סביון נמצאת בפריחה קולינרית, וזאת כבר עובדה מוגמרת. לפני כמה שבועות נפתח בה ביסטרו שף כשר ומדובר בשם מילה בהובלת שף יהונתן שרביט, ועכשיו חזרנו לאותו המתחם ממש כדי לבדוק את מסעדת moon החדשה, שנפתחה ממש מעבר לפינה. גם בתחום המסעדות האסייתיות בארץ אנחנו עדים להתחדשות יפה. סיפרנו לכם על תאילנדית אותנטית ומרשימה בשם צ'טוצ'ק שנפתחה בנתניה, וגם על הבר היפני GIA שהביא לשדרות רוטשילד בתל אביב את קונוס הסושי הטרנדי מניו יורק – וגם מון מביאה איתה בשורה: גריל רובאטה מיוחד שנחת בישראל מיפן. מדובר בגריל יפני מסורתי שבו נצלות מנות איזאקאיה, שזה בפני עצמו לא ממש חדש, אבל היקיטורי של מון טעימים במיוחד.

עוד במדור:

ה-מתכון לפרגיות בנינג'ה

7 מקומות חדשים ומעניינים

סניף כשר ראשון למזנון של אייל שני

עד כה כל מי שניסה להשריש בישראל את המונח איזאקאיה, ויש לומר שרבים וטובים ניסו, נחל כישלון. מה לעשות, כנראה השיפודים של המזרח התיכון קרובים יותר ללב שלנו. מה שעושים במון החדשה הוא שונה: מדובר בתפריט ספיישלים קטן וטוב עם כמה מנות בודדות כמו יקיטורי פרגית, יקיטורי בקר ממולא בגבינה שאי אפשר שלא להתעלף ממנו ויקיטורי סלמון. המנות האלה עולות 48-58 שקלים, ואם תזמינו אחת כנראה שמיד תזמינו גם את האחרות, כי מדובר ביקיטורי משובח ושונה ממה שאפשר למצוא במסעדות בארץ. באותו תפריט ספיישלים יש גם שלושה סוגי גיוזה, והן הכי לא בנאליות שאתם יכולים לדמיין; המנה כוללת חמישה כיסונים מבצק דקיק צרובים עד לקריספיות מצד אחד ומוגשים לצד שמן צ'ילי. אנחנו טעמנו גיוזה אסאדו מפורק, שהיא כנראה הגיוזה הטובה ביותר שאכלנו בארץ (62 שקלים).

מון, סביון. כרגיל, הכל טרי טרי (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
מון, סביון. כרגיל, הכל טרי טרי | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

יש בתפריט הספיישלים גם מנות יפניות שמוגשות בקערה: קארנה – נתח פרגית (62 שקלים); גיודון – רצועות בקר מוגשות מעל אורז (92 שקלים); ומנה יפנית מנחמת בשם ניקו אודון שמורכבת מאטריות אודון, ציר דאשי ופרוסות בקר (84 שקלים). עד כאן על החידושים, שללא ספק מצדיקים את הנסיעה לסביון, אבל מה לגבי הסושי?

בסוף שנות ה-90, כשהסושי נחת בתל אביב, היו בעיר שלושה מקומות שהציעו אותו: מון, סושי בזל ויאקימונו. מתוכם רק מון קיימת עד היום, ולא סתם קיימת – יש היום ארבעה סניפים של מון בארץ. מאז שפתחה את הסניף הראשון בבוגרשוב ולימדה את הפודיז החדשים לאהוב סושי, מון הפכה למוסד. כל המסעדות שפתחה בעלת המקום סלין, שבהתחלה עבדה לצד בעלה ובהמשך לצד אחיה ג'רמי, הן דוגמה ומופת למצוינות. גם במון החדש בסביון אכלנו סושי מעולה, שהיה קשה לבחור מתוך התפריט הענק, שגם מציג תמונות של המנות. מבחר הסושי בכל אחת ממסעדות מון הוא עצום, הדגים תמיד טריים, מטופלים ללא רבב וזוכים לשילובים לא שגרתיים.

תפריט מגוון וחכם (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
תפריט מגוון וחכם | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור
כן ירבו סניפי moon בכל הארץ (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
כן ירבו סניפי moon בכל הארץ | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

גם העיצוב של המקום הרשים אותנו - בכניסה למסעדה תלוי על התקרה ירח ענק ומרהיב. בחלל הפנימי יותר מעל הבר תלוי שורש ענק של עץ עתיק שמואר בגופי תאורה שנמצאים כל הזמן בתנועה. לזה תוסיפו פרטים קטנים כמו גופי תאורה על כל שולחן וליד כל מקום ישיבה על הבר, שקעים חשמליים בחלק התחתון של הבר ואפילו מטענים לטלפונים. על הכל חשבו כאן.

והשירות - בהתאם. מהמפגש עם המארחת, דרך הברמנים ועד המלצרים השירותיים באופן נעים ולא מתאמץ. בארבעת אזורי הישיבה השונים של המסעדה ראינו משפחות עם ילדים, אנשי סביון לבושים כאילו יצאו לרגע מהבית וגם זוגות. מבחינתנו המטרה הבאה היא להרחיב את ארבעת הסניפים של מון לערים נוספות בארץ, ויפה שעה אחת קודם.

מון. השקמה 1, סביון. טלפון: 077-938-6248. לא כשר