אוכל
אוכל

דגים בנוסח מרוקאי

נתחי דג ברוטב עגבניות שרי ופלפלים על גבול החריפות ובדיוק על העסיסיות הנכונה. סיר מלא טעמים בלי הרבה עבודה

|הכי טעים שיש| פורסם11:09
דגים בנוסח מרוקאי (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
Rating:4.854reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

מרכיבים:

  • 4 נתחי פילה דג מושט (אפשר להכין גם עם לוקוס/ דניס/ בורי)

  • 10 עגבניות שרי מנומרות
  • 10 עגבניות שרי אדומות
  • 10 עגבניות שרי צהובות
  • 1/2 פלפל אדום (מתוק)
  • 1/2 פלפל צהוב (מתוק)
  • 1/2 1-1 פלפל ירוק (חריף)
  • 8 שיני שום
  • 2 פרוסות לימון כבוש
  • 1/2-3/4 כוס מים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח ים
  • כורכום
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • כף (גדושה) פפריקה אדומה מתוקה
  • חופן כוסברה
  • חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1חולטים את העגבניות במים רותחים במשך מספר דקות. מקלפים את העגבניות בעדינות, חותכים את הפלפלים לרצועות עבות וקוצצים את הירק.

2מרצפים תחתית של סיר סוטאז' ברצועות פלפלים, עגבניות שרי (מקולפות), שיני שום (שלמות) ובפרוסות לימון כבוש. מוסיפים מחצית מכמות המים ומתבלים בכל התבלינים לפי הטעם, למעט הפפריקה. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך קל של הפלפלים.

3מערבבים את כף הפפריקה עם 1/4 כוס השמן ומורחים את נתחי הדג. לאחר מכן, מניחים את נתחי הדג על הירקות כשהעור כלפי מטה, מוסיפים את יתר כמות המים, מתבלים בשנית (כורכום, מלח, פלפל). מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה ללא מכסה כ-20 דקות.

4מפזרים את הכוסברה, הפטרוזיליה והזיתים השבורים מעל לנתחי הדג ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות ללא מכסה (עד לצמצום הרוטב).

5במהלך הבישול מוזגים מהרוטב שנוצר בסיר על נתחי הדג. לפני ההגשה אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה טרייה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il