מי שביקר בטיילת בתל אביב בשלושים השנים האחרונות, כנראה הכיר את קפה לונדון, אחד מהמוסדות המיתולוגיים של העיר, שהפך עם השנים לחלק קבוע בנוף של האזור. אפשר להתווכח על רלוונטיות האוכל עם חלוף הזמן ועל התחושה התיירותית, אבל אי אפשר להתווכח עם כך שמדובר במקום שהפך למוסד.

אחרי 30 שנות פעילות, נסגר קפה לונדון בתל אביב (סניף נוסף נותר פעיל בנתניה), ובמקומו ייפתח בקיץ הקרוב מקום חדש ששייך למסעדן צביקי עשת. עשת חבר בפרויקט הנוכחי לנבו דוקטורי, מהבעלים של בננה ביץ' והשניים השקיעו בפרויקט למעלה מעשרה מיליון שקלים. המטרה היא להפוך את הטיילת לאזור קולינרי רלוונטי ומוקד בילוי לשעות הערב וגם אחרי קפיצה לים.  

גרקו הרצליה קרם פאבה (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
גרקו תיפתח במקום קפה לונדון בטיילת תל אביב | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

עשת, שחולש על אי אילו מסעדות בתל אביב והרצליה כולל גרקו, גרינברג, ג'לטריה ופיצה, מתכוון לשכפל את ההצלחה של המסעדות שלו גם בחוף הים של תל אביב, אזור שידוע כטריטוריה בעייתית למדיי עבור מסעדות (זאת למרות שבשנים האחרונות מסעדנים ולא מעט שפים מנסים לעורר את הקולינריה גם ברצועת החוף ההומה, כמו עומר מילר עם קליפסו או מתחם סי-ים התאילנדי שנפתח בדולפינריום).

אומנם יש עוד מספר חודשים טובים עד תחילת הקיץ ופתיחת המתחם החדש, אבל כבר עכשיו ידוע כי עשת עתיד לפתוח בשטח הרחב של קפה לונדון לשעבר מספר עסקי אוכל שונים: בין היתר מסעדת המבורגרים, דוכן אוכל רחוב ישראלי, בית קפה, קיוסק וכן סניפים חדשים לג'לטריה, שתמכור גלידה בייצור עצמי וסניף למסעדת גרקו היוונית, שככל הנראה תשתלב היטב בנוף הים התיכון. 

הגלידריה - ג'לטריה (צילום:  אנטולי מיכאלו)
וגם סניף של גלידריית ג'לטרייה | צילום: אנטולי מיכאלו

עשת אינו מסעדן שחושש לקחת על עצמו אתגרים גדולים במיוחד. לאחרונה הוא חבר לשף יונתן רושפלד שמוביל את מסעדת גרינברג שלו, גם היא באזורי חן, והשניים אולי אף ירחיבו את שיתוף הפעולה ביניהם גם בעסקים נוספים. כמו כן, השנה עתיד עשת להתפתח לא רק בתל אביב אלא גם באילת, כשבחוף רויאל ביץ' בעיר ייפתח בקרוב הגרקו ביץ' בשיתוף מלון ישרוטל, שם יגישו גם כן אוכל יווני אך בדגש על מנות חלוקה קטנות, מבחר מאזטים ושלל קוקטיילים.