מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מיני הכי טעים אורז

מנסף כבש

בשר כבש עם צנוברים, תבלינים להעמקת הטעמים ואורז שטוגן בשמן של הבשר. טעים? חכו עד שתשימו מתחת לכל זה גם לאפה. במילים אחרות: מנסף, אתם חייבים את זה לעצמכם

|הכי טעים שיש| פורסם08:00
מנסף כבש (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

מרכיבים:

  • 1 כוס שמן זית (250 מ״ל)

  • 1 כוס צנוברים (250 מ״ל)
  • 3 נתחי אוסובוקו של כבש עם העצמות
  • 1 ק"ג אורז לבן - בסמטי
  • 1 ק"ג בשר טחון גס / קצוץ – 60% כבש 40% עגל
  • 8-6 גרגירי הל שלם
  • 1 כפית תבלין ארבע העונות – גרגירי כוסברה, פלפל שחור, פלפל אנגלי, פלפל אדום
  • קליפה מאגוז מוסקט אחד
  • 2-1 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 5 עלי דפנה
  • 2-1 כפיות מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור שלם
  • 4-5 גרגירי מסטיקה

אופן ההכנה:

1בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הצנוברים עד הזהבה, מוציאים את הצנוברים בכף מחוררת ומניחים על גבי נייר סופג.

2באותו השמן מטגנים את נתחי הבשר כ-2- 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים את הנתחים לסיר עם מים רותחים שמכסים את הבשר ושומרים את שמן הטיגון.

3מוסיפים את כל התבלינים (למעט המסטיקה, מחצית מכמות קליפת אגוז המוסקט ומחצית מכמות המלח והפלפל הטחון שישמשו לתיבול הבשר הקצוץ) מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה, עד שהבשר מבושל ומוכן.

4האורז: מטגנים את האורז כ-2-3 דקות בחצי מכמות השמן שנתחי הבשר טוגנו בו ומוסיפים את מי בישול הבשר (מבעד למסננת) כך שמי הבישול יהיו בכמות כפולה מהאורז, (כ-2 ליטר). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה. בתום הבישול מניחים את האורז בצד לחמש דקות.

5בשמן שנותר מטיגון נתחי הבשר, מטגנים את הבשר הטחון כ-10-15 דקות ומוסיפים תוך כדי את המסטיקה, מעט מלח גס, פלפל שחור וחצי אגוז מוסקט מגורד. לקראת סוף הטיגון מוסיפים חצי מכמות הצנובר לבשר.

6מעבירים את האורז למגש גדול (ניתן לשים כמצע לאורז פיתה ערבית), מסדרים מעל האורז את הבשר הטחון ומניחים מעליהם את נתחי הבשר, בוזקים את הצנוברים ומגישים חם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il