בין כרמים קינוח שוקולד
גם בכרמים חוגגים את שבוע הקולינריה הצרפתי | צילום: טל פז תקשורת, יחסי ציבור

אירועים מיוחדים

אירועי שאון חורף בירושלים
בתקופה הקרובה ייערכו בירושלים בכל יום שני אירועי שאון חורף. האירוע הקרוב ייערך במתחם שושן ב-8 בפברואר במתכונת מסיבת אוכל רחוב, במסגרתה העסקים ברחוב ינאי יציעו מנות מיוחדות כמו מרק תרד בקפה שבע, נקניקים ונקניקיות ב-R&R Deli, פינגר פוד טבעוני בקפה שרגא וכנאפה וסנדוויצ'ים בפירושקי. האירועים ייערכו בין שבע בערב לאחת עשרה בלילה. עוד בתכנון לימי שני הבאים: הרצאה על טבעונות של אורי שביט, וסדנת אוכל נא ברחוב סלומון.

לפרטים

שבוע הקולינריה הצרפתי ה-4 בישראל
ב-7 עד ה-12 בפברואר ייתקיים שבוע המטבח הצרפתי בישראל. במהלך השבוע יתארחו 28 שפים מצרפת במסעדות בירושלים, באר שבע, חיפה, עכו ותל אביב. בין האירועים: שף נוצרי, שף מוסלמי ושף יהודי יבשלו יחד במלון ליאונרדו פלאזה בטבריה; השף רומן פורנל מטולוז יחבור לשף שרון כהן בשילה בתל אביב; השף ברנרד בק יתארח ב-La Regence במלון המלך דוד בירושלים; השף סבסטיאן סנז'ו יתארח בנמל 24 בחיפה; והשף ז'ורז' קמוזה יתארח במסעדת כרמים של סהר רפאל בסמוך לבאר שבע.

לפרטים

רוצים להעביר את היום בכיף? בואו לפייסבוק שלנו

מידן סיבוני סשימי
מידן סיבוני מגיע להרברט סמואל | צילום: מידן סיבוני, יחסי ציבור

ערב סושי בהרברט סמואל, תל אביב
מסעדת הרברט סמואל עתידה להיכנס לתקופת שיפוצים, אך לפני הסגירה לצורך החידוש יערוך השף מידן סיבוני ערבי סושי במקום בין ה-8 ל-10 בפברואר. בין המנות שיוצעו: דמפלינגס צלופח נהרות (56 שקלים), ניגירי אומוקסה (118 שקלים) וגונקאן - טרטר טונה, קרם עגבניות ודאשי (54 שקלים).

הרברט סמואל. קויפמן 6 תל אביב. 03-5166516

סדנת אוכל צרפתי בדן גורמה, תל אביב
החל מה-7 בפברואר יתארחו נציגים מהקורדון בלו בבית הספר דן גורמה במטרה להעביר קורסים בנושאים שונים. הראשון שיגיע הוא השף פרדריק לסור שילמד כיצד להכין מנות כמו טרטר דניס עם שומר ומלפפונים; ביצה עלומה במעטפת בריוש עם אספרגוס מאודה; אננס צלוי בתבלינים, גלידת וניל ובורבון; ומנגו צלוי עם הל, כוכב אניס וטוויל פריחת תפוז.  מה-7 ועד ה-9 בפברואר (550-200 שקלים). 

דן גורמה. נס לגויים 53, תל אביב. 03-6338239.

לה רג'אנס תפריט חורף
חורף במלון המלך דויד. תפריט חדש בלה רג'אנס | צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

 

ארוחה מיוחדת בלה רג'אנס, ירושלים

השף דוד ביטון מציע ארוחת טעימות מיוחדת לחורף בלה רג'אנס, הכוללת מנות כמו קרקר בקר וקטניות עם ממרח חזרת, טארט כבד אווז ופראלינה; מרק קונסומה עוף מעושן לצד סנדוויץ׳ עוף; ברבוניה עם קרם שומר וטרגון לצד צ'יפס תפוח אדמה מעושן; פלאן ארטישוק ירושלמי עם ארטישוק שדה ושטרויזל שאלוט; ושקדי עגל קונפי באבק פטרוזיליה, קרם פול יבש ואפונה טרייה. הארוחה כוללת 12 מנות לסועד והיא מוגשת בחודשים פברואר ומרץ במחיר 390 שקלים לאדם.

La Regence מלון המלך דוד. דוד המלך 23, ירושלים. 02-6208795

פסטיבל ניוקי בפיאנו פיאנו, יקנעם
המסעדה תערוך בין ה-8 ל-13 לחודש פסטיבל ניוקי, ואתם תוכלו ליהנות מניוקי פורצ'יני - ניוקי תפוחי אדמה ברוטב שמנת, מחית פורצ'יני, פטריות שמפיניון ופורטבלו (62 שקלים), ניוקי רומניולו - ניוקי תפוחי אדמה בקדירת ראגו בקר, כבדי עוף ובייקון (62 שקלים), ניוקי שרימפס - ניוקי תפוחי אדמה בעבודת יד בציר סרטנים, שמנת, עגבניות שרי, עגבניות מיובשות ובזיליקום (56 שקלים), ניוקי סלק במילוי גבינת קממבר ברוטב שמנת, עגבניות טריות ומיובשות, שום, בזיליקום ויין לבן (62 שקלים) וניוקי קרבונרה - ניוקי תפוחי אדמה ברוטב שמנת, ציר בקר, חמאה, פרמזן, יין לבן, קריספי בייקון בצל ואפונת גינה (58 שקלים).

פיאנו פיאנו יקנעם . התמר 2, G-6, יקנעם. 04-9121912

חיים כהן ויונתן רושפלד
מתאחדים. ערב של שני השפים ביפו תל אביב | צילום: עודד קרני, יחסי ציבור

השף חיים כהן מבשל עם השף יונתן רושפלד ביפו תל אביב
הערב יתארח השף יונתן רושפלד אצל השף חיים כהן במסעדת יפו תל אביב לארוחה מיוחדת. בתפריט: חציל שרוף באש פתוחה עם בשר סרטנים כחולים; פרוסות טונה אדומה, בנוזל מלפפונים וכפיר ליים טרי; רביולי דיו בקרם תפוחי ראטה ושום צלוי; דג ים צלוי מפורק לתוך בורשט סלק, עם חזרת לבנה ושמנת חמוצה; ושרימפס טנדורי עם חסות פריכות ויוגורט מתוק חריף. החל מהשעה שמונה.

מסעדת יפו-תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

מסיבת סקי ויין בחרמון
יקב רמת הגולן עורך מסיבת גלישה בהר החרמון. המסיבה תיערך ב-15.2 החל מהשעה 12:00 ויוצעו בה יינות של היקב במחיר מוזל של 10 שקלים.

לפרטים

שרונה מרקט, היום
מלא מבצעים. שרונה מרקט | צילום: חדשות 2

מבצעים, הנחות ומקומות חדשים

מכירת חורף בשרונה מרקט, תל אביב
שרונה מרקט מקיימים מכירת חורף מיוחדת של מגוון מוצרים במתחם, כמו ירקות ועשבי תיבול, יין ואלכוהול, מאפים, אוכל מוכן לקחת הביתה וציוד למטבח. כך למשל מציעים בקצביית מרינדו מבצע של אחד ועוד אחד על נתחי בשר לתבשילי חורף, והנחה על גבינת סטילטון במעדניית באשר גבינות. המבצעים מוצעים עד ה-29 בפברואר.

רשת חדשה מנסה להמציא מחדש את החומוס
רשת חומוס חדשה בשם חומוס נרי מציעה מנות חומוס מקוריות כמו חומוס עם קציצות כבש, חומוס עם רצועות אנטרקוט וחומוס עם שניצלונים. המנות מגיעות בצלחת או בפיתה מקמח מלא או קמח לבן. לרשת שלושה סניפים ותכניות לפתוח עוד בהמשך. 

חומוס נרי. תובל 36, רמת גן. 03-6136636, השילוח 5, פתח תקווה, שלמה המלך 2, ראש העין.

חומוס נרי
משכללים את החומוס. חומוס נרי | צילום: אייל קרן, יחסי ציבור


הנחות במסעדות שף כשרות ברחבי הארץ
אתר גרופון מציע הנחה של למעלה מחמישים אחוז על מבחר מסעדות שף כשרות. תוכלו לרכוש, למשל, ארוחה בשרית במחיר 119 שקלים בארנולדס ברמת ישי ובנתיב השיירה; ארוחה זוגית במחיר 229 שקלים במסעדת טורו בתל אביב; וארוחה זוגית במחיר 249 שקלים במסעדת הקומה ה-11 בעזריאלי תל אביב.

סניף הארבעה של רשת מייקס פלייס הופך לכשר
סניף מייקס פלייס ברחוב הארבעה הופך לכשר. בתפריט החדש יופיעו מנות כמו המבורגר ביג מייק במשקל 400 גרם עם קורנביף, ירקות ותוספת צ'יפס, כריך סלופי ג'ו בג'בטה עם בשר בקר טחון ברוטב ברביקיו ונאצ'וס מקסיקניים.

מייקס פלייס. הארבעה 14, תל אביב. 03-507-5559. כשר.

לינק ירושלים
חוגגים 18. לינק | צילום: Daniel Elior photography , יחסי ציבור

ביסטרו לינק בירושלים חוגג יום הולדת עם עסקיות מיוחדות
הלינק חוגג יום הולדת 18 ומציע ארוחות עסקיות שכוללות מנה עיקרית, סלט ויין, בירה או שתייה קלה במחיר המנה העיקרית. הארוחות יוצעו בימות השבוע בין השעות 17:00-12:00. בין המנות בתפריט: קבב טלה וצנוברים על פיתה אש תנור ליד טחינה עם עגבנייה ופלפל חריף שרופים על הגריל (72 שקלים), מנת אלון עם קוביות חזה עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי, פטריות וכוסברה על אורז לבן (72 שקלים), ופיש אנד צ'יפס בליווי רוטב טרטר (64 שקלים).

לינק. המעלות 3, ירושלים. 02-6253446

תפריטים חדשים

קינוח חדש בפיצה האט
רשת הפיצה מציעה קינוח חדש של עוגיות ענקיות שמגיעות בשני טעמים: שוקולד צ'יפס עם נטיפי שוקולד צ'יפס ובראוניז שוקולד, מחירן 29.90 שקלים. כמו כן מציעה הרשת מבצע השקה של מגש צ'יזי בייטס ועוגייה במחיר 85 שקלים עד סוף פברואר.

 לפרטים

אין תמונה
מושחת. קינוחים חדשים בפיצה האט

תפריט חדש במסעדת הדגים, נמל עין-גב
השף יענקלה שיין ייעץ למסעדת הדגים בנמל עין גב וכעת המקום משיק תפריט חדש ובו מנות כמו סרדינים כבושים מהכנרת בשמן, בצל כבוש בחומץ ועשבי תיבול; מרק ארטישוק עם קראסט אריסה, זרעי עגבנייה וגבינת ריקוטה; פילה מושט עם פריקי ותבשיל אפונה; שווארמה מושט על טחינה וגרגירי חומוס; וסרדינים מטוגנים מהכנרת עם איולי אריסה.

מסעדת הדגים. עין גב. 04-6658136

קונספט חדש במטבח לילה, תל אביב
המסעדה מציעה ארוחת חברים חדשה במסגרתה כל המנות מגיעות למרכז השולחן כך שאפשר לחלוק. בין המנות: קריספי ג'ינג'ר עם ירקות שורש, קרמל, סויה וטוסטונים (46 שקלים), דניס על יוגורט כבשים וטחינה גולמית (54 שקלים), קלאמרי צרוב על הפלאנצ'ה עם תרד וצ'יפוטלה על לבנה (59 שקלים) וסלקים על יוגורט, גרידת לימון וסילאן (34 שקלים).

מטבח לילה. לילינבלום 43, תל אביב.03-5660481

מטבח לילה קונספט חברים
עם החברים. מטבח לילה | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

טעמים חדשים בבלוברי
רשת הגלידות מציעה טעמים חדשים לקראת יום האהבה. הטעמים יוצעו במהלך חודש פברואר וביניהם גלידת וניל ברוטב תות איטלקי, גלידת שמנת עם מרשמלו, בננה טופי ולוטוס; ריבת חלב עם קוקוס; ושוקולד לבן ואגוזי לוז. מחיר מארז של חצי ק"ג: 74 שקלים.

לפרטים

תפריט חדש באיטלקייה בפשפשים, יפו
המסעדה מציעה תפריט חדש ובו מנות כמו שרימפס אקווה פצה עם ליים, יין לבן, שמן זית, צ'ילי, אורוגולה ואיולי (56 שקלים); קרודו דג ים נא בג'ין וליים, קרם פרש, רסק פלפלים קלויים ו-וויניגרט ירוק (52 שקלים); פפרדלה ראגו קלאסי עם בקר, כבדי עוף, מח עצם וירקות שורש בבישול ארוך (68 שקלים); וצ'יקן פרמזן - עוף על עצם עם פרמזן, תפוחי אדמה, ראטה, זוקיני, עגבניות וקרם פרש (78 שקלים).

איטלקייה בפשפשים. עולי ציון 16, שוק הפשפשים, יפו. 03-6829678

באבריא מתחדשים לחורף
קונספט משלוחי האוכל הבריא מציע מנות חדשות במחיר 10 שקלים, ביניהן: סלט גזר מרוקאי עם טחינת כורכום; סלק צלוי על בורגול; חציל מאודה על מסבחה; מרק שעועית; מרק עדשים; ומרק ירקות וגריסים.

לפרטים

עסקית חדשה במסעדת אלכרמה
המסעדה הלבנונית מציעה עסקית חדשה ובה פתיחים כמו חומוס, עלי גפן, שושברק, לבנה חריפה, מג'דרה לבנונית ואצבעות פלאפל בטחינה. בין המנות העיקריות: מסחן, סינייה או מסקה - חציל פרוס עם בשר, אורז ורוטב עגבניות. העסקית מוגשת בין אחת עשרה ועד חמש ומחירה 79 שקלים. בימי שישי ושבת הארוחה העסקית תעלה 89 שקלים.

מסעדת אלכרמה. מתחם היקב - כפר תבור. 04-6474035, 054-79880814

ארוחה ספרדית טורקיז
ספרדי בטורקיז | צילום: אביבית לוי שבתאי , יחסי ציבור

תפריט ספרדי חדש בטורקיז, תל אביב
מסעדת טורקיז מציעה תפריט ספרדי מדי יום ראשון:  6 טאפאסים, מנת נזיד, מנה עיקרית, מנה אחרונה ושתייה חופשית, כל זה ב-300 שקלים לאדם. בין המנות ניתן למצוא פאן קון טומאטה (לחם קלוי עם ממרח עגבניות ספרדי), תמנון על תפוחי אדמה עם פפריקה מעושנת, פילטים של אנשובי, נזיד ספרדי בשרי, פאייה פירות ים וביסטקה - סטייק אנטרקוט בסגנון ספרדי. 

טורקיז. הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996306

תפריט חדש ביקב תשבי
המסעדה ביקב תשבי מציעה תפריט בוקר וצהריים חדש של השף גונטר בידרמן. בתפריט: בריוש חמאה עם סלמון מעושן, ביצים עלומות, תרד ברוטב הולנדייז, מלפפון חמוץ וסלט ירוק (68 שקלים), דייסת קוואקר עם פירות העונה וקינמון (30 שקלים), פיצה אנטיפסטי עם גבינת ריקוטה עזים (50 שקלים), פיצה סלמון מעושן ותרד (60 שקלים) ופילה לוקוס עם פירה תפוחי אדמה, ירקות מאודים ורוטב קרם שום (135 שקלים).

מסעדת תשבי. מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה. 04-6288195.

מנטון פאייה פירות ים
מציעים תפריט חדש. מנטון | צילום: סיוון רושיאנו, יחסי ציבור

קפה גרג בכפר סבא הירוקה
סניף חדש לקפה גרג נפתח במתחם B Center בשכונת כפר סבא הירוקה. המקום פתוח בימות השבוע בין השעות 7:30-22:30, ובשישי עד 14:30. 

קפה גרג. אנג'ל 80, כפר סבא הירוקה. 09-8870900

תפריט חורף במנטון, חיפה
המסעדת מציעה תפריט חורף חדש ובו מנות כמו בורי צרוב, אורז בר שחור, גזר, קולורבי ועשבים (48 שקלים), סינטה עם שקדי עגל, חציל שרוף ותפוח אדמה פריזיאן (112 שקלים) ולזניית בשרים עם פונדו גבינות כחולות ורוטב רוזה (68 שקלים).

מנטון. היינה 1, מרכז הכרמל, חיפה. 04-8235236

משקאות חורף בקפה ג'ו
הרשת מציעה מגוון משקאות חורף חדשים, כמו משקה טופי חם מוקצף עם מיני מרשמלו (18 שקלים), משקה שוקולד חם עם מקופלת ושוקולד קראנץ' עם קצפת וסירופ שוקולד (18 שקלים) ומשקה צ'אי לאטה מוקצף ואספרסו (18 שקלים).

לפרטים

>> לכל חדשות האוכל