הכל התחיל בפופ אפ של הקצב ג'ורג' עבדו ושותפו ארתור קושניר מקצביית הבוטיק ג'ורג' דה בף, שהגישו המבורגר מדובר וחתיכי פעם בשבוע בשוק הכרמל. ההמבורגר מהר מאוד הפך ללהיט ולפני 4 שנים נחנכה המבורגריית GDB באבן גבירול קרוב מאוד לפינת קפלן, שיתוף פעולה בין הקצבים לקבוצת we like you too, שחוץ מהמבורגרים מגישה גם סטייקים במשקלים משתנים. העומס במקום בשעות הצהריים מעיד על הפופולריות ולפני כחודשיים נחנך סניף שני, הפעם בשכונת מעוז אביב הפסטורלית.

GDB מעוז אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
GDB מעוז אביב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בניגוד ללוקיישן הסואן באבן גבירול, במעוז אביב יש תחושה של יותר מרחב ומקומות ישיבה וגם התפריט התרחב וגדל עם כמה מנות חדשות כמו נתח פורטרהאוס במשקל 600 גרם,  סלט עגבניות חריף, תפודים מטוגנים בשם "הפוטטוס הטוב בעולם" וכנפיים קריספיות. 

כנפיים קריספיות (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כנפיים קריספיות | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
3 רטבים מעולים: ברביקיו קוריאני, צ'יפוטלה וחלפיניו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
3 רטבים מעולים: ברביקיו קוריאני, צ'יפוטלה וחלפיניו כוסברה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

עם שם כל כך מחייב, ברור שהיינו חייבים לדגום פוטטוס (28 שקלים), ועל כנפיים תמיד קשה לוותר (35 שקלים ל-6 יחידות). לא יודעת אם אני יכולה לחתום על "הטובים ביותר בעולם", אבל אלה חד משמעית פוטטוס מעולים: רכים רכים, ופריכים מבחוץ. אין דבר מבאס יותר מתפוחי אדמה לא אחידים מבחינת מידת הכנה - וכאן הם עשויים לשלמות. תפוחי אדמה מזן דזירה שנאפים היטב בלי קיצורי דרך, נכנסים לטיגון עמוק ויוצאים בגוון מוזהב אידיאלי. גם הכנפיים מטוגנות היטב: העוף נותר עסיסי, הציפוי פריך ולא עבה מדי ו-3 המטבלים שמלווים את המנה מוצלחים ביותר: איולי צ'יפוטלה, ברביקיו קוריאני ומטבל חלפיניו כוסברה ירוק עמוק (מטבלים טובים גם לכנפיים וגם לפוטטוס). מה שכן, אולי מוטב להקטין להציע גם מנת פוטטוס קטנה יותר (וזולה יותר), שכן מדובר בקערה עצומה שיכולה להאכיל 2-3 סועדים בלי בעיה.

מנת פוטטוס ענקית (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מנת פוטטוס ענקית | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לטובת אכלנים פחות קרניבוריים יש גם סקשן סלטים: סלט גרין גודס (43 שקלים), סלט עגבניות חריף (35 שקלים וסלט קיסר (28 שקלים). הקיסר יעיל וטעים, כמות נדיבה של רוטב ופרמזן מגוררת, אבל זו בטח לא המנה שעבורה מישהו יגיע לכאן. לו היינו אוכלים את אחד הסטייקים המיושנים, היינו מנסים את סלט העגבניות שנראה כמו תוספת ראויה מאוד - ובכלל - היה מפתיע לראות את כמות הסועדים שהלכו על סינטה ופורטר לצח סירת מח עצם (ואולי העובדה שבין שעות 16:00-19:00 ניתנת הנחה של 20% על כל הסטייקים תורמת לכך).

סלט קיסר GDB (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סלט קיסר GDB | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לעיקרית לקחנו, איך לא, המבוגר GDB: קציצת 200 גרם שמנמנה, רחוקה מהסגנון הסמאשי הטרנדי, קצוצה מנתחי סטייקים מיושנים שנכנסת ללחמניית בריוש רכה בעיטור שום שחור כשמעליה צד'ר וגאודה מותכות, רוטב פלפלים, איולי שום קונפי, פרוסות חלפיניו ועלי ארוגולה (65 שקלים). למען האמת, לרוב אנחנו מסתפקים בהמבורגר הקלאסי כאן עם תוספת גבינה, אבל צריך לומר שלמרות עומס הרכיבים - זה עובד. הקציצה טובה מאוד, מתובלת למינימום, הלחמנייה רכה והכל משתלב לביס אוממי בשרי טעים. מצוינת גם לחלוקה, אגב. 

המבורגר GDB. מדיום זה מדיום (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
המבורגר GDB. מדיום זה מדיום | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בשורה תחתונה, אפשר להגיע לGDB בהרכב קבוצתי של חברים או משפחה ולסגור ארוחה כיפית. המחירים לא זולים, אבל מיישרים קו עם הממוצע העירוני בז'אנר ובהחלט מספקים תמורה הגונה באיכות גבוהה, כשפה יש בונוס קטן: קינוחים מבית we like you too כמו עוגה באסקית אישית (שלצערנו לא הייתה זמינה בביקורנו), עוגת בייבי מוס שוקולד (36 שקלים) ועוד. 

עוגת בייבי שוקולד (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
עוגת בייבי שוקולד | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

GDB מעוז אביב. בני אפרים 209, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 16:00-23:00, שישי 12:00-16:00, שבת 12:00-23:00. לא כשר