אחרי 55 שנות פעילות, נסגרה אתמול אחת המסעדות הוותיקות בתל אביב, מסעדת השקד, שהייתה מוסד אהוד על חובבי הדגים בארץ. המסעדה, שפעלה כל השנים כעסק משפחתי, תלתה באופן מפתיע על דלתה שלט שמודיע על סגירה וככל הנראה נסגרה גם היא. בכך מצטרפת השקד אל מסעדות רבות בתקופה האחרונה שקורסות תחת הקשיים הבירוקרטיים והעלויות הגבוהות של כוח האדם שהלכו והאמירו בשנים האחרונות, לצד הצורך לשלם מס רטרואקטיבית על העסקת עובדים זרים. 

מסעדת השקד כבר עמדה בפני משבר לאחרונה, כשנאלצה לפני כשלוש שנים לשנות את מיקומה המיתולוגי בעקבות צו הריסה למבנה בו פעלה מטעם עיריית תל אביב. המסעדה לא נכנעה ועברה לצד השני של רחוב החשמונאים ונפתחה מחדש בהשקעה כלכלית גדולה. גם אז שמרה המסעדה הוותיקה על מנות מיתולוגיות רבות שהוגשו בה כמו גפילטע פיש, כבד קצוץ או בוואריה שהייתה מכינה כאן אסתר שולביץ - מי שפתחה את המסעדה בשנת 64 עם בעלה אברהם ובילתה בה עד ליומה האחרון כמעט מדי יום.

מסעדת השקד (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
תמיד טעים ותמיד עמוס. מסעדת השקד | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב
מסעדת השקד .הבוואריה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
הבוואריה המפורסמת | צילום: אנטולי מיכאלו



את המסעדה ניהל בשנים האחרונות בנם של אסתר ואברהם, חיים שלו, שהביא לכאן גם את בנותיו כעובדות. יחד הם ניהלו את העסק ששירת אינספור משפחות שהפכו עם השנים ללקוחות קבועים של המסעדה, מהם גם רבים מצמרת השלטון המקומי. בניגוד למסעדות רבות שנסגרו מפאת חוסר בלקוחות, השקד הייתה עמוסה תמידית בהמוני סועדים שהגיעו לכאן לאכול דגים או פירות ים עשויים היטב, כך שהסגירה של המסעדה מפתיעה ועצובה במיוחד.



הסגירה של מסעדת השקד מצטרפת לסגירות נוספות של מסעדות שפעלו עשרות שנים בהצלחה, בשנה האחרונה. מסעדת בליני שנסגרה אחרי 24 שנות פעילות, עד העצם בהרצליה שנסגרה אחרי 30 שנות פעילות או מסעדת אורנה ואלה שנסגרה אחרי 20 שנות פעילות. ועדיין, לשמוע על מוסד שסוגר את הדלתות אחרי למעלה מחמישים שנות פעילות במדינה שובר את הלב. בייחוד כשמדובר באחת המסעדות החביבות עלינו במיוחד, כזאת שהצליחה לשמור על סטנדרט גבוה של דגים מצויינים, סלטים שנעשים בשפע ומכל הלב, תמחור הגיוני ואהבה כנה למקצוע האירוח והמסעדנות.

אנחנו מקווים מאוד שאיכשהו תשוב המסעדה הנהדרת הזאת לפעילות ושהשלט שנתלה על הדלת לא מסמל את סוף הסיפור. כרגע, על כל פנים, מערך ההזמנות של המקום מנותק וגם מבעלי המסעדה לא ניתן לקבל תשובות סופיות לגביי העתיד, לבד מכך שכרגע המקום סגור.