אוכל
אוכל

קוסקוס טוניסאי

מרק עוף עם ירקות כתומים וגרגירי חומוס לצד קוסקוס

|הכי טעים שיש| פורסם20:28
קוסקוס תוניסאי  (תמונת AVI: mako)
Rating:4.4346reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקוסקוס:

  • 1 ק"ג סולת

  • 1 כוס שמן קנולה
  • חצי כפית מלח
  • 2.5 כפות אבקת מרק עוף
  • 200 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות

למרק:

  • 2 כפות שמן קנולה, לטיגון

  • בצל וחצי, קצוץ דק
  • 2 גבעול סלרי, חתוכים דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 ליטר ציר עוף
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
  • 2 כוסות חומוס מושרה
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות גסות
  • 400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גסות
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות גסות
  • 1 קולרבי, חתוך לקוביות גסות
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • עלי הסלרי

אופן ההכנה:

1הקוסקוס:בוררים את הסולת ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, המלח ואבקת המרק. מערבבים עד שכל הגרגירים ספוגים בשמן. מוסיפים ככוס וחצי מים ומעבירים דרך מסננת.

2מאדים את הקוסקוס בסיר מיוחד כשעה וחצי, ומחזירים לקערה.

3יוצקים מעט מים ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים. מעבירים שוב במסננת ומאדים עוד כשעה.

4המרק: מטגנים את הבצל והסלרי בסיר עם מעט שמן.

5מתבלים, מוזגים מעט מהציר ומוסיפים את הגזר והחומוס. אחרי שהגזר מתרכך מוסיפים את שאר הירקות, הציר ועשבי התיבול, ומבשלים עד שכל הירקות מבושלים ורכים.

6מגישים את הקוסקוס ועליו את המרק.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il