אוכל
אוכל

פיצה בתוך פיתה

במתכון הזה אנחנו מכינים גם את הפיתה עצמה, והוא עדיין נשאר בגבולות ה-5 מרכיבים והחצי השעה כולל הכל. איך עושים את זה? משתמשים במים חמימים שמזרזים את התפיחה, ובעיקר עוקבים אחרי ההוראות. באים למסיבת חמץ?

|mako אוכל| פורסם07:14
פיצה בתוך פיתה עם תירס (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.9113reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן רגיל
  • כף שמרים יבשים
  • כפית גדושה מלח
  • 300-350 מ"ל מים חמימים

למילוי:

  • תוספות שאוהבים – אחת או יותר: רוטב לפיצה, גבינה צהובה, גבינה בולגרית, פטריות, תירס, זיתים, עלי זעתר, עלי בזיליקום וכו')

לאפייה:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

>>מתכונים לפסח

1הבצק: מפזרים את המלח בתחתית הקערה של המיקסר, ומעליו מוסיפים את הקמח והשמרים. מתחילים להוסיף את המים תוך כדי לישה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות) ולשים כ-7 דקות. צריך להתקבל בצק אחיד ולא דביק.

2מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח כמה דקות.

3מחממים תנור ל-250 מעלות.

4מחלקים את הבצק ל-10 חלקים, ומשטחים כל אחד לפיתה.

5מפזרים אילו תוספות שרוצים על הפיתות, וסוגרים כל אחת מהן בחזרה לכדור. מניחים בצד לשתי דקות.

פיצה בתוך פיתה - שלב המילויפיצה בתוך פיתה - שלב המילוי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

6מקמחים או משמנים את הידיים ומשטחים את הכדורים שוב לפיתות. נזהרים שהתוספות לא ייחשפו.

7מורחים את הפיתות בביצה טרופה (אפשר גם לפזר עלי זעתר או אורגנו) ומכניסים לתנור ל-7-10 דקות, עד הזהבה. אפשר להגיש עם רוטב לפיצה.

פיצה בתוך פיתהפיצה בתוך פיתה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

תגיות:פיצהפיתה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il