שאראק

מסעדת הדגים במרכז תל אביב מציעה בראנץ' חדש על בסיס דגה. על האוכל במקום אחראים השפים מאור זגורי ורוסלאן אוסוב, שהרכיבו תפריט עם פתיחים כמו צלחת חריפים, סלט עלים ירוקים עם ויניגרט הדרים ומסבחה קלמרי; לצד מנות עיקריות כמו ברוסקטה אורטיז - פילה אנשובי על לחם מחמצת עם חמאה, סלסה עגבניות שרופות ואיולי חזרת; סטייק כרוב בג'וספר עם חמאה חומה; בורקס סרטנים וריקוטה על ביסק סרטנים עם ביצה עלומה וקריספי קייל; וזוקיני טמפורה במילוי גבינות ברוטב טרטר זעתר. הבראנץ' מוגש בימי שבת ב-12:00-16:00 ומחיר מנה נע בין 40 ל-70 שקלים.

שאראק. בן יהודה 120 תל אביב. 03-6307070

בראנץ' חדש במסעדת דלידה (צילום: יונתן בן חיים,  יח"צ)
בראנץ' חדש במסעדת דלידה | צילום: יונתן בן חיים, יח"צ

דלידה

מסעדת דלידה הוותיקה בשוק לוינסקי מציעה בראנץ' חדש ברוח השוק, עם מוצרים וחומרי גלם מהשוק. את הבראנץ' הרכיבו יחד השף יוגב ירוס, ג'ייק סייטוביץ' ודוד קישקה והוא כולל צלחת פתיחים עם 9 מנות כמו בייגלה של פנסו, סאלוף וחלה של מאפיית הצבי, צלוחית ירק חי עם סומאק בלדי, שמן דואה של חבשוש, מקרל מעושן, איקרה של יום טוב ובצל בתחמיץ היביסקוס; ומנה עיקרית לבחירה, שיכולה להיות פרנץ' טוסט מבריוש עם מי זאהר וקומפוט היביסקוס ושמנת חמוצה; סלט טוניסואז עם טונה, ביצה רכה, שעועית ירוקה, תפוח אדמה בלימון כבוש, חסה רומית, בצל מוחמץ, זיתים סורים וויניגרט בלסמי לבן; או שקשוקה עם רוטב עגבניות צלויות, פלפלים מיובשים, גרגירי חומוס סודני מלוינסקי, אריסה של חבשוש וטחינה אתיופית. הארוחה מוגשת בימים שישי ושבת ב-11:00-16:00 ומחירה 129 שקלים.

דלידה. זבולון 7, תל אביב. 03-5369627 

דליקטסן בראסרי בראנץ'  (צילום: עידית בן עוליאל,  יח"צ)
דליקטסן, במקום שבו פעל הבראסרי | צילום: עידית בן עוליאל, יח"צ

 

View this post on Instagram

A post shared by Weiss_Restaurant (@weiss_restaurant)

וייס 

המסעדה היוקרתית בבית וייס בתל אביב מציעה בראנץ' חדש ומהוקצע שעבדו עליו שבועות ארוכים, המוגש ברוח המקום על מפות לבנות ואלגנטיות. התפריט בנוי מפתיחים שמגיעים למרכז השולחן כמו לחם חלב ובייגלה, חמאה מוקצפת, טחינת שקדים, קרם גבינת עזים ועריסה ועגבניות שרי עם ויניגרט טרגון; ומנה עיקרית לבחירה כמו פורל צרוב עם חסה ושעועית ירוקה עם תפוחי אדמה וביצה רכה; גאלט ממולא רייט ברווז וגזרים; בורקס שרימפס עם תירס גילי; ופרנץ' טוסט תרד וביצה עלומה. המחיר: 98-132 שקלים לסועד (תלוי בעיקרית).

וייס. בית וייס, הרצל 2, תל אביב. 03-5707477

משייה בראנץ'  (צילום: אסף קרלה,  יח"צ)
חדש במשייה. בראנץ' | צילום: אסף קרלה, יח"צ

דליקטסן, בראסרי

במקום שבו פעלה מסעדת הבראסרי המיתולוגית נפתח לפעילות סניף נוסף של הדליקטסן, אבל זה לא אומר שארוחות הבוקר והבראנץ' שאפיינו את מסעדת המקור נעלמו. להפך, הן מככבות כאן כבעבר, עם עוד ארוחות שוות סביב הבר האיקוני. בתפריט הבראנץ' פה תמצאו מנות קטנות שמהן ניתן להרכיב ארוחה, כמו סלט ביצים, גבינת עזים גלילית, סלמון מעושן, איקרה והרינג בשמנת; ומנות עיקריות כמו ביצי עין על לחם קלוי וסלט ירקות; סלמון מעושן עם בליני ושמנת; ביצים עלומות על לחם קלוי עם תרד ורוטב הולנדייז; ובגט קלוי עם ברי ותפוחי עץ, אגוזים ודבש. כמובן שיש גם קוקטיילים קלילים וכיפיים של בוקר. הבראנץ' מוגש בימי שישי מ-7:00 עד 16:00 ובשבת מ-8:00 עד 14:00. המחירים נעים בין 18 ל-25 שקלים לפתיח ובין 32 ל-54 שקלים למנת בראנץ' עיקרית.

דליקטסן בראסרי. אבן גבירול 70, תל אביב. 03-9681010

 

ירדן שי (צילום: אמיר מנחם)
גם בקפה אירופה. בראנץ' של ירדן שי | צילום: אמיר מנחם

משייה

מסעדת משייה מציעה בראנץ' חדש של השף גיא אריש, שזוכה לשלל שבחים מאז נכנס למסעדה. בתפריט תמצאו בופה של סלטים, גבינות, מאפים, מתוקים, דגים כבושים ועוד, שאפשר לקחת ממנו מה שרוצים, וגם מנות כמו בנדיקט על בריוש עם צ'דר, מנגולד, ביצה רכה והולנדייז; בריוש אנשובי וחזרת עם קרם פרש ותפוחי אדמה; בורקס קימצ'י וגבינות עם ביצה רכה ובורקס קימצ'י וגבינות עם ביצה רכה וקורנישון; טוסט לחם שיפון עם אבוקדו צלוי וביצה רכה; ופרנץ' טוסט עם קרמל מלוח וגלידת חמאה חומה. הבראנץ' מוגש בימים שישי ושבת בשעות 8:30-14:00, והמחיר לאדם הוא 128 שקלים (לא כולל קוקטיילים, שמוצעים פה גם הם).

משייה. מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. 03-750-0999

_OBJ

קפה אירופה

על הבראנץ' החדש של קפה אירופה אחראית ירדן שי, בוגרת "MKR המטבח המנצח", שיצרה תפריט שעושה כבוד לירקות וגם למנות בראנץ' קלאסיות. האופציות בתפריט כוללות ביצה עלומה על סלט תפוחי אדמה עם איולי ארוגולה ופורל מעושן; ביצה עלומה עם פטריות יער ויין לבן על לחם תירס עם הולנדייז; וסטייק אנד אגז עם אספרגוס ואיולי ארוגולה. הבראנץ' מוגש בימים שישי ושבת מהשעה 12:00 בצהריים ועד 17:00, המחיר הוא 50-92 שקלים למנה וכן, יש גם קוקטיילים.

קפה אירופה. רוטשילד 9, תל אביב. 03-5259987

View this post on Instagram

A post shared by Beitkandinof בית קנדינוף (@beitkandinof)

בית קנדינוף

בבית קנדינוף החלו בחודשים האחרונים בהקמת גינה קהילתית שאת תוצרתה הם משלבים בתפריט המקום. הבראנץ' החדש, שיצר השף איתי קושמרו, מתחיל עם מבחר מנות קטנות כמו גבינת טולום עם חריף, זעתר ושמן זית; סלט ג'רג'יר ושקדים; סלט ביצים עם בצל מטוגן; צזיקי פיצוחים; שמאלץ והרינג בכבישה ביתית; וסקורדליה עם שקדים קלויים. המנות העיקריות כוללות אגז בנדיקט עם ביצים עלומות ורוטב הולנדייז; מקושקשת רכה עם פרמזן ועירית; ברבוניות מטוגנות ופיש אנד צ'יפס. הבראנץ' מוגש בימי שישי מהשעה 11:00 ועד 16:00 ובשבת מ-12:00. המחיר ל-3 מנות פתיחה לבחירה הוא 51 שקלים (ל-7 מנות קטנות - 80 שקלים) ומחירה של מנה עיקרית נע בין 28 ל-88 שקלים.

בית קנדינוף. הצורפים 14, יפו

View this post on Instagram

A post shared by Hmodi Okala (@hmodi_okala)

סאמא

השף חמודי עוקלה מנסה להשיב את עכו לימי הזוהר, או לפחות להחיות אותה כמוקד קולינרי, וממש בסוף השבוע הקרוב מתחיל להגיש בראנץ' במסעדת סאמא שלו, עם הנוף המרהיב לנמל. הארוחה כוללת אופציה לבוקר שמורכב מהרבה קטנות כמו לאבנה עיזים, טביחה, חומוס, פלאפל עכואי, זיתים, ביצים לבחירה, אבוקדו ולחם שומשום; ולצידן מנות בראנץ' מקוריות כמו טביחת עגבניות וביצים עם חצילים קלויים וגבינת פטה; שרימפס בחמאת זעפרן עם צלפים; סלמון כבוש על לחם בייגלה עם גבינת עיזים וביצת עין; ושווארמה דגים עם טחינה, יוגורט לימון ולחם קלוי. הבראנץ' יוגש מדי יום שישי מהשעה 10:00 ועד 16:00 והמחירים בו נעים בין 47 ל-99 שקלים למנה.

סאמא. סלאח אדין 14, עכו

View this post on Instagram

A post shared by @loullie.tlv

לולי

אם יש לכם אומץ להגיע לחוף הים בתל אביב ביום שישי, תוכלו לנסות את הבראנץ' החדש של בר האוכל לולי שמוגש כאן בשישי ושבת מ-11:00 עד 16:00. התפריט כולל מנות כמו סלט ניסואז עם ויניגרט צלפים, טטאקי טונה אדומה, תפוחי אדמה ראטה, שעועית תאילנדית, עגבניות מגי וביצת ראמן; אגז בנדיקט על אינגליש מאפין עם סלמון מעושן, תרד ניו זילנדי והולנדייז יוזו מוקצף; גרילד צ'יז פאן דה מי עם גבינת גרוייר, צ'דר כתומה, כמהין שחורות וזיתי קלמטה; ושניצל עם בייגל ירושלמי, עגבניות מגי, בצל סומאק, ארוגולה, איולי, אריסה, חמוצים וכוסברה. המחירים: 30-40 שקלים למנת פתיחה, 52-68 שקלים למנה עיקרית.

לולי. הירקון 121, תל אביב. ‏077-9386252‏

View this post on Instagram

A post shared by Cicchetti - צ׳יקטי (@cicchetti_tlv)

צ'יקטי

מסוף השבוע הבא (12 בחודש) תגיש מסעדת צ'יקטי ברחוב יהודה הלוי בתל אביב שוב את ארוחת הבראנץ' שלה. המקום, שהוא בעינינו אחת הפינות המקסימות בתל אביב, כבר הגיש בראנצ'ים מוצלחים בעבר, ואחרי הפוגת קורונה ארוכה חוזר לפעול עם נשנושים ודרינקים שחובה לנסות. הבראנץ' של צ'יקטי כולל מבחר צלחות קטנות שאפשר למלא בהן את השולחן, כמו ממרח‭ ‬דג‭ ‬ים‭ ‬מעושן; פלפלים‭ ‬מתוקים‭ ‬וחריפים‭ ‬מהאש; לביבות ריקוטה עם תרד ושום; סלט דייגים סיציליאני עם תפוחי אדמה, אנשובי ועשבי תבלין; וקרצ'ופי עם פרמזן (36 שקלים למנה). עוד בתפריט - מנות ביצים בסגנון איטלקי כמו פריטטה עם תפוחי אדמה וכמהין וביצים א לה מטריציאנה. הבראנץ' יוגש בימים שישי ושבת מ-11:00 ועד 15:00.

צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-6853499