טורט דובדבנים וגבינות
טורט גבינה ודובדבנים. מרשימה ומעולה | צילום: דניאל לילה, אוכל טוב

טורט דובדבנים וגבינה

העוגה הזאת היא לא רק יפה, היא גם טעימה וגם קלה להכנה: בסיס של בישקוטים, קרם מסקרפונה שתכינו ממנו אקסטרה כי הוא פשוט הצלחה, ודובדבנים - גם טריים וגם אמרנה. מה יכול להיות רע, אתם שואלים? נכון מאוד, כלום. רק טוב יש בעוגה הזאת. 

>> למתכון: טורט דובדבנים וגבינה 

בלונדיז
בלונדיז. גרסה בהירה וגבינתית לבראניז | צילום: דניאל לילה, אוכל טוב

בלונדיז

עוגת גבינה לא חייבת להיות קרמית וקרירה: הנה עוגיות בראוניז, רק בלונדיניות, ועם תוספת של גבינת ניו יורק שמעשירה את הבצק ומטיסה את העוגיות האלה לספרה אחרת. תענוג פשוט הוא התענוג הכי טוב. 

>> למתכון: בלונדיז

רולדת טירמיסו 

כשחושבים על זה לעומק - טירמיסו בהחלט עונה על ההגדרה של עוגת גבינה, ואפילו אחת הגבינות האהובות עלינו: מסקרפונה. כאן הקינוח האיטלקי בגרסת רולדה חגיגית עם קרם מסקרפונה וקפה, ואגב - היא הרבה יותר קלה להכנה ממה שנדמה לכם. 

>> למתכון: רולדת טירמיסו 

רולדה שלב 5
רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה, אוכל טוב

פאי ריקוטה

רואים את התמונה למעלה? יש לנו הרגשה שאחריה אין צורך לומר דבר. כל כך יפה, כל כך תמירה ויציבה. אז כן, יש כאן לא מעט עבודה (בכל זאת, מתכון של הזוג ברטלה), אבל אם תתמידו ותקפידו תקבלו מלכת יופי, שתעשה לכם הרבה כבוד על שולחן החג.

>> למתכון: פאי ריקוטה עם פירות העונה

פאי ריקוטה
פאי ריקוטה. כזאת אנחנו רוצים | צילום: באדיבות מחלבות גד

גאלט תפוחי עץ

איזה רגע מאושר, הרגע שבו מבינים שמה שבתמונה הוא לא פיצה אלא עוגה לכל דבר. ואתם איזה רגע הוא מאושר אפילו יותר? זה שבו מגלים שאפילו בצק לא צריך להכין בשביל המתוקה הזאת - כל מה שצריך זה להצטייד בבצק עלים איכותי (כלומר, על בסיס חמאה. יש בסופר, אל דאגה). על הבצק יש שכבה דקה של גבינות, ועליה פרוסות תפוחים דקות דקות ומזוגגות. א-מחייה.

>> למתכון: גאלט תפוחי עץ

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה
גאלט תפוחי עץ. זו לא פיצה, זו עוגה! | צילום: באדיבות מחלבות גד

טארט גבינה בנוסח ניו יורק

מכירים עוגת גבינה ניו יורק? עם תחתית הבצק ועליה תערובת מענגת של גבינת שמנת וביצים? אז הנה גרסה אחרת שלה - הפעם עם בצק פריך, ומלמעלה ציפוי קרמי של מסקרפונה ופודינג וניל.

>> למתכון: טארט גבינה בנוסח ניו יורק

טארט גבינה בנוסח ניו יורק, בציפוי מסקרפונה מוקצפת
טארט גבינה בנוסח ניו יורק. אחת העוגות היותר צחות שיצא לנו לראות | צילום: באדיבות מחלבות גד

עוגת ריקוטה לימונית

עוגה איטלקית בשם "טורטה די ריקוטה", שמגיעה במגוון גרסאות וסוגים. שלנו כאן מבוססת על בצק של ביסקוויטים, חמאה ושקדים, והמלית מכילה, חוץ מהרבה ריקוטה ויוגורט כבשים, גם קליפה מגוררת של לימון, שנותנת לה כיוון חדש לגמרי. בתמונה קישוט של לימונים מסוכרים - אתם יכולים לוותר עליהם או להחליף בקצפת, או אפילו רק אבקת סוכר.

>> למתכון: עוגת ריקוטה לימונית

עוגת ריקוטה לימונית
עוגת ריקוטה לימונית. מאיטליה באהבה | צילום: באדיבות מחלבות גד

קרם ריקוטה ודובדבני אמרנה

לסוף השארנו לכם את ההכי פשוט. כמה פשוט? 20 דקות פשוט. קינוח מקסים וקל שמכינים בצנצנת שקופה - עם בסיס של עוגיות חמאה שבורות ועליו קרם פשוט פשוט של ריקוטה, וניל וסוכר. אז מה גורם לזה להיראות מיליון דולר? דובדבני האמרנה, כמובן. שווה.

>> למתכון: קרם ריקוטה ודובדבני אמרנה

קרם ריקוטה ודובדבני אמרנה
קרם ריקוטה ודובדבני אמרנה. יותר קל מזה אין | צילום: באדיבות מחלבות גד

בראוניז שוקולד גבינה

נכון יש שילובים שפשוט עובדים? אז שוקולד וגבינה הוא שילוב כזה, שתמיד תמיד עובד ביחד. והקינוח הזה משלב באופן מושלם בראוניז שוקולדיים עשירים ועוגת גבינה אפויה במראה משויש ומקסים.

>> למתכון: בראוניז שוקולד גבינה

בראוניז שוקולד גבינה
בראוניז שוקולד גבינה. שילוב מוצלח | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת מסקרפונה ושוקולד ללא אפייה

עוגת שכבות במראה מרשים שלא מצריכה כמעט עבודה. את האפייה כבר חסכנו לכם, את שכבות הטורט לייקעך קונים מראש ולכם רק נשאר לעשות קצת הקצפות, המסות והרכבה. 

>> למתכון: עוגת מסקרפונה ושוקולד ללא אפייה

עוגת מסקרפונה ושוקולד ללא אפיה
עוגת מסקרפונה ושוקולד ללא אפייה. עושה לכם חיים קלים | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

פבלובה במילוי קרם מסקרפונה עם רוטב פירות אדומים

אנחנו מתים על פבלובה, במיוחד כזאת שעשויה היטב. השילוב של פריכות המרנג והמילוי הרך - במקרה שלנו קרם מסקרפונה מתוק - פשוט עושה לנו את זה. וכשיש למעלה רוטב פירות יער חמצמץ, זו כבר חגיגה שלמה. 

>> למתכון: פבלובה במילוי קרם מסקרפונה עם רוטב פירות אדומים

פבלובה במילוי קרם מסקרפונה עם רוטב פירות אדומים
פבלובה במילוי קרם מסקרפונה עם רוטב פירות אדומים. יאם | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

מאפינס מתקתקים של גבינת ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים

איך משדרגים מאפינס פשוטים? דבר ראשון, משתמשים בחומרי גלם מעולים כמו ריקוטה פרסקה (שהיא ריקוטה טרייה) ויוגורט כבשים. דבר שני, מוסיפים להן ציפוי שוקולד נוזלי וסוכריות מתוקות לקישוט והנה קיבלתם מאפינס משודרגים. 

>> למתכון: מאפינס מתקתקים של גבינת ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים

מאפינס מתקתקים של גבינת ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים
מאפינס מתקתקים של גבינת ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים. שדרוג מוצלח | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת גבינה אפויה קלאסית

כולה עוגת גבינה אפויה, לא? אבל כשמחליפים את הגבינות הפשוטות בריקוטה פרסקה ובגבינת מסקרפונה מקבלים עוגה עם טעם מעולה והגשה קלאסית.

>> למתכון: עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית
עוגת גבינה אפויה קלאסית. הכי קלאסית שיש | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת גבינה בנוסח ניו יורק 

כבר היה לנו פה טארט גבינה בנוסח ניו יורק ועכשיו יש לנו גם את העוגה עצמה. מי שלא יודע, עוגת גבינה כזו מכילה יותר מקילו גבינת שמנת, אבל בגרסה הזאת חלק מגבינת השמנת הוחלפה בריקוטה פרסקה, שנותנת מרקם וטעם מעולים בפחות קלוריות ואחוזי שומן. 

>> למתכון: עוגת גבינה בנוסח ניו יורק

עוגת גבינה בנוסח ניו יורק
עוגת גבינה בנוסח ניו יורק. טישטשנו לכם חלק מהקלוריות | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת ריקוטה ויוגורט

מחפשים עוגת גבינה אפויה אבל שומרים על הגזרה? יש לנו בדיוק את העוגה בשבילכם, שהחומרים העיקריים בה הם ריקוטה פרסקה ויוגורט פשוט. והטעם? כאילו מדובר בעוגה מגבינת שמנת.

>> למתכון: עוגת ריקוטה ויגורט

 

עוגת ריקוטה ויוגורט
עוגת ריקוטה ויוגורט. עשירה בטעם, קצת פחות בקלוריות | צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת ריקוטה ולימון

החמצמצות של הלימון הולכת מעולה עם היוגורט והריקוטה פרסקה שבמלית העוגה, וביחד עם הבסיס הפריך שעשוי מביסקוויטים, חמאה ואבקת שקדים, מקבלים עוגה מתוחכמת ומעולה. 

>> למתכון: עוגת ריקוטה ולימון

ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!

>> כל המתכונים לשבועות