מאז תחילת תור הזהב של עגלות הקפה והפודטראקס כבר ראינו כאלה שהצליחו מאוד ועברו למיקום קבוע - למשל בייק שופ ועגלילה שבגליל העליון. במקביל קורית תופעה נוספת: שפים שמאסו בסרוויס ומעדיפים לבשל במטבח מאתגר, אבל להיות משוחררים מכבלי המשכורות-שכירות-ארנונה, ובוחרים לבנות פודטראק במקום לפתוח עוד מסעדה. השף רמי קונסטנטינובסקי בנה לעצמו פודטראק; עוז, שהקים את עוז פטיסרי האהוב בגליל, העביר את הפעילות שלו לעגלה; השף דניאל זך פתח את ללי, עגלה עם פיצות בפארק האגם בהוד השרון; והשבוע גילינו שגם השף יוסי שטרית פתח פודטראק. ראשית נבהיר - הכוונה אינה ליוסי שטרית שאתם חושבים עליו, אלא לשף בעל השם הזהה שהיה חצי מהצמד דוד ויוסף יחד עם דוד אלקיים והפעיל במשך 13 שנים מסעדת שף חצופה ולא שגרתית בתל אביב. המסעדה, שנסגרה ב-2021, הייתה הראשונה שהגישה פיתה עם שווארמה במחיר של קרוב ל-100 שקלים ואוכל ביתי מהרפרטואר של עדות המזרח, והציעה אווירה שמחה ונועזת עוד לפני שזה היה אופנתי.

אחרי שסגרו את המסעדה ודרכיהם של דוד ויוסף נפרדו, עוד הספיק שטרית לפתוח את מסעדת יוסף ברחוב ירמיהו, שהייתה מאוד אהובה על המבקרים. אבל אז הגיעו ההפגנות, תל אביב השתנתה ושטרית הפך את המסעדה לכריכייה בשם פיקניק סנדוויץ' קלאב. יומיים לפני פרוץ המלחמה הוא השיק פודטראק איטלקי בשם ברטה במושב הולדתו מגדים - הצפוני מבין יישובי חוף הכרמל, 7 דקות נסיעה מחיפה וכרבע שעה נסיעה מזיכרון יעקב.

סלט קיסר  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ברטה. סלט קיסר | צילום: לין לוי, mako אוכל
קפלצ'ו גבינות  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קפלצ'ו גבינות | צילום: לין לוי, mako אוכל

ברטה ממוקמת במרכז המושב במתחם עם גן שעשועים עצום ואינסוף מדשאות, ושטרית לא ממש מבשל במקום אבל המנות הן שלו. את הבצק מייצרים בפסטה ריקו על פי המתכון שלו ואת העמדה שבמטבח תופסים אחיו הצעיר ועובד נוסף שדומה לו שתי טיפות מים. מתחם הישיבה בחוץ מאובזר בשולחנות קק"ל עם ספסלים ומפות משובצות, ברקע יש מוזיקה איטלקית ואל חשש מהגשם, הכל מקורה ומסודר.

ומה בתפריט? יין, קוקטיילים, פיצות, פסטות, סלט קיסר ועוד כמה הברקות. הכל מוגש בכלים חד פעמיים מתכלים. הפיצה מגיעה בקופסה, הפסטה בצלחות מבמבוק והיין בכוסות פלסטיק. ככה זה כששף חוזר הביתה מתל אביב, הוא יכול להרשות לעצמו להרגיש נינוח כי המבקרים הכסחנים לא יגיעו עד שם בשביל לחפש אותו.

ארנצ'יני מריזוטו ופטריות  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ארנצ'יני מריזוטו ופטריות | צילום: לין לוי, mako אוכל
פיצה עם בצק שמזכיר פוקצ'ה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה בברטה. הבצק מזכיר פוקצ'ה | צילום: לין לוי, mako אוכל

טעמנו סלט קיסר שהיה טעים מאוד, עם ביצה רכה ושקדים ורוטב מוצלח שהוא טייק אוף לרוטב קיסר, ארנצ'יני מריזוטו ופטריות (39 שקלים), וממש בקרוב יהיה גם סופלי ממולא בריזוטו עגבניות ומוצרלה (39 שקלים). עוד מגישים בברטה פולנטה עם פטריות, פרמזן וכמהין (45 שקלים) וקרפצ'ו סלק (45 שקלים), וגם מבחר פיצות הכולל פיצה מרגריטה, נאפולי עם פלפלים חריפים ועגבניות, מק אנד צ'יז, פולנטה עם פטריות וורדה עם פסטו, מוצרלה, זוקיני, קליפת לימון מגוררת ורוקט (60-80 שקלים). כולן מגיעות בגודל אחיד, מגש משפחתי לא גדול, עם המוצרלה המעולה של עברי ובצק פלאפי שמזכיר פוקצ'ה.

מבחר הפסטות במקום כולל טורטליני דלעת, פוטנסקה, טרטפו ושרי רוזה (44-58 שקלים). אנחנו טעמנו קפלצ'ו גבינות ברוטב חמאה, עגבנייה ובזיליקום שהיה מעולה - גם מבחינת הבצק הדקיק, גם מבחינת המילוי הטעים וגם מבחינת הרוטב, שהיה פשוט וטוב, בדיוק מה שהכופתאות המושלמות האלה היו צריכות.

מדי פעם מגיש שטרית מנות ספיישל כמו פסטה לימון, טאטאקי טונה, ניוקי קבב דג, ריזוטו ארטישוק, פיצטות עם אנשובי וסביצ'ה עם חצילים. בימי שישי הוא מעמיד סיר של קציצות דג חריפות ויש אווירה שמחה של קבלת שבת יוונית. בגזרת הקינוחים, חוץ מפוקצ'ה עם נוטלה יש גם קינוח מפורסם ממסעדת דוד ויוסף – מוצרלה פרוסה עם שמן זית, פיסטוקים, זעתר ודבש. במרץ שטרית מבטיח להוסיף לתפריט ארוחות עסקיות ולפתוח את המקום גם בצהריים. עד אז אנחנו ממליצים לכם לעבור כאן בדרך מחיפה למרכז - הילדים יוכלו להתרוצץ מסביב ולכם תהיה אתנחתא איטלקית נחמדה.

שעות פעילות: ראשון-רביעי 16:00-21:00, חמישי 16:00-23:00, שישי 12:00 עד כניסת שבת

ברטה. מושב מגדים. כשר