המיתוס הוותיק הסובר שמסעדה כשרה בהכרח תהיה לא טעימה הולך ונמוג לו אל המחשכים, ובישראל 2017 כבר קיימות עשרות מסעדות כשרות מעולות. אחרי אינספור בקשות לכתבה שתאגד את המסעדות הכשרות המומלצות בכל הארץ - הרמנו את הכפפה, וחברי קבוצת הפייסבוק פודוס – פודיז שומרי כשרות בחרו עבורנו את המסעדות הכשרות שהן בעיניהם הטובות ביותר.

בתי קפה וקונדיטוריות

דוד לאור
אם נפשכם חשקה בקפיצה קטנה לפריז, אל תפספסו ביקור בקסטל במבשרת ציון. שם, בתוך אזור תעשייה קטן, פתח דוד לאור, בוגר הקורדון בלו, קונדיטוריה צרפתית קלאסית, המציעה פטיסרי אמיתי - כולל מבחר של קרואסונים מדויקים, בריושים אווריריים ועוגות יפהפיות המיוצרים כולם מחומרי גלם איכותיים. במקום מספר קטן של מקומות ישיבה למי שמעוניין ליהנות מהתוצרים לצד קפה איכותי.

דוד לאור. רחוב היצירה 12, א.ת מבשרת ציון. 02-5793311
כשרות: רבנות מבשרת ציון (חלב נוכרי)

דוד לאור (צילום: נועם גלאי, יחסי ציבור)
דוד לאור | צילום: נועם גלאי, יחסי ציבור

אפרת בייקרי
בלב הרי ירושלים, בקיבוץ קריית ענבים, מסתתרת פנינת מאפים נהדרת. אפרת שרף, בעלת המקום, יצרה חלל נעים ומרגיע ובו היא מציעה קפה מעולה, עוגות מצוינות, לחמים טריים בעבודת יד וארוחות בוקר קלות. תוכלו גם לרכוש במקום תוצרת מקומית של גבינות, ריבות ושמן זית.

אפרת בייקרי. קיבוץ קריית ענבים. 02-6735529
כשרות: רבנות ירושלים

קדוש
את קפה קדוש אין צורך להציג. הפטיסרי המוכר והוותיק בירושלים זוכה לשבחים וביקורות מהללות, ולא בכדי. בית הקפה, המנוהל על ידי שף-קונדיטור קרן ואיציק קדוש, קנה לעצמו מקום של כבוד גם בזכות התפריט העשיר והטרי, המציע ארוחות בוקר מושקעות לצד מנות חלביות, וגם (ובמיוחד) בזכות הקינוחים הנהדרים והמגוונים המוכנים בקונדיטוריה מדי יום.

קפה קדוש. שלומציון המלכה 6, ירושלים. 02-6254210
כשרות: רבנות ירושלים

כשרות מומלצות: קפה קדוש, קרן קדוש וקיפודי שוקולד (צילום: סטודיו ארט,  יחסי ציבור )
קפה קדוש, קרן קדוש וקיפודי שוקולד | צילום: סטודיו ארט, יחסי ציבור

 >> כניסת שבת וזמני הדלקת נרות לשבת הקרובה

לורנץ ומינץ
במבנה היסטורי בפאתי שכונת נווה צדק, על חורבות קפה לורנץ המיתולוגי, הקימה נילי כהן-מינץ, אשת קולינריה ותיקה, בית קפה חדש ומצליח שמספק אוכל מעולה ומיקום פסטורלי בליבה של העיר ללא הפסקה. התפריט בלורנץ ומינץ משלב קלאסי לצד מודרני וכולל גם עוגות נהדרות, לקינוח. חברי הקבוצה המליצו במיוחד על קרואסון הדייגים המפתיע.

לורנץ ומינץ. סמטת אהרון שלוש 42, תל אביב. 03-9018070
כשרות: רבנות תל אביב

לורנץ ומינץ עוגה בחושה (צילום: אורי כהן מינץ,  יחסי ציבור )
לורנץ ומינץ עוגה בחושה | צילום: אורי כהן מינץ, יחסי ציבור

תשבי
צמוד לזיכרון יעקב, אזור צחיח יחסית במסעדות כשרות, ממוקמת פנינה אמיתית: מסעדת תשבי החלבית, בניצוחו של השף האוסטרי גונטר בידרמן. המסעדה עושה שימוש במיטב התוצרת האזורית והעונתית ומציעה תפריט בוקר וצהריים לצד יינות תשבי כמובן. הקינוחים משלבים את שוקולד ולרונה, המיובא בלעדית על ידי היקב, והופכים את הארוחה לחגיגה קולינרית אמיתית.

תשבי. מתחם תשבי כביש 652 (בין זיכרון לבנימינה). 04-6288195
כשרות: רבנות זיכרון יעקב

תשבי (צילום: דני גולן, יחסי ציבור)
תשבי | צילום: דני גולן, יחסי ציבור

בית העוגות
הרחק צפונה, ביישוב יסוד המעלה, שמחנו לגלות את בית העוגות: פינת חמד מפתיעה בלב חצר ירוקה ומטופחת. בית הקפה הצפוני מציע ארוחת בוקר טרייה ומשובחת עם מבחר ענק של מטבלים איכותיים, והכל בלוקיישן שלא תרצו לעזוב. בנוסף לארוחות בוקר תוכלו למצוא במקום ארוחות צהריים וקינוחים ביתיים.

בית העוגות. המזח 38, יסוד המעלה. 052-6510881
כשר למהדרין רבנות חצור הגלילית

בית העוגות (צילום: יחסי ציבור)
בית העוגות | צילום: יחסי ציבור

תושה בייקרי
רק שנה היא קיימת, וכבר הקונדיטוריה מראש הנקרה קנתה לעצמה מקום של כבוד ברשימה. תומר ושחף, קונדיטור ומסעדן שהפכו לחברים טובים, הקימו קונדיטוריית בוטיק ובה הם מציעים מאפים מעולים, לחמי מחמצת וקינוחים מיוחדים. תומר הקונדיטור מתגאה במיוחד בשילובים הלא שגרתיים שהוא רוקח, כמו עוגת פקאן בטטה וקינוח קסיס עם שטרויזל מלוח. אל תפספסו את עוגת הקראנץ במילוי חלבה ופקאן סיני.

תושה בייקרי. קיבוץ ראש הנקרה. 04-9857544
כשרות: רבנות מטה אשר

תושה בייקרי (צילום: תומר סוויסה, יחסי ציבור)
תושה בייקרי | צילום: תומר סוויסה, יחסי ציבור

רוזליה
עוד פנינה צפונית מתוקה מצאנו בבית שאן: זוג קונדיטורים בשם נתנאל וחנה עגיב הקימו בבית שאן העתיקה בית קפה נהדר בסגנון וינטג', המציע תפריט חלבי קלאסי לצד תפריט קינוחים עשיר המשתנה מדי יום.

רוזליה. שטורמן 1, בית שאן. 04-6453366
כשרות: רבנות מהדרין בית שאן

רוזליה (צילום: חנה עגיב, יחסי ציבור)
רוזליה | צילום: חנה עגיב, יחסי ציבור

מסעדות איטלקיות וחלביות

אנה
בבית טיכו המרהיב, ששופץ לאחרונה, נפתחה לא מכבר אנה - מסעדה איטלקית שלא מפסיקה לקצור שבחים. המסעדה, שהיא בכלל עסק חברתי מבית דואליס, המעסיק בני נוער בסיכון, מקפידה על מנות איכותיות, אלגנטיות ולא מתפשרות. הניוקי המושלם וטארט הלימון המדויק, למשל, יעשו לכם חגיגה בצלחת.

אנה. בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, ירושלים. 02-5434144
כשרות: רבנות ירושלים

מסעדת אנה (צילום: יחסי ציבור)
מסעדת אנה | צילום: יחסי ציבור

אל דנטה
בשכונת רחביה הירושלמית מתחבאת מסעדה קטנה ומעולה. האווירה באל דנטה אינטימית, והאוכל - של השף אסי איטח - איטלקי אותנטי ומדויק. הפסטות הן כמובן עבודת יד, וחומרי הגלם איכותיים ומוקפדים. אל תוותרו על הקינוחים הנהדרים, שישלחו אתכם ישר לארץ המגף.

אל דנטה. אוסישקין 50, ירושלים. 02-6251479
כשרות: רבנות ירושלים

אל דנטה (צילום: איתן וקסמן, יחסי ציבור)
אל דנטה | צילום: איתן וקסמן, יחסי ציבור

דרך הגפן
בשיפולי הכביש ליישוב בית זית ממוקמת אחת המסעדות היפות ביותר בארץ. דרך הגפן משלבת מיקום עוצר נשימה של צמחייה פורחת ושכשוך מים עם מטבח שף ים תיכוני כשר עם נגיעות מהמטבח האיטלקי, המגיש פסטות בעבודת יד ומנות אחרונות משובחות.

דרך הגפן. דרך הגפן 1, מושב בית זית. 02-6502044
כשרות: רבנות מטה יהודה

דרך הגפן (צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור)
דרך הגפן | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

בלו סקיי
לפני ארבע שנים נפל דבר בעולם המסעדות הכשרות: השף מאיר אדוני פתח מסעדת שף כשרה על גג מלון קרלטון בתל אביב, ואוכלי הכשר יכלו סוף סוף לטעום את התפריט הייחודי של השף ולגלות את השילובים המפתיעים שהוא יוצר. הלוקיישן של המסעדה מעורר השראה ומציע נוף מרהיב של העיר והים, ובתפריט שלל מנות יצירתיות לצד קוקטיילים מופלאים.

Blue Sky by Meir Adoni. מלון קרלטון תל אביב, 03-5201830.
כשרות: רבנות תל אביב

בלו סקיי (צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור)
בלו סקיי | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

רנדוו
מסעדה מפתיעה שנפתחה לאחרונה בנווה צדק בתל אביב, ומציעה תפריט צרפתי-איטלקי של פסטות בעבודת יד, דגים טריים ועוד, לצד קינוחי פטיסרי צרפתיים. בימי שישי מציע המקום בופה עשיר במחיר אחיד של 85 שקלים לאדם.

Rendez vous. פינס 27, תל אביב. 03-5100057
כשרות: רבנות תל אביב

רנדוו מסעדה כשרה תל אביב פיצה (צילום: ליאור לב,  יחסי ציבור )
רנדוו מסעדה כשרה תל אביב פיצה | צילום: ליאור לב, יחסי ציבור

מסעדות בשריות

לה רג'נס
בין המסעדות הכשרות הבולטות ממוקמת לה רג'נס, הממוקמת במלון המלך דוד הירושלמי. המסעדה קוצרת השבחים, בניצוחו של השף דוד ביטון, מציעה חוויה קולינרית ואיכות לא מתפשרת, והשף ביטון מפליא לייצר משחק יצירתי של טעמים, מרקמים וטמפרטורות. ביטון גם מכין בעצמו את חומרי הטעם המשמשים במסעדה: אבקות מירקות, תמציות של עלים ופרחים, שמנים מעושנים ועוד. קינוחי המסעדה זכו אף הם לתהילה בזכות היצירתיות והיעדר השימוש בתחליפים.

La Regence. מלון המלך דוד, דוד המלך 23, ירושלים. 02-6208795
כשרות: רבנות ירושלים

קינוח מצטיין (צילום: יורם אשהיים)
לה רג'אנס | צילום: יורם אשהיים

אנג'ליקה
מסעדה השומרת כבר זמן רב על מקום של כבוד בסצנת המסעדנות הכשרה. עם התפריט המוקפד ושמחת החיים של השף מרכוס גרשקוביץ', אנג'ליקה מצליחה להעניק לסועדים שלה חוויה משמחת וטעימה במיוחד. בשרים איכותיים, מנות יצירתיות כמו שווארמה דג בטאקו ותפריט יין עשיר הם רק חלק מההיצע הנהדר של המקום.

אנג'ליקה. רחוב ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים. 02-6230056
כשרות: רבנות ירושלים

פילה בקר אנג'ליקה (צילום: אנדרי מלכובסקי,  יחסי ציבור )
אנג'ליקה | צילום: אנדרי מלכובסקי, יחסי ציבור

מדיטה
מסעדת מדיטה, של השף מוטי אוחנה ומשה כהן (שבבעלותם מסעדה מצליחה נוספת בבירה: החצר), ממוקמת במתחם בית הנציב בירושלים ומציעה שילוב של מטבח מזרח תיכון חדש עם מנות ירושלמיות קלאסיות. מטבח המסעדה פתוח לסועדים ומעניק חוויה משולבת. מבין המנות, חברי הקבוצה ממליצים במיוחד על ארוחת הטעימות השווה.

מדיטה. בית הנציב, דרך חברון 101 א' ירושלים. 02-5664466
כשרות: רבנות ירושלים

מדיטה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מדיטה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

ג'קו סטריט
צמוד לשוק מחנה יהודה הצבעוני ממוקמת ג'קו סטריט של השף זכאי חוג'ה. המסעדה התוססת והצעירה יחסית מגישה תפריט יצירתי עם מנות מהמטבח הכורדי והטריפוליטאי, לצד מנות עדכניות. המסעדה מצהירה שאינה מתפשרת על תחליפים בשם הכשרות, וזו כמובן בשורה נפלאה.

ג'קו סטריט. אגריפס 74, ירושלים. 02-5817178
כשרות: רבנות ירושלים

ג'קו סטריט (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
ג'קו סטריט | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

רופטופ
אחרי שהוכתרה לאחת מ-10 מסעדות הגג היפות בעולם, רופטופ קנתה לעצמה מקום של כבוד בעולם המסעדות הכשרות. מסעדת השף במלון ממילא הירושלמי, המשקיפה על חומות העיר העתיקה, מציעה מנות ממטבחים מגוונים שהרכיב השף קובי בכר בהשראת מסעותיו הקולינריים: מטבח טורקי (מטבחו הביתי של השף), אסייתי, אמריקאי, איטלקי, יהודי וצרפתי קלאסי.

רופטופ. מלון ממילא, שלמה המלך 11, ירושלים. 02-5482230
כשרות: רבנות ירושלים

רופטופ (צילום: עמית גירון, יחסי ציבור)
רופטופ | צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

ווסט סייד
מסעדת ווסט סייד בניצוחם של השפים איתן מזרחי ועמרי כהן, הממוקמת על חוף הים במלון רויאל ביץ' תל אביב, מציעה חוויית גורמה כשרה של מטבח ים תיכוני ישראלי עכשווי. המסעדה מוקפדת, מעוצבת לעילא ואלגנטית מאוד, ושמה דגש מיוחד על חומרי גלם איכותיים ועונתיים המפיקים מנות נפלאות.

West Side. מלון רויאל ביץ', הירקון 19, תל אביב יפו. 03-7405054
כשרות: רבנות תל אביב

ווסט סייד (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
ווסט סייד | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

שאלוט
שאלוט, הכשרה (למהדרין) החדשה ברמת החייל, מציעה מטבח נוסטלגי יהודי המשלב מנות קווקאזיות, גאורגיות, רוסיות ועוד. בין השאר תמצאו שם מבחר מנות בצקים ממולאים בעבודת יד, נתחי בשרים מובחרים בגריל ובצלייה ומאכלי דגים. המסעדה, שהוקמה על ידי מישה אמאייב, מסעדן ותיק בעל מסעדות כשרות במוסקבה, מצטיינת בעיצוב אירופי יוקרתי ומקפידה על סטנדרט שירות גבוה.

שאלוט. רחוב הברזל 3, רמת החייל, תל אביב.03-73244411
כשרות: מהדרין רבנות תל אביב

שאלוט (צילום: אבי ששון, יחסי ציבור)
שאלוט | צילום: אבי ששון, יחסי ציבור

אווה סאפי
אווה סאפי, השוכנת במבנה יפהפה ועתיק בנווה צדק, מציעה לסועדים שלה קפיצה קטנה למרוקו עם אוכל מרוקאי משובח. התפריט בנוי על אוכל ביתי אך מוקפד וההגשה אותנטית ויפהפייה. לחם הפרנה נאפה במקום ומוגש עם מגוון סלטים המאפיינים את המטבח המרוקאי, ובעיקריות אפשר למצוא מנות טאג'ין נהדרות. לחוששים, גם מקומם של הקינוחים המרוקאיים המסורתיים לא נפקד. וברקע כל אלה: מוזיקה אלקטרונית.

Ewa Safi, השחר 8, תל אביב. 054-2533348.
כשרות: רבנות תל אביב

אווה סאפי (צילום: סולל פקיאל, יחסי ציבור)
אווה סאפי | צילום: סולל פקיאל, יחסי ציבור

קלואליס
גם השף ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס המפורסמת זיהה את הפוטנציאל בקהל הכשר ופתח מסעדה כשרה ומוקפדת במלון הילטון התל אביבי. העיצוב רומנטי ונעים, האוכל, הנע בין מטבח צרפתי קלאסי למטבח ים תיכוני, מדויק וטעים ותפריט היינות עשיר במיוחד. אל תוותרו על הטאג'ין.

קלואליס. מלון הילטון, רח' הירקון 205, תל אביב. 03-5202127
כשרות: רבנות תל אביב

קלואליס (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
קלואליס | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

הרברט סמואל
הגרסה הכשרה של המסעדה התל אביבית המיתולוגית מציעה אוכל משובח ומיקום נהדר על חופה של הרצליה. בין המנות ניתן למצוא את סלט העגבניות המפורסם של הרברט סמואל, כמהין ערמונים, מנות דג ומנות בשרים נפלאות. שף המסעדה, מור כהן, מקפיד על חומרי גלם משובחים ושיטות עבודה מתקדמות והשילוב עם העיצוב המוקפד והמטבח הפתוח מעניק חוויה נהדרת.

הרברט סמואל. ריץ' קרלטון, השונית 4, הרצליה. 073-2037596.
כשרות: רבנות הרצליה

הרברט הרצליה (צילום: מתיו שואו, יחסי ציבור)
הרברט הרצליה | צילום: מתיו שואו, יחסי ציבור

צ'ופ צ'ופ
אם אתם מחובבי הבשר המעושן, זה המקום בשבילכם. בצ'ופ צ'ופ מציעים נתחים מעושנים איכותיים כמו אסאדו, בריסקט, ספריבס טלה ואנטרקוט, פרוסים דק וצלויים על פלנצ'ה. יחד עם רטבים ביתיים ובירה טרייה, החוויה הקרניבורית הופכת לנפלאה במיוחד.

צ'ופ צ'ופ. דרך רמתיים 69, הוד השרון. 052-6402264
כשרות: רבנות הוד השרון

צ'ופ צ'ופ (צילום: מור בק, יחסי ציבור)
צ'ופ צ'ופ | צילום: מור בק, יחסי ציבור

קזן
מסעדות כשרות בשרון הן מצרך די נדיר, ולכן כיף לגלות פנינה קולינרית כמו קזן. המסעדה החדשה יחסית ברעננה מציעה בשרים שמיושנים במקום ותפריט מגוון ועשיר של השף שחר ברנע, המושפע ממטבחים שונים ומגוונים. גם חלל המסעדה מוקפד, ועם זאת מרגיש צעיר ותוסס.

קזן. אחוזה 71, רעננה. 09-7797300.
כשרות: רבנות רעננה

פפרדלה פילה בקר (צילום: עודד קרני)
קזן | צילום: עודד קרני

זיגל
מסעדת הבשרים הצפונית בכפר האמנים אניעם משלבת קולינריה משובחת עם אומנות איכותית. המסעדה בנויה מעץ ומציעה בשרים מעושנים ביתיים ומגוון מנות בשר מעולות של השף רותם צרפתי, וברקע תלויים ציוריו המרתקים של האמן לאופולד זיגל.

זיגל. כפר האמנים אניעם. 04-8335533
כשרות: רבנות מועצה אזורית גולן

זיגל (צילום: יחסי ציבור)
זיגל | צילום: יחסי ציבור

גיליס
את הבשר של גיליס מרמת הגולן לא צריך להציג. נדמה שאין קרניבור שלא הצפין לפחות פעם אחת בחייו כדי לחוות בשר איכותי מהו. המסעדה של האיטליז המפורסם פתוחה בימי חמישי בלבד ומציעה חוויית בשרים אמיתית ואיכותית. ואם כבר הגעתם עד רמת הגולן - אל תוותרו על ארוחת הטעימות.

גיליס. מושב נוב, דרום רמת הגולן, 04-6763555.
כשרות: רבנות אזורית רמת הגולן

גיליס (צילום: אפרת מוסקוביץ', יחסי ציבור)
גיליז | צילום: אפרת מוסקוביץ', יחסי ציבור

אחוזת דוברובין
עוד צפונה: מסעדת אחוזת דוברובין, הממוקמת במתחם דוברובין היפהפה, מתמחה בבשרים מעושנים במעשנת ביתית. את הבשרים מעשנים עם גזעי דובדבן ושזיף, שמעניקים להם ארומה עשירה וייחודית, והטעמים של המנות נשענים על השפעות אירופיות וים תיכוניות.

אחוזת דוברובין. ישוב יסוד המעלה, גליל עליון. 04-6802680
כשרות: רבנות חצור הגלילית

אחוזת דוברובין (צילום: יחסי ציבור)
אחוזת דוברובין | צילום: יחסי ציבור

דגים

דקא
בין המסעדות הכשרות למהדרין המובילות ממוקמת דקא הוותיקה, מסעדה חלבית ודגים מדויקת ואנינת טעם. את התפריט בנה עבור המסעדה השף חיים כהן, וכיום היא מתנהלת תחת שרביטו של השף רועי כהן. דקא מציעה מנות עכשוויות ומקוריות ומבטיחה לשבור את סטיגמת האוכל הכשר שאינו טעים, וחלל המסעדה, שנבנה על ידי אדריכלים מובילים, מהווה חלק בלתי נפרד מהחוויה.

דקא. התעשייה 10, תל אביב. 03-5629900
כשרות: רבנות מהדרין תל אביב

דקא (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
דקא | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פיש מרקט
מסעדת דגים חדשה ומסקרנת בתל אביב, שהוקמה על ידי השף קובי עבד ממסעדת הבשרים מיתוס. פיש מרקט מציעה מנות דגים ומנות חלביות בסגנון ים תיכוני, ומשלבת אוירה יוונית שמחה ומרעננת עם אינספור מדפי בקבוקי ערק ואוזו על קירות המסעדה. ויש גם ערק שקדים, שהשף שרקח בעצמו על פי מתכון סודי.

פיש מרקט. שדרות שאול המלך 33, תל אביב. 03-6932002.
כשרות: רבנות תל אביב

פיש מרקט בראנץ' (צילום: מירי משה,  יחסי ציבור )
פיש מרקט בראנץ' | צילום: מירי משה, יחסי ציבור

פסקדו
פסקדו (דגים בספרדית) האשדודית נפתחה ב-2009 על ידי ערן ז'נו ויחי זינו (השף), ומיקמה את עצמה בין מסעדות הדגים הטובות באזור. המסעדה נמצאת סמוך לנמל העיר, ונהנית מדגה יומית טרייה המסופקת על ידי משפחתו של ערן, שעוסקת בענף הדיג זה שלושה דורות. הטריות והאיכות של הדגים מורגשת במנות המדויקות ועזות הטעם, והחוויה משמחת וטעימה מאוד.

פסקדו. מרטין בובר 1, אשדוד. 08-8523063
כשרות: רבנות אשדוד

פסקדו פלאנצ'ה, מסעדת פסקדו (צילום: יחי זינו)
פסקדו פלאנצ'ה, מסעדת פסקדו | צילום: יחי זינו

אסייתיות

יאקימונו
מסעדת יאקימונו (תרגום: חוויה יפנית) הוותיקה, מחלוצות המטבח היפני בארץ, עברה לאחרונה שיפוץ ושינוי מאסיבי והשיקה תפריט חדש ומודרני שכולל סושי בהיצע מקורי ומנות דים סאם, לצד מגוון רחב של מנות קרות וחמות מהמטבח היפני, השומרות על המקור והמסורת היפנית.

יאקימונו. מלון הילטון, הירקון 205 ,תל אביב. 03-5202128
כשרות: רבנות תל אביב (כשרות המלון והמסעדה)

יאקימונו (צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור)
יאקימונו | צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור

מאצויה
מיד כשתיכנסו למאצויה (תרגום: עץ אורן) תרגישו באווירה היפנית הנעימה. במקום גריל בר פיוז'ן ובר סושי מדליק, שמציע שילובי סושי מקוריים מדגים טריים בלבד. מאצויה מקפידה על הפרטים הקטנים, על הטריות, על ההגשה ואפילו על המוזיקה המושמעת בחלל המסעדה, ומעניקה חוויה מקיפה ונעימה.

מאצויה. מנחם בגין 7, מתחם הבורסה, רמת גן. 1-700-506-066
כשרות: רבנות רמת גן

מאצויה (צילום: יחסי ציבור)
מאצויה | צילום: יחסי ציבור

ניני האצ'י
ניני האצ'י (228 ביפנית, על שם המיקום של המסעדה) מציעה חוויה יפנית באווירה צעירה וטרנדית. חוץ מסושי מצוין ואיכותי מאוד תמצאו כאן מרקים אסייתיים (ראמן וקוואטיו, למשל), מנות טפניאקי אותנטיות ומנות אטריות קלאסיות. המסעדה מציעה גם סושי מיוחד לנשים בהריון, המיוצר בפס נפרד לחלוטין.

ניני האצ'י. בן יהודה 228, תל אביב. -6249228‏03
כשרות: רבנות תל אביב

ניני האצ'י סושי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
ניני האצ'י סושי | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

מינאטו
מסעדת מינאטו בהרצליה היא מסעדה יפנית מדויקת המשלבת כמה סוגי מטבחים. גולת הכותרת במקום היא האיזקאיה - בר בסגנון יפני המגיש משקאות אלכוהוליים ומנות יפניות קטנות המלוות את השתייה. מינאטו שמה דגש רב על יישום טכניקות וצורת עבודה הנהוגות ביפן, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים.

מינאטו. המנופים 8 הרצליה, 09-7731703
כשרות: רבנות הרצליה

מינאטו ניגירי (צילום: נעמה אקסלרוד,  יחסי ציבור )
מינאטו. ניגירי | צילום: נעמה אקסלרוד, יחסי ציבור

קבוצת הפייסבוק פודוס – "פודיז שומרי כשרות", שהוקמה על ידי תהילה סיטון, אושיה קולינרית מובילה ועורכת מגזין אוכל כשר, הינה בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה מאגדת פודיז רבים, חלקם הגדול מקצועיים בתחום, ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, תוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר ומיקומו בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל - המון אוכל.

פודוס