המצב החדש אליו נקלענו הפך את הקיום השגרתי של מסעדות שוקקות למשהו שכרגע קשה אפילו לדמיין אותו. כתוצאה מכך, גם השפים המוכרים ביותר וגם בעלי המסעדות שבדרך כלל מלאות עד אפס מקום, מנסים להמציא את עצמם מחדש ולמצוא פתרונות יצירתיים שיספקו פרנסה להם וכן לספקים שלהם. אספנו עבורכם כמה הצעות מסקרנות לאוכל טעים מידיהם של שפים מוכשרים וכמה מהמסעדות הנחשבות ביותר בארץ, שבתקופת הקורונה הפכו להיות משהו אחר לגמרי. ויש גם אופציות ליום שאחרי, למי שרוצה לראות את זירת הקולינריה שלנו משגשגת שוב בהקדם.

שף מוטי טיטמן מסעדת מלגו ומלבר

מסעדת השף של מוטי טיטמן ושותפו בן רינג פתחה לרגל המצב מערך משלוחים שמבוסס על מנות שלא תמיד ניתן למצוא בתפריט בימים כתיקונם. המשלוחים מתבצעים מדי יום בשעות 12:00-15:00; ושוב בשעות 18:00-22:00. בין המנות המוצעות פה: ירקות ירוקים בשום, ג'ינג'ר ולימון (17 שקלים), הום פרייז (32 שקלים), סלט קיסר עם חסה אייסברג ופרמזן (66 שקלים), פולנטה ופטריות שימאג'י (54 שקלים), טורטליני כרישה ומסקרפונה (68 שקלים), המבורגר עם בייקון ביתי, צ'יפוטלה וצ'דר לצד צ'יפס (68 שקלים), קריספי צ'יקן עם איולי שום קונפי ומלפפון חמוץ (58 שקלים) וכריך שפונדרה בבישול ארוך עם אריסה ותחמיץ סלרי (56 שקלים). לצד האוכל מציעים כאן גם מבחר יינות במחירים של 90-135 שקלים.       

לפרטים

עוף משלוח מלגו ומלבר
מנות שלא תמיד קיימות בתפריט. מלגו ומלבר | צילום: בר כהן, יחסי ציבור

אסף ויותם דוקטור, מסעדת האחים

אסף ויותם דוקטור, שמפעילים כמה מהמסעדות התל אביביות המצליחות ביותר- אייבי, דוק והאחים - החליטו בימי הקורונה לשנס מותניים ויחד עם הספקים של המסעדות פתחו מכולת אינטרנטית שמציעה את הסחורה של הספקים והיצרנים הקטנים, הסחורה שממנה מרכיבים את המנות במסעדות, ואפילו ערכות מתכונים נוחות להכנה שכוללות הדרכה וכמובן את כל חומרי הגלם הנדרשים של כמה ממנות הלהיט של האחים והדוק.  מלבד הסחורה שנמכרת כאן כמו כרוב ערבי, שום ירוק, גבינת פטה של המאירי, גבינת שחת של ברקנית, המבורגר, קבבים ונקניקיות, ניתן להזמין גם אוכל מוכן ביתי כמו קוסקוס בעבודת יד של מסעדת אייבי, סופריטו עוף, סלט תפוחי אדמה עם שמנת חזרת וקינוחים מהקונדיטוריה של המסעדות עם אפשרויות מפתות כמו טארט ליים ועוגת טופי.

לכל הפרטים

גרבלקס אייבי
פתחו מכולת, אבל יש גם מנות מהמסעדה. גרבלקס באייבי | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

תמר כהן צדק, קוצ'ינה הס 

השפית של מסעדת קוצ'ינה האינטימית, תמר כהן צדק, מציעה לתקופה זאת שירות משלוחים שמגיע בכל יום (לבד משבת) בהזמנה יום מראש. מלבד אוכל מוכן, השפית מציעה במשלוח הביתה את הפסטות והלזניה שלה, שיכולות להגיע גם בתצורה קפואה. בתפריט למשל פסטות טריות במשקל של כ-120 גרם למנה כמו טליאטלה סלק, רביולי ריקוטה וטרטופו ופפרדלה עשבי תיבול, אליהם משדכים רטבים (אם רוצים) כמו ארטישוק, פיסטוק ובזיליקום, אנשובי, שמן זית וגרידת לימון ורוטב עגבניות קלאסי (25-45 שקלים למנת פסטה). עוד בתפריט: לזניה ראגו משפחתית (160 שקלים), אוסובוקו בקר (70 שקלים) ולחי עגל ביין אדום (70 שקלים).

להזמנות: 0525901122.

הס 4
מגיעה עם פסטות ולזניה הביתה. תמר כהן צדק | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

אוראל קמחי, פופינה

שף אוראל קמחי רגיל לעמוד בראשה של אחת מהמסעדות היוקרתיות בארץ, אבל גם מסעדות יוקרה צריכות להתאקלם לרוח התקופה. קמחי מציע שירות משלוחים חדש של ארוחות שף בסופי השבוע (ימים חמישי ושישי), עם בחירת של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר 250 שקלים לסועד. השף מצרף חוברת הדרכה עם הוראות הכנה לכל מנה ומנה, כך שלצד האוכל, אפשר יהיה גם להרגיש קצת כמו שפים במסעדה. התפריט משתנה כל הזמן וכולל אפשרויות כמו סלקים צלויים עם קרם פרש, גבינה כחולה וקינואה פריכה; סשימי דג עם קרם אגוזי מקדמיה וסלסת פקאן מסוכר וסלרי; מנת השרימפבורגר המוכרת של פופינה בלחמניית באן; פרגית צלויה ברוטב שמנת וכמהין; ופילה מוסר על ניוקי ורוטב בויאבז. אפשר אפילו להזמין בקבוק יין מיוחד שילווה את הארוחה, ב-20% הנחה.

להזמנות: 0549791619.

המנות הכי טובות
המבורגר שרימפס של פופינה.צילום חיים יוסף | צילום: חיים יוסף

אלי שטיין ומתן מיטרן

אלי שטיין, השף שאחראי על כמה מברי האוכל המצליחים ביפו ותל אביב, החליט לעבור מאוכל שהולך טוב עם אלכוהול לסירים של אוכל ביתי. בסופי השבוע שטיין ושותפו מתן מיטרן מבשלים מנות משתנות עם אופציות כמו כבד קצוץ בסגנון פולני, סלט ביצים ובצל צלוי, כרוב כבוש במלח ים ופלפל אנגלי, קציצות טלה בקארי עם בטטות, אורז בורכי עם גזרים וכמון, חלה ביתית וחצילים במילוי בשר טלה ורוטב עגבניות טורקי. 

להזמנות: 0526265622.

מבלים ברעמסס
השף של הרעמסס, מכין לכם אוכל לסופ"ש | צילום: עודד קרני, אוכל טוב

עידו אדרי, מגזינו

במסגרת המצב מציעים במגזינו משלוחים של ערכות להכנת פיצה ביתית, וכן משלוחים רחבים בהרבה מההיצע היומיומי שכולל לרוב רק את העוגות והקינוחים. הערכה להכנת פיצה ביתית כוללת הסברים מדויקים, 2 כדורי בצק, רוטב עגבניות, כדור מוצרלה, ארוגולה, פרמזן, צ'ילי ואורגנו (92 שקלים). מלבדה ניתן למצוא גם מנות כמו סלט קיסר (58 שקלים), רוסטביף בעישון ביתי (108 שקלים), פסטה בולונז קלאסית (64 שקלים), פסטה קרבונרה (64 שקלים) ופיצה פפרוני (68 שקלים). כמובן שעדיין ניתן להזמין את הקינוחים הנהדרים של המקום, גם בתצורה של עוגות שלמות וגם כקינוחים אישיים. כל היינות במקום נמכרים גם הם במשלוח, במחיר קבוע של 98 שקלים. 

לפרטים

מגזינו פיצה פטריות
הפיצה של מגזינו. כעת בערכת הכנה ביתית | צילום: טל שטרן, יחסי ציבור

צביקי עשת, גרינברג דלי
צביקי עשת, מי שחולש על מתחם גרינברג באזורי חן בתל אביב, החליט לאור היעדרה הצפוי של חופשת הקיץ השנתית של ישראלים רבים ביוון להתחיל במיזם של מעדנייה יוונית ומכולת יוונית על גלגלים, שתביא מגוון מנות וחומרי גלם יווניים לרחבי הארץ (המעדנייה עצמה תפעל באזורי חן, וכן תפעל מכולת נודדת שתסייר באזור גוש דן, השפלה והשרון). בין התבשילים שניתן לרכוש במעדנייה: מוסקה ופסטיציו, מזה יווני כמו סקורדליה- ממרח שום ושקדים, טירוקפטרי- ממרח פטה ופלפלים קלויים; סלט תפוחי אדמה; סלט חצילים עם פטה ואגוזי מלך; ירקות קלויים ועוד. ניתן לרכוש במכולת היוונית גם שמן זית, קינוחים, ואביזרי אווירה. 

המעדניה של גרקו. אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב. 03-6703626

ספנקוריזו - אורז עם תרד
אורז עם תרד בגרקו. עכשיו, מעדנייה יוונית | צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"

תמיר מיכאלי וענר בן רפאל, איגרא במשק

מסעדת איגרא במשק, שממוקמת במשק מלמד בכפר הנגיד, מציעה בתקופה הנוכחית הזמנות של תוצרים כמו ירקות המשק (ניתן להזמין ארגז שתכולתו משתנה בכל יום לפי מה שהטבע נותן) כדוגמת חסה, קייל, שום, דלעת, כרובית, אספרגוס, אבוקדו, אוכמניות, ברוקולי, עגבניות, ותותים; מוצרים משלימים כמו מגוון אגוזים, שמנים, חמוצים, קפה, גבינות מהמשקים הצמודים, ויינות; וכן אוכל מוכן עם אפשרויות כמו כנפיים בטאבון (40 שקלים), בסבוסה (30 שקלים), טירשי דלעת (24 שקלים), קרם חציל שחור (24 שקלים), סקורדליה (26 שקלים) וחצי עוף בטאבון (57 שקלים).  

לפרטים: 08-9123329.

איגרא במשק בסבוסה
גם הבסבוסה של איגרא במשק, במשלוח | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

מיכל בוטון ואילון עמיר, הבסטה

מסעדת השף והקונדיטורית והאופה מיכל בוטון מציעים שירות משלוחים למרבית אזורי תל אביב בחינם, ולאזורים מרוחקים יותר במחיר של 30 שקלים. האוכל מגיע בטמפרטורת החדר וניתן לחמם אותו כשמעוניינים לאכול. חלק מהמנות מגיעות בתצורה של הכנה עצמית עם הוראות מצורפות. בנוסף לתפריט מציעים כאן גם שירותים מיוחדים מתחלפים כמו מגש מתוקי מימונה מיוחד שהוצע בחג, קוקטיילים ויינות. בין המנות המתחלפות פה למשל: קציצות טלה עם תרד וקוסקוס, לזניה ברוטב עגבניות ופטריות, עוף בזעפרן עם אורז, שומר ואפונה, פלמידה כבושה, שניצלוני עוף עם פירה וטארט שקדים ותותים (טווח המחירים נע בין 65-150 שקלים למנה עיקרית וכ-35 שקלים למנה ראשונה).

להזמנות: 03-5169234.

 

המבורגר, הבסטה
הצעות מיוחדות ומשלוחים, הבסטה | צילום: מעוז אלונים, יחסי ציבור

עלאא מוסא, לוקס

המסעדה החיפאית של שף עלאא מוסא מציעה משלוחים מיוחדים בהזמנה של יום מראש בכל ימות השבוע, בשעות הצהריים והערב, כשבסופי השבוע התפריט מתעבה (בכל יום מציעים כאן דברים קצת אחרים). בין המנות למשל: סלט פטוש משוק עכו; טרטר טונה אדומה עם קרם של אבוקדו, ופריקי; פילה מוסר עם ריזוטו פריקי עם תרד בר ושעועית; מקלובה צמחונית ומקלובה עוף; מג'דרה; סינייה כבש; ועלי גפן ממולאים בבשר ואורז (טווח המחירים נע בין 32-35 שקלים לסלט, ומנות עיקריות בין 50-72 שקלים).

להזמנות: 0772060970.

סביצ'ה מרסא סטייל לוקס
לוקס החיפאית עם משלוחים בסגנון ערבי | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

רן שמואלי, קלארו

שף רן שמואלי מציע משלוחי ארוחת שף ממנות הדגל של קייטרינג שמואלי ושל מסעדת קלארו. התפריט כשר ומבוסס על תוצרת מחקלאות מקומית שיועדה למסעדה. בין האפשרויות סלטים כמו טאבולה, סלט תפוחי אדמה, קבב, עראייס, המבורגרים, צלעות טלה, ארטישוק ירושלמי עם בייבי בטטות וגזרים, פטריות עם עלי באק צ'וי, תרד ושום קונפי וקינוחים כמו סניקרס שמואלי - פאדג' שוקולד עם קרמו שוקולד וחמאת בוטנים ומוס פירות יער ומרנג לחלוקה משפחתית (כ- 28 שקלים למנת סלט; והחל מ-44 שקלים ועד 85 שקלים למנת בשר). השירות פועל בסופי השבוע בלבד וניתן להזמין עד יום חמישי ב-16:00 (מינימום הזמנה של מאה וחמישים שקלים, ודמי משלוח שנעים בין 50-80 שקלים).   

קלארו
ארוחת שף של רן שמואלי עד הבית, מקלארו | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

רז רהב, OCD

השף רז רהב מציע ארוחת טעימות במשלוחח, עם תפריט שמשתנה בין ארוחה לארוחה (השף אפילו בנה יחד עם הצוות פלייליסט מיוחד לארוחה, לו ניתן להאזין במהלך האירוע כדי להיכנס לאווירה). בין המנות תמצאו למשל פנקוטת תירס עם ג'ל לימון וקראמבל פפריקה מעושנת; במבה של סלק עם קרם שאלוט מקורמל וקולרבי כבוש; דג מושרה בפונזו וחושחש עם נוזל ארטישוק ירושלמי; טרין טלה וכרוב עם ציר טלה ואוכמניות; וטארט ארטישוק עם קרם הל ולימון. הארוחה הבאה במשלוחים מתעתדת להיות ב-14.5. מחיר הארוחה 270 שקלים לסועד (דמי משלוח של 25 שקלים). 

לפרטים: 0506857689.

רז רהב
שולח ארוחת שף ואפילו פלייליסט. רז רהב | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

אמיר נאור, סטודיו ארקדיה

תקופה קצרה לפני התפרצות הקורונה שף עזרא קדם ושותפו לדרך אמיר נאור פתחו מסעדה בתל אביב. כל זה נגדע במהירות ומאז אמיר נאור מציע ביחד עם בת זוגו משלוחים לאזור ירושלים בימות השבוע ותפריט מיוחד לסופי השבוע. בכל יום הם מציעים ארוחת צהריים, כשההזמנות מתקבלות מראש ליום המחרת. המטבח של השניים שואב השראה מאזור ירושלים וכל הירקות שבשימוש נרכשים באופן ישיר מהחקלאים. המנות שמציעים בני הזוג כוללות למשל מרק עוף עם ג'ינג'ר, שמן שומשום ואטריות; דג לברק שלם בתנור עם עשבים ולימון; פרגית במילוי בורגול; תבשיל עוף בירקות שורש וערמונים; סלט עדשים שחורות, בטטה ועשבים; סלט ארטישוק כבוש; וסלט תפוחי אדמה, ביצה ובצל ירוק (בין 50-80 שקלים למנה עיקרית, כ-35 שקלים לקינוח; ובין 14-25 שקלים למנת סלט). בסופי השבוע התפריטים מגוונים וחגיגיים יותר וניתן גם להזמין עוגות ומאפים .

טלפון: 0526627665.

עזרא קדם בארקדיה תל אביב
משלוחי אוכל ביתי בירושלים של אמיר נאור | צילום: אילן נחום, יחסי ציבור

אדר קפלן מור, רשטא

ביום חמישי הקרוב תשיק השפית אדר קפלן מור מכולת קהילתית בשם החנווני, שתציע מטבח מקומי על בסיס חקלאות אזורית של הרי יהודה. קפלן מור חברה לשף של מסעדת רשטא וכן אור גולדשמידט, כשמלבד המנות שהם יבשלו יוצעו למכירה גם חומרי גלם של אנשי מלאכה וחקלאים מהאזור. ההיצע של המכולת יכלול תבשילים מסורתיים כמו שישברק, קובה סינייה, ומסאחאן מבית היוצר של מסעדת רשטא, דגים כבושים ומעושנים, גבינת בוראטה, לחמים של אנומראל עוגן, טחינה וחלבה של כאמל השלמון, בירות של מבשלת שפירא ומבחר ירקות ועשבים.

לפרטים: 02-9948520.

רשטא - קראס
רשטא בהרי ירושלים, כעת גם חלק מהמכולת המיוחדת | צילום: HIKEL, יחסי ציבור

נהנים אחר כך, תורמים עכשיו

מסעדות ושפים רבים בחרו לגשת בתקופה מורכבת זאת דווקא לקהל הסועדים והלקוחות הנאמן שלהם, על מנת שיסייעו להם בפתיחה המחודשת, לכשזאת תתאפשר, ופתחו במיזמי מימון המוני כמו הדסטארט או קרנות למען עובדי וספקי המקומות. מסעדת מונא הירושלמית של השף מושיקו גמליאלי הייתה החלוצה של המהלך והיא מציעה בהד סטארט שלה מנה ראשונה וכוס יין במסעדה המחודשת, ספר בישול או מארז צנצנות עם רטבים וממרחים מעשה ידי המקום.

נקניקייה במנזר
אחרי 27 שנות פעילות, גם במנזר צריכים עזרה | צילום: ליאור הרגיל, יחסי ציבור

בעוד קמפיין ההמונים של המונא כבר עבר את הרף שהציבו לו השף ובעלי המקום מושיקו גמליאלי, יש עוד מגוון מקומות שנאלצים להילחם בצורה זאת על חייהם. בין היתר בר האוכל המנזר, שנאלץ אחרי 27 שנות פעילות לסגור את דלתותיו, ועורך כעת הד סטארט. במנזר מציעים מבחר מתנות לתורמים כמו בירות, סיידר תפוחים אלכוהולי ואפילו הנחה על התפריט כשהמקום ייפתח שוב; שף עזרא קדם פתח הד סטארט לסטודיו ארקדיה שלו בהרי ירושלים, שם בתמורה לתרומות שלכם תוכלו להגיע לסדנאות מיוחדות אצל השף בנושאים כמו טיפול בדגים, סדנאות אוכל לילדים ואפילו סיור קולינרי עם קדם בהרי יהודה; שף בנצי ארבל הבעלים של פלאפל אושר בתל אביב מציע לתורמי בית אוכל הרחוב שלו מתנות כמו סלט אושר, מנות מהתפריט לבחירה וכובעים עם לוגו המסעדה; שף תומר טל מציע בהד סטארט שלו למסעדת השף ג'ורג' וג'ון שוברים לארוחות זוגיות וכן טיפולים עתידיים במלון דריסקו בו שוכנת המסעדה בגבול תל אביב יפו.

שף יובל בן נריה ממסעדת טאיזו הגדיל לעשות ופתח בתקופה האחרונה קרן לתרומות לעובדים ולספקים של המסעדות שלו, כשבתמורה לתרומה לקרן תוכלו לרכוש פעילויות עתידיות כמו סדנת בישול עם יובל, ארוחת ערב זוגית עם התאמת סאקה; וארוחת שף במסעדת החדשה שיפתח השף בקרוב.