מפות משובצות באדום ולבן, חלל אינטימי וחמים ואוכל איטלקי מוקפד אך נטול יומרות, שהייתה לו היכולת לנתק אותך בשנייה מהמולת שוק מחנה יהודה המתנפצת על החלון. השילוב הנהדר הזה הוא שיצר את הקסם הייחודי של טופולינו הירושלמית, המסעדה המיתולוגית שפעלה בהצלחה קרוב לעשר שנים והייתה בלי צל של ספק אחד המקומות הטובים ביותר בבירה.

ירושלים, על שלל צרותיה, הצליחה להתיש את יונה ששון ומוריס גיני, בעלי הטופולינו, אבל איש לא יכול להגיד שהם לא נתנו לעיר ולקהל הסועדים שלה את מיטב שנותיהם. בינואר האחרון סגרו השניים את המסעדה בעקבות המצב הביטחוני, והשבוע, אחרי המתנה ארוכה, הם פתחו את לוקה ולינו - הגרסה התל אביבית החדשה לבית האוכל האיטלקי המסורתי שלהם.

הבשורות המצוינות הן שלגמרי היה שווה לחכות. הרבה לפני האוכל, לוקה ולינו החדשה היא בראש ובראשונה מסעדה יפה במיוחד. ניכר שבני הזוג חשבו על כל פרט ופרט במקום - מכלי ההגשה הקלאסיים והמוקפדים, דרך העיצוב המרשים של המקום שנעשה על ידי גיני וכולל ויטרינה עצומה שמשקיפה אל רחוב לילנבלום ורצפות אבן ירושלמית לצד מרצפות מאוירות, ועד המטבח הענקי הפתוח שבמרכזו טאבון גדול ולוהט שמשרה אווירה חמימה.

לוקה ולינו מסעדה איטלקית  (צילום: איתיאל ציון,  יחסי ציבור )
בריק בלוקה ולינו | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

אבל השאלה הגדולה היא האם השניים הצליחו להעביר לתל אביב גם את האינטימיות שכה אפיינה את טופולינו בירושלים. ובכן, אנחנו שמחים לבשר שלמרות שלוקה ולינו גדולה בהרבה מטופולינו (ומושקעת הרבה יותר), היא עדיין שומרת על האווירה המשפחתית החמה שהייתה כה קסומה במסעדת האם. אולי כי גם כאן עומדת ששון ושומרת שהכל יתפקד כהלכה.

בניגוד לטופולינו, שהתאימה את עצמה לקהל הירושלמי והייתה מסעדה כשרה (תחילה חלבית ולאחר מכן בשרית), בלוקה ולינו לא מקפידים על כשרות. המטבח מגיש אוכל דרום איטלקי עם דגש על המטבח הסיציליאני שכולל מנות בשר, דגים ופירות ים, ומנצח עליו בנם של ששון וגיני, עופר, שף שעבד בלא מעט מסעדות תל אביביות מוכרות כמו פופינה, הרברט סמואל ודייגו סאן, לצד מוסדות ירושלמיים כמו קבלייר וטופולינו עצמה.

התפריט כאן מהודק וקטן, אך בהמשך הוא עתיד להתרחב ולכלול שימוש נרחב יותר בטאבון, שיוציא פיצות שונות. בינתיים תמצאו כאן מנות כמו לשון עגל מעושנת עם עשבי תיבול, צלפים וחזרת טרייה (38 שקלים), רביולי קטנטן ונהדר במילוי ארטישוק וריקוטה, שבניגוד להרבה מדומיו משודך לרוטב חמאת לימון ושום נהדר שמבליט את טעמי הארטישוק העדינים (56 שקלים), בריק ממולא בגבינת ריקוטה ביתית עם תרד וחלמון ביצה (37 שקלים) וקוסקוס בעבודת יד שמוגש עם ציר פירות ים לצד מוסר, מולים וקלמרי (78 שקלים). בנוסף, בני הזוג לא יכלו לזנוח לחלוטין את המורשת של טופולינו והביאו איתם למסעדה החדשה כמה מנות מפתח מיתולוגיות מירושלים, ביניהן מנת הסרדינים המחותנים - זוג סרדינים וביניהם פסטו עשבי תיבול, שום ושקדים (39 שקלים), וכמובן את מנת קציצות המוסר הנהדרות ששוחות במרק חסה חמצמץ (68 שקלים).

לוקה ולינו פסטה (צילום: איתיאל ציון,  יחסי ציבור )
מטבח דרום איטלקי נהדר | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

ואם תפריט האוכל לא עשה לכם חשק לקפוץ לביקור באיטליה, תפריט הקינוחים האינטליגנטי בוודאות יעורר בכם כמיהה לארץ המגף - לצד קינוחים כמו קנולי איטלקי קלאסי עם פיסטוקים, פנקוטת לבנדר ווניל עדינה וקינוח לימון בזיליקום מרענן מוגש בלוקה ולינו אחד הקינוחים המסקרנים שנתקלנו בהם בתקופה האחרונה (באמת, אם אתם מגיעים לכאן אתם חייבים לנסות אותו): מוס שוקולד עשיר עם טרטופו וקרם קפה והל (35-41 שקלים לקינוח). אל תגידו שלא אמרנו.

לוקה ולינו. לילנבלום 20 א', תל אביב. 03-9027377. ראשון-שבת 18:30-23:00. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל

>> מתכונים לראש השנה