אוכל
אוכל

דובשניות כמו כשהיינו ילדים

כמו הרבה מאיתנו, גם רון יוחננוב אוהב את הדובשניות שלו קריספיות אבל סדוקות, ממש מתפוצצות (מה לעשות, זיכרונות הילדות שלנו יותר חזקים מהכל). איך עושים את זה? בואו תראו, זה ממש פשוט. קל קל, טעים טעים

|mako אוכל| פורסם07:00
דובשניות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.4127reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 100 גרם חמאה
  • חצי כוס דבש
  • חצי כוס סוכר חום כהה
  • חצי כפית מלח
  • כף מחית וניל
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 ביצים
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • חצי כפית ציפורן

לציפוי:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם סוכר לבן רגיל

אופן ההכנה:

1ממיסים בסיר קטן על אש בינונית את החמאה יחד עם הדבש, הסוכר החום, המלח והווניל.

2מכבים את האש, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים (התערובת תתפח ותתבהר, זה בסדר). מניחים בצד לכשעה, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.

3מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים ביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, הקינמון והציפורן ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, עד שהתערובת הופכת מוצקה (אפשר ללילה).

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מגלגלים כדורים קטנים, מצפים בסוכר רגיל ואז באבקת סוכר ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה (העוגיות מתפשטות באפייה).

6אופים כ-15 דקות, או עד שהדובשניות מזהיבות ומתחילות להשחים.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il