
מנסף כבשבשר כבש עם צנוברים, תבלינים להעמקת הטעמים ואורז שטוגן בשמן של הבשר. טעים? חכו עד שתשימו מתחת לכל זה גם לאפה. במילים אחרות: מנסף, אתם חייבים את זה לעצמכם![]() תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת |
המצרכים :מרכיבים:
אופן ההכנה:1בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הצנוברים עד הזהבה, מוציאים את הצנוברים בכף מחוררת ומניחים על גבי נייר סופג. 2באותו השמן מטגנים את נתחי הבשר כ-2- 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים את הנתחים לסיר עם מים רותחים שמכסים את הבשר ושומרים את שמן הטיגון. 3מוסיפים את כל התבלינים (למעט המסטיקה, מחצית מכמות קליפת אגוז המוסקט ומחצית מכמות המלח והפלפל הטחון שישמשו לתיבול הבשר הקצוץ) מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה, עד שהבשר מבושל ומוכן. 4האורז: מטגנים את האורז כ-2-3 דקות בחצי מכמות השמן שנתחי הבשר טוגנו בו ומוסיפים את מי בישול הבשר (מבעד למסננת) כך שמי הבישול יהיו בכמות כפולה מהאורז, (כ-2 ליטר). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה. בתום הבישול מניחים את האורז בצד לחמש דקות. 5בשמן שנותר מטיגון נתחי הבשר, מטגנים את הבשר הטחון כ-10-15 דקות ומוסיפים תוך כדי את המסטיקה, מעט מלח גס, פלפל שחור וחצי אגוז מוסקט מגורד. לקראת סוף הטיגון מוסיפים חצי מכמות הצנובר לבשר. 6מעבירים את האורז למגש גדול (ניתן לשים כמצע לאורז פיתה ערבית), מסדרים מעל האורז את הבשר הטחון ומניחים מעליהם את נתחי הבשר, בוזקים את הצנוברים ומגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |