תפריט קיץ חדש במסעדת פאט ויני, קריית אתא
Fat Vinny, הדיינר האיטלקי שבמתחם ביג בקריית אתא, משיק תפריט קיץ חדש. בין המנות: אצבעות דג פריכות וסלט זוקיני מרענן - אצבעות דג בציפוי פנקו, שקדים ופרמזן על מצע זוקיני, בצל ירוק, צנונית, עגבניות שרי, עשבי תיבול שמן זית ולימון (29 שקלים); ארנצ'יני ארטישוק - כדורי ריזוטו ארטישוק, רוטב חמאת עגבניות, בזיליקום ופרמזן (29 שקלים); קנלוני גבינות ותרד - קנלוני גבינות ותרד אפוי בתנור אבן איטלקי, עם רוטב חמאת עגבניות, בזיליקום ופרמזן (59 שקלים); וחזה עוף ותפוחי אדמה פריטו - חזה עוף צלוי, תפוח אדמה קריספי, עגבניות שרי, פלפלים צבעוניים, זיתי קלמטה ועשבי תיבול (59 שקלים).

פאט ויני – Fat Vinny. הסולל 8, מתחם ביג. קריית אתא

חדש: מכונת פיצה אוטומטית 24/7 בלב תל אביב
פיצה גו היא פיצרייה חדשה ואוטומטית אשר נפתחת היום ברחוב אלנבי בתל אביב. המכונה המיוחדת אופה פיצה טרייה בפחות מחמש דקות בצורה אסתטית מבוקרת וסטרילית. הפיצות מיוצרות תחת בקרה של משרד הבריאות וללא חומרים משמרים בפיקוח קפדני בעבודת יד. הפיצות נעשות עם 100% גבינת מוצרלה, קמח ארץ ישראלי ורוטב שהותאם במיוחד לקהל הארץ ישראלי יחד עם מתכון סודי עם עגבניות טריות ביבוא אישי מאיטליה. השקתה הרשמית של המכונה תיערך היום (06.07) ב-10:00.

פיצה גו. אלנבי 28, תל אביב

פיצה אוטומטית
עכשיו גם בישראל: פיצה אוטומטית | צילום: יחסי ציבור

מסעדת יא פאן, עכשיו גם בצהריים, תל אביב
מסעדת יא פאן של השף יובל בן נריה מתחילה לפעול גם בשעות הצהריים. בהזמנת מנה עיקרית יקבל כל סועד מרק מיסו או סלט עלים ברוטב יפני, וחוץ ממנות עיקריות התפריט כולל גם כמה מנות ראשונות ואת כריכי ה-Sando מתפריט ארוחת הערב. בין המנות בתפריט: המבורגר יאקי - עם קימצ'י מלפפונים ורוטב ברביקיו (58 שקלים); ספייסי קריספי צ'יקן (58 שקלים); נתח קצבים בציר עוף-שיטאקה, מח עצם ויוזו קושו (92 שקלים); ומנות הקארי של תפריט הערב עם פילה חזיר (82 שקלים), קאטצו עוף (74 שקלים), טופו פריך (64 שקלים) או תמנון צלוי (98 שקלים).

יא פאן. נחמני 26, תל אביב

תפריט קיץ חדש במסעדת פרימוורה, ירושלים
מסעדת פרימוורה במלון לאונרדו פלאזה ירושלים משיקה תפריט קיץ איטלקי של שף המסעדה שלום קדוש והשף מנה שטרום. בין המנות החדשות: פילה דג לברק מרוח בפסטו ומבושל באדים של ציר ירקות עם קשקשים של עגבניות צלויות וקרם תירס; פסטה סרדיניה - עגבניות מיובשות, סרדין קונפי, זיתים שחורים, חצילים מטוגנים וצנוברים קלויים; ופבלובה לימונצ'לו עם פירות קיץ.

פרימוורה. מלון לאונרדו פלאזה, קינג ג'ורג' 47. ירושלים

מסעדת עראייס חוגגת שנתיים, תל אביב
מסעדת עראייס בשרונה מרקט חוגגת שנתיים עם מבצע חדש: לאורך כל חודש יולי, מהשעה 16:00 ועד הסועד האחרון, חברי המועדון יזכו ל-20 אחוז הנחה על כל התפריט. באפשרות כל לקוח להצטרף למועדון החברים אונליין באתר המסעדה טרם הגיעו או בזמן הביקור בה, וליהנות מהמבצע באופן מיידי וללא תשלום נוסף.

עראייס. קלמן מגן 12, שרונה מרקט, תל אביב

מארזי דגים טריים להכנת ארוחה בבית בפישופ תל אביב
פישופ מרחיבה את מערך המשלוחים שלה ומשיקה מארזים חדשים שכוללים דג טרי, רוטב פישופ בהתאם לדג ומצרכים הנדרשים להכנה יחד עם מתכון. המארזים הם: מארז חריימה – 4 יחידות פילה נסיכת הנילוס טרי, רוטב פישופ לחריימה, צרור כוסברה ומארז תבלינים (129 שקלים); מארז סלמון בחרדל ודבש – 4 יחידות פילה סלמון טרי, רוטב חרדל ודבש של פישופ ושקדים קלופים וקלויים (109 שקלים); מארז פילה לברק בתימין - 4 יחידות פילה לברק טרי, צרור תימין ומארז תבלינים (109 שקלים).

FISHOP. קלמן מגן 12, שרונה מרקט, תל אביב

מארז הביתה, פישופ
מארז הביתה, פישופ | צילום: איתן ברנט, יחסי ציבור

חגיגות יום העצמאות הארגנטינאי במסעדת אנגוס, תל אביב
מסעדת אנגוס בתל אביב תחגוג ביום ראשון (9.7) את יום העצמאות של ארגנטינה עם תפריט מיוחד שיכלול 2 יחידות אמפנדס טלה עם קרם פלפלים; בסיו צ'וראסקו - נתח פלדה צלוי בגריל על כרוב מדורה עם רוטב רימונים; אסאדו עגל – נתח אסאדו בסגנון ארגנטינאי; וקוקטייל אווה פרון על בסיס וודקה. מחיא הארוחה: 170 שקלים לסועד.

אנגוס. הארבעה 20, תל אביב

שבוע צרפת במסעדת יפו תל אביב, תל אביב
לרגל חגיגות יום הבסטיליה (14 ביולי), השף חיים כהן וצוות מסעדת יפו תל אביב יחגגו את הניצחון הצרפתי בשבוע מיוחד במסעדה בתאריכים 11-15 ביולי. במהלך השבוע יוצע תפריט מיוחד שבו ישולבו מנות קלאסיות, לצד מנות שנוצרו בהשראת מסעותיו של חיים בעולם. בין המנות: טרין כפרי מהביסטרו של פריז, סלט עדשים שחורות וחרדל חריף; סטייק טרטר מח עצמות בציר עגל חם; בריוש טרין ברווזים וראגו פטריות; וביף בורגניון של לחי עגל ושורט ריב.

יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב

ערב פיצות בסניף החדש של מי קאסה, הרצליה
ב-11.7 יתארח בסניף החדש של מי קאסה בהרצליה הפיציולו רענן נוסל. במהלך הערב יוגש תפריט פיצות מיוחד שיכין נוסל ותפריט יינות שיותאם במיוחד לאותו הערב. בין הפיצות: פיצה ספיישל עם קרם שמנת, גרידת לימון וסלמון מעושן; פיצה עם בצל מקורמל שהתבשל שעות ארוכות עם מוצרלה ופרמזן; ופיצה קלאסית עם מוצרלה, עגבניות ובזיליקום. גודל הפיצות הוא כ-35 ס"מ והמחיר ינוע סביב ה-70 שקלים לפיצה.

מי קאסה. משכית 22, הרצליה פיתוח 

רשת שמונה של השף מושיק רוט מגיעה לתל אביב
רשת שמונה של השף מושיק רוט מגיעה לראשונה לתל אביב ופותחת סניף ברחוב אבן גבירול 25 (סמוך לרחוב דיזנגוף). הסניף נמצא בשלבי הקמה וייפתח בעוד כחודש על שטח של כ-100 מ"ר. לאורך כל שעות הפעילות תוצע ארוחה עסקית ב-26 שקלים הכוללת שלוש מנות לבחירה ושתייה. כמו כן תוצע ארוחת ילדים במחיר 18 שקלים המורכבת ממנה עיקרית של המבורגר או שניצל, תוספת צ'יפס ושתייה.

שמונה. אבן גבירול 25, תל אביב

המזווה: יריד אוכל חדש בקניון ארנה, הרצליה
מתחם ארנה הרצליה יקיים מ-7 ביולי ובכל סוף שבוע יריד קולינרי חדש תחת השם המזווה, ובו ישתתפו יצרנים קטנים, איכרים ומשקים שיציעו את מרכולתם ישירות לצרכן הביתי. בין המשתתפים ביריד: הקישריה, שתציע מאפים טריים וטארטים לרבות מאפים נטולי גלוטן ומאפים מקמח כוסמין; מן האדמה; משקים ומחלבות מהארץ ומהעולם כמו משק יעקבס, מחלבת הנוקד, מחלבת מורלי בארי, משק דותן ומחלבת נעמי; קייטרינג בצבעים (כשר, מציג בשישי), שיציע מאכלי עדות בבישול ביתי ומסורתי כמו קוסקוס, רטבים ומרקים, ירקות, בשרים ודגים; ומאפיית הבוטיק המוציא לחם שתציע מיני לחמים ומאפים כמו פקאן צימוקים, זיתים, עגבניות מיובשות, בצל, לבן צרפתי, דגנים, שיפון אגוזים, לחמניות, פוקצ'ות וחלות.

המזווה. קניון ארנה, הרצליה פיתוח

מור קאפקייקס, המזווה
מור קאפקייקס, המזווה | צילום: יחסי ציבור

המסעדה של יקב תשבי משיקה תפריט קיץ
בימים אלה משיק גונטר בידרמן, השף של מסעדת תשבי, תפריט קיץ חדש, כשר וחלבי. בין המנות בתפריט: פילה טונה - פילה טונה עם קרוטוני תפוחי אדמה, ירקות גינה, שאלוט וזיגוג ירקות (152 שקלים); פיש פוטפורי - פילה דניס אפוי בתנור אבן, לוקוס וסלמון מעושן, מוגש עם ריזוטו שחור, קרם זעפרן וירקות ג'וליאנים (145 שקלים); ריזוטו מלך היער - אורז ארבוריו, שאלוט, תימין, חמאה, יין ויונייה, פטריות פורצ'יני, פטריית מלך היער, גבינת גראנה פדנה, פטרוזיליה ושמן כמהין לבן (88 שקלים); ופטוצ'יני קרבונרה טונו - פסטה טרייה, בצל, טונה מעושנת, שמנת, גבינת גרנה פדנה, ריזלינג, ביצה, פטרוזיליה ולימון (82 שקלים).

מסעדת תשבי. מתחם תשבי, כביש 652, בין זכרון לבנימינה

ערב מרוקאי במסעדת אברטו, גדרה
ב-11 ביולי (שלישי) יארח אסף שטרן, השף של מסעדת אברטו את ריקי סויסה, משתתפת "מאסטר שף", לערב שכולו אוכל מרוקאי. בין המנות בתפריט המיוחד: סיגרים של ים - סיגרים במילוי תערובת דגים, תיבול ים תיכון, סלט שוק ואיולי רמולד (53 שקלים); קרפצ'יו בקר - שמן אריסה, קרם גזר, סלט גזר אורגני ואיולי פפריקה מעושנת (65 שקלים); קובנייה ים - טרטר דג ים, טבולה, בורגול, עשבים, משמש, יוגורט בקר, צנוניות, תערובת גרעינים, טחינה גולמית ולימון פרסי (63 שקלים); קרואסון שקדים - תבשיל שקדי עגל, כורכום, כוסברה, אריסה, סלט צנוניות וטחינה גולמית (79 שקלים); והקציצות של ריקי - קציצת בקר ברוטב סלרי, קרם ארטישוק ירושלמי וקוסקוס (83 שקלים).

אברטו. שכביץ 5, גדרה

סניף שני לביר גארדן של פאולנר בקניון שרונים, הוד השרון
הביר גארדן של פאולנר ממתחם שרונה מתרחב ופותח בימים אלה סניף שני במתחם שרונים בהוד השרון. התפריט יהיה על טהרת המטבח הבווארי ויוביל אותו השף צביקה ויינר עם מנות כמו פיש אנד צ'יפס, נקניקיית XXXL, פילה של דג במעטפה בליווי של שפצלה מטוגן, גרדן וורסט (נקניקיות בקר על מצע תבשיל פלפלים ושעועית לבנה), קינוחים שונים ועוגת גבינה מתוקה.

ביר גארדן פאולנר. הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון

ביר גארדן פאולנר
ביר גארדן פאולנר | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

האפי אוור של קיץ בבוטניקה, תל אביב
בר הקוקטיילים בוטניקה משיק האפי האוור חדש בימים שני עד שבת בשעות 18:00-21:00. מחירי תפריט ההאפי אוור: 35 שקלים לקוקטייל, 50 שקלים לקוקטייל ומנת פוד טייל (ברשימת ההתאמות בתפריט), 22 שקלים ל-400 מ"ל גולדסטאר ו-25 שקלים לכוס יין מונטיפיורי לבן/אדום. בימי חמישי יוגש גם תפריט ספיישלים של השף עידו מלכין עם מנות כמו סשימי סלמון, אפרסקים ועגבניות, איולי ליים, אורז בר וגרניטה זעתר (45 שקלים); חסה מאודה מלאה במוסר ים, הולנדז נורי וציר פטריות (45 שקלים); סטייק פטריית יער, ציר ברווז, קרם חיטה ושמן אגוזים (45 שקלים); ושרימפ גאמברי באויסטר סוס, אננס אפונה ומקדמיה (55 שקלים).

בוטניקה. רחוב הירקון 78, תל אביב

מסעדת קלואליס מארחת את השפית האיטלקייה Cristina Bowerman, רמת גן ותל אביב
השף ויקטור גלוגר ממשיך במסורת האירוחים שלו, והפעם הוא יזכה לביקור של השפית האיטלקייה, הפופולרית ובעלת השיער הורוד כריסטינה באוורמן. ברוורמן יצרה שני תפריטי טעימות לקראת הביקור - תפריט טעימות של מנות דגל שלה אשר יוגש ב-18.7, ותפריט של ארוחת טעימות מישלן כשרה פרי יצירתה אשר יוגש במסעדת קלואליס הכשרה במלון הילטון תל אביב. ארוחת הטעימות תכלול פתיח, 3 מנות ראשונות, מנת ביניים, עיקרית וקינוחים במחיר של 345 שקלים לסועד (לא כולל טיפ או משקאות).

קלואליס. אבא הילל סילבר 16, רמת גן | קלואליס הכשרה בהילטון. הירקון 205, תל-אביב

תפריט החופש הגדול לילדים ברשת קפה לואיז
לכבוד הקיץ משיקים בקפה לואיז ארוחות ילדים מיוחדות ב-25 שקלים לארוחה. בין הארוחות: בוקר טוב ילדים - ביצת חופש, לבנה בקר, טאפאס ירקות, לחמניית ביס דגנים בוקר, בורקס ילדים, בורקס ללא גלוטן וביצת חופש; ארוחת ילדים צהריים/ערב - פילה סלמון אפוי עם פירה, טאפאס ירקות וקטשופ; פרגית וקוסקוס - פרגית, אפונה ירוקה, קוסקוס ירוק וטאפאס ירקות; שיפודים - שיפודי פרגית על הפלנצ'ה עם בטטה ותפוח אדמה אפויים בתנור, טאפאס ירקות וקטשופ; שניצל בציפוי פירורי לחם מקמח מלא, אפוי בתנור ומוגש עם פירה תפוחי אדמה וקטשופ; פסטה אורגנית מקמח מלא/ללא גלוטן ברוטב עגבניות ופרמזן (ללא פרמזן המנה תהיה טבעונית); הפיצה של צבי הנינג'ה - פיצה מקמח מלא עם רוטב עגבניות וגבינת צאן/גבינה טבעונית.

ארוחת ילדים, קפה לואיז
ארוחת ילדים, קפה לואיז | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

תפריט חדש ברשת קפה קפה
רשת קפה קפה משיקה תפריט חדש שמייצג את השינוי שעברה הרשת מרשת של בתי קפה אל בית קפה-מסעדה. התפריט החדש כולל מנות כמו מזנון דייגים - סרדינים, איולי שיפקה, עגבניות שרי, ביצה רכה, אפונה, בצל סגול קצוץ, בצל ירוק קצוץ ושמן זית; כנאפה גבינות - מאפה קדאיף מלוח במילוי גבינות על גספצ'ו עגבנייה פיקנטי ועשבי תיבול מעל; פילה דניס - דניס צרוב במחבת פסים לצד רביולי טרי במילוי פטריות, בצל ונגיעות שמן כמהין, ירקות ירוקים ושום קונפי עם סלט שורשים; פילה סלמון: סלמון במרינדת עשבי תיבול על קרם ארטישוק בעיטור קרם שום וקרם סלק עם סלט שורשים ותוספת לבחירה.

טברנה יוונית בימי ראשון בשגב קיטשן גארדן, הוד השרון
בכל יום ראשון, מהשעה 19:00, יחגוג הקיטשן גארדן של השף שגב משה עם טברנה יוונית ומנות כמו קישואים ממולאים בנוסח פיראוס עם אורז עשבי תיבול ורוטב יוגורט חם (74 שקלים); יאסו סופלקי פרגית - שיפוד פרגית צלוי על הגריל, עשבי תיבול, חצילים מטוגנים, עגבניות, תפוח אדמה מדורה, פיתה מהגריל וטחינה או צזיקי (89 שקלים); מוסקה בלקנית - חצילים קלויים, בשר טחון, רוטב עגבניות ורוטב בשמל (89 שקלים); ודג נמל שלם צלוי בגריל עם עשבי תיבול, שום ולימונים (119 שקלים).

שגב קיטשן גארדן. מתחם שרונים, הרקון 2, הוד השרון

דומינו'ס טעימות
כמה וכמה טעימות על פיצה אחת. דומינו'ס | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

דומינו'ס ואסף גרניט משיקים ארוחת טעימות של פיצות השף
מהדורת הפרימיום של דומינו'ס מתרחבת עם שלוש פיצות חדשות ובשורה קולינרית המגיעה מעולם מסעדות השף והגורמה – 2 ארוחת טעימות: צמחונית ובשרית. פיצות השף כוללות את פיצת ברוקוליש - פיצה ירוקה המשלבת ברוקולי חלוט, רוטב פסטו ושקדים קלויים (ניסינו והיא טעימה ממש); יא סלמי - סלמי חתוך דק, רוטב פלפל אדום, ברוקולי טרי ועוד (נהדרת); ופיצת פלפלאז' - פלפלים, ירקות בקונפי, פרמג'נו גרנה פדאנה וטבעות בצל ירוק מעל (לא רעה בכלל). ארוחת הטעימות הצמחונית משלבת את 2 הפיצות החדשות - ברוקוליש ופלפלאז' - יחד עם פיצת ארבע המחבתות מהמהדורה הראשונה, וארוחת הטעימות הבשרית כוללת את פיצת השף החדשה יא סלמי יחד עם 2 הפיצות הוותיקות בקרנה ופולנטה. מחיר הפיצות החדשות יעמוד על 58 שקלים לפיצה בהזמנת 2 מגשי פיצה.