מסעדת על המים הופכת לכשרה, הרצליה

מסעדת הדגים המיתולוגית שעל חופה של הרצליה פיתוח יוצאת לדרך חדשה וכשרה עם השף מאור כהן (לשעבר בלו סקיי של מאיר אדוני). בין המנות שיוגשו בה: ריזוטו אסייתי עם דג בחמאה, ירוקים מוקפצים וטוויל פרמזן; בר ים על הפלנצ'ה עם מנגולד, לימה, יוגורט וחצילים; טטאקי טונה עם ביצה רכה, תפוח אדמה, אריסה ואיולי; וקינוח "מרקמים של תירס" - עם מוס תירס מתוק וקראמבל קורנפלקס.

על המים. רמת ים 4, חוף השרון הרצליה

שבוע קרפים בביסטרו גרינברג, תל אביב

למשך שבוע אחד בלבד, בין ה-19.11-25.11 יוגשו במהלך כל היום קרפים מיוחדים בביסטרו גרינברג. בין הקרפים: קרפים של בוקר - במילוי גרבלקס סלמון עם שמנת חמוצה, ביצה חצי רכה ושמיר (48 שקלים).
קרפ בצלים וקרם פרש מוגש עם ביצה עלומה והולנדז (52 שקלים). קרפים של צהריים: קרפ בזיליקום ירוק עם ברווז קונפי מוגש עם סלט פפאיה ועשבי תיבול (78 שקלים). קרפ סלק במילוי תרד וריקוטה אפוי בתנור (64 שקלים). קרפים מתוקים: עוגת קרפים בשכבות עם עם נוצ׳ולה ,שנטילי ותותים טריים (48 שקלים). קרפ שטרודל תפוחים מוגש עם קצפת ורוטב וניל (42 שקלים). 

ביסטרו גרינברג. אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן.תל אביב. 03-6136132

ארוחת אלף לילה ולילה באל באבור, יקנעם

מחמישי הקרוב ומדי חמישי יקיים השף חוסאם עבאס, יחד עם צוות מסעדת אל באבור ביקנעם, חגיגה ערבית בהשראת סיפורי אלף לילה ולילה. המנות ישתנו לפי היצע השדות והעונה, ויכללו בין השאר פיתות מהטאבון עם מטבלי העונה, מלוחייה (מרק ירוקים), עלי גפן עם קישואים קטנים (שיך אלמחשי), קובה מבושלת ביוגורט וצלעות טלה עם מג'דרה או בטטה. בין הקינוחים: בורמה עם פיסטוק חלבי, בקלאווה חמה מהטאבון וכנאפה עם גבינה. מחיר הארוחה הוא 230 שקלים לסועד.

אל באבור. בכניסה ליקנעם עילית. 04-9891619.

צלעות טלה, אל באבור
צלעות טלה, אל באבור | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

חג ההודיה ברשת הברים מייקס פלייס

רשת הברים מייקס פלייס ממשיכה את המסורת שהתחילה כבר לפני 15 שנה וחוגגת את חג ההודיה בארוחה חגיגית בסניפי מייקס פלייס בירושלים (הסניף כשר) ובסניף הטיילת בתל אביב. הארוחה, במחיר אחיד של 135 שקלים לאדם, תכלול מרק עגבניות ולחם תירס למנת פתיחה, עוף צלוי במילוי המסורתי, עם תפוחי אדמה ובטטות, שעועית ירוקה, חמוציות וקלחי תירס, עוגת תפוחים וגלידת וניל וכוס יין או שתייה קלה.

מייקס פלייס, סניף ירושלים הכשר, 054-7991220. סטיף טיילת תל אביב, 054-8192089

חג ההודיה במלון אמריקן קולוני, ירושלים

ביום חמישי, 23 בחודש, יחגגו את חג ההודיה גם במלון אמריקן קולוני, עם ארוחה מסורתית במחיר של 300 שקלים לסועד. בין המנות יוגשו הודו ממולא, רוטב חמוציות, מרק אגוזים, תבשילי דלעת, קינוחים ביתיים ופאי דלעת, ועוד מנות מסורתיות בנגיעה ים תיכונית. 

אמריקן קולוני. לואי ונסן 1, ירושלים. 02-6279777

תפריט צהריים חדש במסעדת ריפאבליק, הוד השרון

מהשבוע מסעדת ריפאבליק תהיה פתוחה גם בשעות הצהריים. בין המנות בתפריט הצהריים החדש: צ'יקן בורגר - חזה עוף קצוץ עם עגבניות מיובשות, עשבי תיבול ואיולי חרדל (64 שקלים); פרגית על שיפוד ברזל - במרינדה של זרעי כוסברה, כמון ופלפל שאטה (68 שקלים); לינגוויני אלי אוליו - עם שמן זית, שום, עשבי תיבול, ארטישוק על פלנצ'ה, פלפל שאטה ואגוזי לוז (56 שקלים); ופסטה רוזה - עגבניות צלויות, צ'ילי, שום ומסקרפונה (56 שקלים).

ריפאבליק. הנגר 24, הוד השרון. 09-8878800

המבורגר, ריפאבליק
המבורגר, ריפאבליק | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

תפריט חדש בקפה עלמה בכיכר המדינה, תל אביב

קפה עלמה בכיכר המדינה משיק מנות חדשות, ביניהן: פרנץ' טוסט - חלת לחם בריוש טבולה בביצה, חלב, סוכר וקינמון ואפויה בתנור, בתוספת קצפת מתוקה, רוטב טופי מלוח-מתוק ובננות מקורמלות (41 שקלים); קרוק מאדאם פטריות - טוסט בריוש במילוי גבינת שמנת וגבינת גאודה, בתוספת פטריות מוקפצות, עלי בייבי רוקט, ביצת עין ורוטב הולנדז וסלט ירקות גינה (55 שקלים); כריך פילדלפיה - לחמניית המבורגר מתוקה, איולי פילדלפיה, רצועות אנטרקוט כבושות (מוגשות חם), מלפפון חמוץ-מתוק ופרוסות עגבנייה (52 שקלים); ועלמה בורגר - המבורגר 200 גרם (מנתח אנטרקוט) בלחמנייה מתוקה, מוגש לצד תפוח אדמה אפויים בחרדל (58 שקלים).

עלמה. כיכר המדינה, ה' באייר 48, תל אביב.

ארוחת טעימות לכבוד חגיגות העשור במסעדת שלו ביער, קריית טבעון

במסעדת שלו ביער בקריית טבעון החלו להגיש השבוע, לרגל חגיגות העשור, ארוחת טעימות משתנה המורכבת מארבע מנות ראשונות, מנת ביניים, שתי מנות עיקריות ושתי מנות קינוח. הארוחה תהיה זמינה לצד תפריטי המסעדה הרגילים בימים שני עד חמישי בתאריכים 20-23.11 ו-27-30.11. מחיר הארוחה: 199 שקלים לסועד.

שלו ביער. שיכון אלה 2, קריית טבעון. 04-9831837

ארוחת טעימות, שלו ביער
ארוחת טעימות, שלו ביער | צילום: אגמדיה, יחסי ציבור

פסטיבל המרקים השנתי במלון ענבל, ירושלים

מלון ענבל בירושלים חוגג את פסטיבל המרקים השנתי זו השנה השלישית ברציפות. עד סוף מרץ 2018 יוגשו בימים ראשון עד חמישי בשעות 12:00-22:00 מרק ירקות כתומים, מרק עדשים, מרק עגבניות ומרק ארטישוק וכרישה. המרקים מוגשים בתוספות גבינות, עשבי תיבול טריים, מטבלים וקרוטונים לבחירת הסועדים, במחיר של 65 שקלים למנה ללא הגבלה. לא ניתן להזמין מקומות מראש.

מלון ענבל. ז'בוטינסקי 3, ירושלים.  

מעדנייה חדשה בקניון ראשונים, ראשון לציון

סניף שני לרשת המעדניות נפתח במרקדו בקניון ראשונים. המעדנייה תמכור שמני זית, ממרחים, רטבים, פסטות, חומצים, פטריות מסוגים שונים, ארטישוק, צלפים, חצילים, חפיסות שוקולד בטעמים, דברי מאפה ולחמים של מאפיית הבוטיק לה פרינה, יינות ומבחר סוגי אלכוהול, גבינות ובשרים, כולל בקרוב המבורגרים מוכנים לגריל ונקניקיות. במרכז המעדנייה דוכן גדול של ירקות ופירות מובחרים, תבלינים טריים, פיצוחים ומגוון סוגי זיתים מהעולם.

המעדנייה, מרקדו, קניון ראשונים, ראשון לציון

מנות חורף חדשות ב-FRAME, תל אביב, ראשון לציון ונתב"ג

המסעדה האסייתית פריים מוסיפה לתפריט ארבע מנות חורפיות במיוחד: מרק אגדשי טופו - מרק יפני מסורתי על בסיס מיסו, עם טופו, צנון, פטריות נמקו ושיטאקה (43 שקלים); מרק ראמן - מרק אסייתי עם אטריות ראמן, ביצה קשה, טופו ובצל ירוק (54 שקלים); קדרת פירות ים - שרימפס, קלמרי ומולים ברוטב שמנת וצ'ילי מתוק עם קוביות קריספי רייס (98 שקלים); ודים סאם שרימפס - כיסוני בצק אורז במילוי שרימפס בליווי סלט חמוצים יפניים (6 יחידות, 56 שקלים).

פריים רמת החייל, ראול ולנברג 2, תל אביב; פריים ראשון לציון, הראשונים 2; פריים נתב"ג, שדה תעופה בן גוריון

קדרת פירות ים, frame
קדרת פירות ים, frame | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

קרייזי רול, מזללה מהירה חדשה בשכונת רמת החייל, תל אביב

בתוך שכונת המגורים של רמת החייל נפתח קרייזי רול, בר של מנות מהירות בטורטייה חמה או בלחמניית המבורגר, כמו חזה עוף (29 שקלים), קבב עיראקי או כבש (32 שקלים), המבורגר אנטרקוט 200 גרם (35 שקלים) ושווארמה צמחונית (30 שקלים), עם מבחר של כמעט 20 רטבים שונים. תוספת של צ'יפס, טבעות בצל או דוריטוס יחד עם שתייה - 15 שקלים.

קרייזי רול. הרוגי מלכות 7, תל אביב. 03-6444587