תור של טבעונים וסקרנים התקבץ אתמול בשעות הערב המוקדמות בסולטנה, מקדש השווארמה הטבעונית החדש, שמאחוריו עומדים האנשים שסיפקו לנו אוכל טבעוני משובח בשנים האחרונות (זכאים, החתול הירוק וריינבו), ביניהם שף הראל זכאים, שפיתח את שווארמת הפטריות במשך כמה חודשים.

שני שיפודים עצומים עומדים במתקן עם גחלים, ממש כמו בשווארמיות המוכרות לנו, רק שבמקום בשר כבש, הודו או עגל – פה הבשר הוא פטריות יער, שמרקמן בשרני וסיבי בדומה לבשר מן החי, בשמן זית, סויה ותבלינים. את המנות אפשר לקבל בלאפה (43 שקלים), פיתה (35 שקלים) או בצלחת (45 שקלים), ולשווארמה משדכים מגוון תוספות: טחינה, עמבה, סלט מלפפון, עגבנייה ובצל, כרוב לבן, חציל, פרוסת צנון ועשבי תיבול טריים קצוצים.

סולטנה
מקור לגאווה | צילום: אינה שנדר, אוכל טוב

סולטנה
תוספות מוקפדות ומדויקות | צילום: אינה שנדר, אוכל טוב

חוץ מהשווארמה מגישים בסולטנה קבבים, שעשויים מתערובת ירקות, עשבי תיבול ופתיתי סויה, את הצ'יפס המפורסם והממכר ממסעדת זכאים, לבנה וסיגר. את הלבנה לא טעמנו בביקורנו שם, אבל אם היא דומה לגבינות הנהדרות שהאחים זכאים רקחו במסעדה שלהם בסמטת בית השואבה, נהיה מאושרים.

הזמנו קבב בצלחת (45 שקלים), שווארמה בלאפה (43 שקלים), צ'יפס (17 שקלים), סיגר (12 שקלים) וגזוז (6 שקלים). יש לציין שהגענו בדקות הראשונות של המקום אי פעם, כשהוא רק נפתח להרצה, וכבר הכל תוקתק ביעילות ובביטחון. בזמן ההמתנה למנות התכבדנו בחמוצים הביתיים הנפלאים שמוצעים לאורחים. סוף סוף שווארמייה שמכינים בה חמוצים, ועוד כל כך טובים!

סולטנה
חמוצים ביתיים מושקעים וטעימים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב

ראשונה הגיעה צלחת הקבב – חמישה קבבונים שמנמנים ועסיסיים, עם מרקם בשרני ותיבול טוב, שהשתלבו באופן טבעי ומושלם עם הטחינה והעמבה המצוינות והסלטים. החריף היה קצת מאתגר, אבל טעים וחמצמץ, החציל בעובי וטעם מושלם, הצנונית קריספית ומרעננת – מנה מעולה, משביעה וגדולה. אחרי הצלחת הגיע הסיגר – מנת פתיחה מפנקת ופציחה. המילוי של הסיגר זהה לקציצות הקבב, הבצק נשבר בקלות ומעליו רסק עגבניות. סיגר שכל חתונה תהיה גאה שיחלקו בה כאלה.

על הצ'יפס האגדי הקרוע ביד של זכאים כבר התפייטנו בעבר, ואנחנו שמחים לבשר שהוא נשאר ממכר ומופלא כפי שהיה כבר ב-2013. בתקופה שלא מעט מזללות עברו להשתמש בצ'יפס קפואים, סולטנה מעלה את הרף ומספקת את אחת ממנות הצ'יפס הכי טובות בעיר.

סולטנה
מספק | צילום: אינה שנדר, אוכל טוב

השווארמה עצמה הגיעה בלאפה, ואנחנו לקחנו אותה עם כל התוספות ועם מעט חריף. לפטריות היה טעם מעושן, עמוק ועשיר, והתיבול היה פחות עדין מזה של הקבבים (טעמי זרעי הכוסברה עלו קצת על השאר) - אבל אין ספק שבהמשך הדרך זכאים יגיע למינון המושלם. אנחנו סומכים על מי שהביא לנו שיפודי פטריות מהטעימים שאכלנו.

בשורה התחתונה, סולטנה היא חד משמעית מהפכה בתחום אוכל הרחוב – אוכל מוקפד, טעים בטירוף, מושקע ולא יקר. בואו נגיד שבשביל כל הצמחונים שנמצאים על הגדר – מדובר בחתיכת זריקת עידוד. אנחנו עוד נחזור לשם בקרוב מאוד.

סולטנה
מטפטפת כל טוב | צילום: אינה שנדר, אוכל טוב

סולטנה. אבן גבירול 52, תל אביב יפו. בתקופת ההרצה ניתן להתעדכן בעמוד הפייסבוק בשעות הפתיחה