שקלים) או קסטה שוקולד (42 שקלים).   ‫

בינדלה, מונטיפיורי 27, תל אביב, טלפון: 03-6500071, שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-00:00.

 

פרונטו- ויטלו טונטו  (צילום: דן לב)
טעים פה מאוד. פרונטו | צילום: דן לב

פרונטו

פרונטו מככבת בתל אביב כבר כמעט שני עשורים, אך בשנים האחרונות הפיח בה השף דיוויד פרנקל רוח חדשנית, שמציבה אותה גבוה ברשימת המקומות הנכונים להיות בהם וכמובן לאכול בהם. פרנקל מגוון כאן עם חומרי הגלם השווים ביותר לצד מנות קלאסיות שמתומחרות באופן מתון בהרבה. השעטנז שבין מסעדת שף עילית לקלאסיקה איטלקית הופך את המקום לכיף גדול שבו כל אחד יכול למצוא את עצמו.

מה אוכלים? בגזרת התפריט העונתי ניתן למצוא מנות כמו קנלוני סרטנים כחולים וכרשה עם קרם סרטנים ועגבניות מיובשות (65 שקלים), טליוליני ואינטיאס אורגנו וחמאת לימון (105 שקלים) או קלמרי בגריל עם תבשיל שעועית לימה, תרד שחור ועגבניות (68 שקלים). בקלאסיקות - ספגטונה נפוליטנה רוטב עגבניות בבישול ארוך (59 שקלים), טונה בלו פין זוקיני אה לה רומנה וקרם חצילים (65 שקלים) ונתח קצבים עם פולנטה רכה (138 שקלים).

פרונטו, הרצל 4, תל אביב, טלפון: 03-5660915, שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-00:00.

אואזיס, מנת טוקיו (צילום: תמר מצפי)
לא אוכל מיינסטרים. אואזיס | צילום: תמר מצפי

אואזיס

רימה אוליברה אף פעם לא עשתה אוכל שנכנס תחת ההגדרה קונצנזוס, ועכשיו, במסעדת אואזיס בגרסתה החדשה, היא לוקחת את הייחוד שלה אפילו עוד יותר רחוק. לא תמצאו כאן מנות שניתן למצוא במקומות אחרים, וידה של אולברה ניכרת בכל צלחת. המנות כאן בהחלט לא זולות, והתמחור אף נעשה יקר יותר עם המעבר למקום הרחב והמעוצב להפליא, אך המגע המיוחד של אולברה ושילובי הטעמים הייחודיים שהיא מציעה הופכים את הביקור כאן למעניין ושווה.

מה אוכלים? התפריט של אואזיס משתנה לעתים קרובות, ככה שהמנות שנציג כאן לא בטוח יהיו שם בפעם הבאה שתגיעו. אבל כדי שתתרשמו מההיצע, יש כאן למשל שרימפס קריסטל נאים שמגיעים עם ליים ואשכולית אדומה (82 שקלים), טרטר בקר בסגנון לאוס (62 שקלים), וחזה ברווז צלוי על פרנץ' טוסט עם ריבת סיגליות ופסיפלורה (132 שקלים). מה שזה לא יהיה, זה טעים ומיוחד. 

אואזיס החדשה, מונטיפיורי 17, תל אביב, טלפון: 03-6206022, שעות פעילות: ראשון-שישי 18:00-אחרון הסועדים

מלגו ומלבר (צילום: אייל זלצברג,  יחסי ציבור )
מלגו ומלבר. דווקא התחילה ברגל שמאל | צילום: אייל זלצברג, יחסי ציבור

מלגו ומלבר

כמו פאסטל, גם מלגו ומלבר התחילה אצלנו ברגל שמאל, עם הרבה הבטחות מנופצות על פירות ים טריים ואוכל מצוין. אלא שבנובמבר האחרון עשו כאן שינוי מהותי, שהתחיל קודם כל במטבח. מאז שנחתו במסעדה זוג השפים מוטי טיטמן (רפאל, לחמים ניו יורק, לחמנינה ומסעדות מישלן חו"ליות) ואור מיכאלי (מסעדות מישלן חו"ליות) פושטות ברחובות שמועות עקשניות על האוכל המצוין שלהם, ואפילו השף ארז קומרובסקי הגיע בעקבות הסופרלטיבים ויצא נפעם וממליץ בכל פה. משלימים את החוויה - אווירה אלכוהולית ונוף להבימה.

מה אוכלים? סשימי דג ים עם תפוחי אדמה קונפי, אספרגוס, קרם עגבניות ואיולי אגוזי לוז (58 שקלים), טרטר מוסר ים עם קוביות קולרבי, דלעת, צ'ילי, יוגורט באפלו וקרם כרובית (55 שקלים), קרפצ'יו דג ים עם טוביקו שחור, שזיפים, תפוז דם וקרם אגסים והל (41 שקלים), ברבוניות פס צהוב מטוגנות עם סלט חסה ושומר מוחמץ (71 שקלים), שרימפס יין לבן וחמאת ג'ינג'ר, תפוחי אדמה, כרשה, עלי תרד, שעועית לימה וקצף ביסק סרטנים (76 שקלים).

מלגו ומלבר, שדרות רוטשילד 142, תל אביב, טלפון: 03-6314214, שעות פעילות: ראשון-שבת 18:00-אחרון הסועדים.

 

סלט קישואים, מסעדת דלאל (צילום: מסעדת דלאל)
כיף בעכו. דלאל | צילום: מסעדת דלאל

דלאל

דלאל בשוק עכו היא אחת המסעדות המדוברות בצפון הארץ, ולא בכדי. השף אוסמה דלאל הצעיר מבשל כאן מגוון דגים ופירות ים טריים, מארח באינטימיות וחיבה את כל מי שמגיע למקום ולאחרונה החל גם להגיע לערבי בישול משותפים במסעדות כמו ברוט, שאפה בר ביפו ומסעדת דלאל בתל אביב, שבה הוא מבשל עם השף גולן גורפינקל. כך שגם אם לא מתחשק לכם להגיע לעכו או שתל אביב קרובה לכם יותר, תוכלו לנסות את האוכל המצוין שלו.

מה אוכלים? כמו מסעדות שוק שתלויות בחומרי גלם מהבסטות, גם בדלאל בעכו יש שינויים יומיומיים בתפריט. אחת המנות שניתן למצוא כאן כמעט בוודאות נקראת על שם המסעדה - מנת דלאל, שמוגשת במחבת ובה נתחי דג מקומחים ומטוגנים בפירה חומוס שמעורבב בלבנה ביתית ורוטב סלק וניל (73 שקלים). חוץ מזה יש כאן עוד שלל גדול של מנות פירות ים וסלטים שכיף לאכול.

דלאל, הבזאר הטורקי, ויצמן 1, עכו העתיקה, טלפון: 04-6397345, שעות פעילות: שלישי-ראשון 12:00-18:00.

ביסטרו וניה (צילום: רועי כהן,  יחסי ציבור )
רוסטביף חיפאי בביסטרו וניה | צילום: רועי כהן, יחסי ציבור

ביסטרו וניה

סביר להניח שגם אם מזמן לא ביקרתם בחיפה, עדיין שמעתם על ביסטרו וניה. אנחנו לא זוכרים מתי לאחרונה נישא כך שמה של מסעדה חיפאית חדשה, אבל זה כנראה מה שקורה כשקבוצת צעירים שאפתנית מנסה להביא קצת רוח חדשה לנמל חיפה ומגישה יופי של אוכל, שמושקעת בו מחשבה רבה. 

מה אוכלים? הרבה מהמאכלים בביסטרו וניה מתוארים כחיפאים אבל דה פקטו, אלה פשוט מנות טובות שמוגשות בהלך רוח חיפאי נינוח ויש להן קונוטציות חיפאיות היסטוריות. בין המנות בתפריט: רוסטביף חיפאי לצד לחם, חמאה, חזרת לבנה, חרדל פטל וחמוצים ביתיים (50 שקלים), מרק דגים ופירות ים עם שרימפס, קלמארי, סרטן כחול וצדפות (70 שקלים), ריזוטו צינזאנו ירוק עם פורטבלו, עולש בר, זעפרן ובלאדי פרמזן (68 שקלים), וקוסטיצה - צלעות בשר לבן מעושנות בעלי אקליפטוס עם תפוחי אדמה ואגס צרוב (72 שקלים).

ביסטרו וניה, שער פלמר 1, חיפה, טלפון: 04-6716272, שעות פעילות: ראשון-חמישי 12:00-01:00, שישי-שבת 13:00-01:00.

תלפיות חיפה פסטה (צילום: סיוון מלוקו רושיאנו ,  יחסי ציבור )
אנחנו אוהבים מסעדות צנועות. תלפיות | צילום: סיוון מלוקו רושיאנו , יחסי ציבור

תלפיות

אנחנו אוהבים מקומות צנועים ואותנטיים, ועוד יותר אנחנו אוהבים שהם מעבירים תחושת חדשנות וחתרנות. תלפיות החדשה בחיפה עושה בדיוק את זה. אין כאן אוכל מפונפן או יומרני (למרות שבקרוב תוגש ארוחת טעימות מעניינת על טהרת הדגים והירקות), התחושה היא מרעננת וקלילה והרצון לעורר מחדש את השוק הוותיק מעורר הערכה. בשר לא מגישים כאן, מתוך אידיאולוגיה, ועדיין מצליחים להפיק אוכל מצוין. 

מה אוכלים? ארוחת הבוקר כוללת שקשוקת פועלים, יש כריכים וארוחות צהריים וערב על בסיס דגים טריים וירקות, ושלל מרקים מתחלפים כמו עגבניות וריחן או מרק עדשים. בימי שישי מגישים חריימה שמנגבים עם חלה או עלי גפן. האוכל כשר ללא תעודה ומחירו נע סביב 40 שקלים למנה עיקרית, ואם לא בא לכם לרדת על מנה רצינית ניתן לאכול מעט מאזטים לצד כוס קוקטייל ג'ין, דבש ופרנה או פשוט עראק.

תלפיות, סירקין 28, חיפה, שעות פעילות: ראשון-חמישי 07:00-23:00, שישי 07:00-כניסת השבת, מוצאי שבת-23:00.

מסבחה תרנגולות מפורקות, חאן מנולי (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
לא רק מסבחה. חאן מנולי | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

חאן מנולי

מאז שסיפרנו לכם על ילד הפלא האוקראיני שהחליט לעוף על עצמו ולפתוח מסעדת חומוס, חאן מנולי לא מפסיקה לבעור. פליקס רוזנטל מלהטט בחודשים האחרונים על הקו שבין חומוסיית גורמה למסעדה של ממש ומייצר הרבה סיבות להגיע לאכול אצלו, כשחומוס היא ממש לא היחידה. פירות הים הטריים, מגוון הירקות הפריכים והפיתות המעולות, לצד המחירים האטרקטיביים, כל אלה מהווים גורם משיכה שלא ניתן להתעלם ממנו.

מה אוכלים? מסבחה ירקות שרופים (28 שקלים), שרימפס קריסטל עם עגבניות, שום ושאטה (48 שקלים), מסבחת עוף מפורק ועשבי בר (34 שקלים), ניסואז סרדינים ופלמידה לבנה (62 שקלים), בצלים ומלפוף ממולא בראגו טלה ואורז עגול (56 שקלים), סלט פריקה ועשבי בר (26 שקלים).  

חאן מנולי, בית אשל 7, יפו, טלפון: 073-7829013, שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-17:00

שישברק מגדלנה (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
אוכל ערבי במיטבו. מגדלנה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

מגדלנה

השף יוסף (זוזו חנא) הוכיח מזמן את יכולתו להפוך את המטבח הערבי לסקסי ובן זמננו. מגדלנה הפכה למוקד מודרני של אוכל ערבי והסועדים הרבים שעולים אליו לרגל לא מפסיקים לדבר על המעדנים הגליליים שהוא מכין שם, שכוללים מנות עונתיות ועשירות מחומרי גלם מקומיים.

מה אוכלים? עולש בר עם בצל מקורמל וקונפי שום (42 שקלים), כרובית מטוגנת, טחינה וסלסה פלפלים (35 שקלים), פטוש עם מלפפון, עגבנייה, בצל וצנון, עלי זעתר, נענע וסומאק בלדי (32 שקלים) ותבשיל צוואר טלה ממולא פריקי וצנוברים על אנטיפסטי שום (125 שקלים).

מגדלנה, צומת מגדל כביש 90 (מרכז מסחרי מגדל), טלפון: 053-9367771, שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-23:00

לכל כתבות המגזין