בזמן האחרון נעשה קשה לעקוב אחרי כל מיזמי האוכל של אייל שני בארץ ובעולם. בעודו יושב בשולחן בחלק החיצוני של מסעדת דבורה בתל אביב, אפילו הוא עצמו מופתע שהוא שוב פותח מסעדה חדשה. אבל ההפתעה לא תימשך הרבה זמן - גם כי הוא נדרש לסרביס קדחתני שבו עליו להדריך את הטבחים בחזון שלו, וגם כי ממש בקרוב הוא שוב יהיה על הקו; בעוד כמה שבועות פותח שני מסעדה חדשה בקאן ומיד לאחר מכן עוד מסעדה קטנה, עם מטבח שף מוקפד ואמביציות למישלן, הפעם בניו יורק.

דבורה היא מסעדה כשרה שממוקמת במלון באותו השם ברחוב בן יהודה בתל אביב. המיזם הראשון של שני בתחום המסעדות הכשרות הוא מסעדת מלכה, שפועלת גם היא בעיר, ושני מתכנן ליישם את כל מה שלמד בשנים האחרונות על ענף האוכל הכשר ולספק אלטרנטיבה נוספת לשומרי הכשרות שמחפשים מסעדה טרנדית לאכול בה.

דבורה אייל שני סלמון על אבן  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הכלי הוא הסיפור. אוכל על אבן נחל או בתוך צעצועים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
דבורה אייל שני תל אביב  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
בורקס זעתר | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בדבורה שם שני דגש - בנוסף לאוכל עצמו - גם על הכלים שבהם הוא מוגש. כך תמצאו שם סוגי קרפצ'יו שמסודרים על אבנים גדולות ומוגשים קצת כמו הר געש מתפרץ, וגם מנות שמוגשות בתוך צעצועי פלסטיק של ילדים ששני נתקל בהם בטיול בחוף הים של תל אביב והרגיש שמדובר במצע נהדר לאוכל במסעדה החדשה שלו (מה שבטוח, הצבעים הבוהקים וגם הגימיק יככבו בפיד האינסטגרם שלכם בזמן הקרוב).

שני, שעדיין נושא על מצחו את הסימנים מפציעתו על סט הצילומים של "מאסטר שף", שבו נקלע לאחרונה לעימות חזיתי עם מצלמת רחף, כבר החלים מזעזוע המוח שממנו סבל בימים שאחרי הפציעה, אבל אנשים שנכנסים לדבורה עדיין שואלים לשלומו בדאגה. אף שהמסעדה נפתחה רק בסוף השבוע שעבר, היא כבר עמוסה ומושכת תשומת לב ניכרת מהעוברים והשבים ברחוב.

התפריט בדבורה רחב (כולל ירקות, דגים ובשרים), ועדיין אינו סופי. יש בו מנות מוכרות ממסעדותיו של אייל שני כמו שקית שעועית ירוקה, ברוסקטת חלה עם אבוקדו, פוקצ'ה של הסלון עם פלפלים כבושים וזיתים, שעועית לימה של הפורט סעיד ושקית ברבוניות מטוגנות. עוד תמצאו פה את אגף אבני הנחל, שעליהן מגיש שני רוסטביף או גרבלקס עם חרדל, חזרת אדומה ושמן זית; בליני גדולים שבתוכם מטיאס; צלי לחי או אומלט; סאשימי כרישה נהדר; עוגת כרוב בציר של טלה; בורקס זעתר עם קצף עגבניות וסחוג; וכדור חריימה שמבוסס על קציצת סרדינים.

לצד המנות האלה, שרובן קטנות יחסית ומתומחרות במתינות במחירים של 37-57 שקלים, ניתן למצוא גם מנות חלוקה גדולות יותר כמו סטייק אנטרקוט על גחלים; מעורב טלה על גריל פחמים עם פוקצ'ה, טחינה, קבב, שישליק, צלעות טלה וירקות בגריל; ולברק צלוי על גחלים עם זרעי עגבניות. המחירים של המנות הגדולות יותר נעים בין 137 ל-230 שקלים. לקינוח מציע שני טארט פירות יער, עוגת שוקולד, מוס שוקולד ולרונה או בטטה מזוגגת.  

כרגע המסעדה פעילה בימים ראשון עד חמישי בלבד, בשעות הערב. בהמשך יורחבו שעות הפעילות גם לצהריים וכן לשישי ולמוצאי שבת.

דבורה. בן יהודה 87, תל אביב. 077-7242019. כשר