את ההכנות להשקת ניבו גריל אפשר היה לראות כבר לפני שבועיים, כשאכלנו בפינת אוכל בפלורנטין, קרוב מאוד למקום החדש של ג'אן אולגון ומשפחתו. את אולגון הכרנו לפני 6 שנים, בביקורנו במוטפאק ברחוב סלמה, שם אכלנו מנת שווארמה איסקנדר מופלאה שהפכה, בצדק, לאחת המנות הכי מדוברות ואהובות בתל אביב ואת מוטפאק ליעד מבוקש ולוהט אליו מגיעים במיוחד מכל הארץ (לא מזמן מוטפאק גם התרחבו עם סניף בבאר שבע). אולגון, בכל מקרה, כבר לא חלק ממוטפאק וכעת פתח בית אוכל טורקי חדש באוריינטציה משפחתית.

ניבו. ויטל 2, תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ניבו. ויטל 2, תל אביב | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ניבו גריל ממוקם ברחוב ויטל בשכונת פלורנטין בצמוד לשמעיה, מסעדונת של אוכל ביתי ותבשילים שבדומה לניבו, מציעה ארוחות צהריים פשוטות במחירים שפויים. התפריט בניבו מציע קבב טלה טורקי, שניצל, חזה עוף במרינדה, סטייק פרגית ואנטרקוט; שאת כל אחד מהם אפשר לאכול בפיתה, באגט, לאפה או בצלחת עם 2 תוספות (את הפיתות, הלאפות והבאגטים מכינים במקום). תקופת ההרצה כללה גם מנה של קבבונים על יוגורט וחמאה אדומה, שלצערנו כבר הספיקה לרדת מהתפריט ולא זכינו לטעום. כל המנות מוגשות עם צ'יפס שמכינים במקום ללא תוספת תשלום. לקינוח יש מלבי ביתי ב-3 גרסאות: פירות אדומים, טריפל שוקולד או קדאיף מקורמל.

ויש גם שניצל בבאגט (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ויש גם שניצל בבאגט | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

את 2 המנות בחרנו לאכול בבאגט. ראשון היה שניצל הבית (42 שקלים בבאגט). בבאגט בחרנו לשים חומוס, חריף, סלט ירקות ומעט כרוב. השניצל דק ופריך, טעים וביחד עם הבאגט הרך והתיבול שמוסיפים לו מדובר באחלה מנה. בשביל 42 שקלים ותוספת צ'יפס שמנמן ב"טעם של פעם" שמכינים במקום, זאת ללא ספק עסקה משתלמת וסוגרת פינה. אבל עם כל הכבוד לשניצל, הכוכב הבלתי מעורער כאן הוא הקבב הטורקי (40 שקלים בפיתה, 45 שקלים בבאגט, 47 שקלים בלאפה ו-65 שקלים לארוחה בצלחת עם 2 תוספות). 

קבב בבאגט שלא פוגשים כל יום (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קבב בבאגט שלא פוגשים כל יום | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
קבב טלה טורקי עסיסי וטעים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קבב טלה טורקי עסיסי וטעים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

את הקבב אכלנו באותו באגט טרי עם מריחה נדיבה של יוגורט, וכן, זה אותו יוגורט ממנת האיסקנדר האהובה. בימי מוטפאק אמו של ג'אן הייתה מכינה בעצמה את היוגורט העשיר והסמיך, אבל האם חזרה לטורקיה וכעת הוא מכין אותו בעצמו, לא פחות טוב ממנה. קבב הטלה המתובל עסיסי ואוורירי, ובעיקר משתלב נפלא עם פחמימה טרייה ויוגורט חמצמץ. זה שילוב לא שגרתי מטעמי כשרות, אבל טעים מאוד, ובוודאי מנה שנחזור לאכול גם על צלחת לצד אורז וסלט קטן. גם עם טחינה ועמבה הוא יהיה מצוין, אגב. 

מלבי עם קדאיף מקורמל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מלבי עם קדאיף מקורמל | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

קינחנו עם מלבי קדאיף מקורמל (20 שקלים) קרמי טעים וסיכמנו שמדובר בתוספת שווה להיצע אוכל הרחוב של דרום תל אביב, בעיקר בזכות אותם קבב ויוגורט שמספקים ביס כיפי ואופציה לכריך מיוחד יותר בנוף המקומי. המלצה שלנו: להגיע בלי ציפייה לפיצוץ טעמים ולהיסטריה של ימי האיסקנדר, הקבב כאן צנוע יותר, אבל שווה ביותר.

ניבו גריל בר. ויטל 2, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:00-20:00. לא כשר