קפה תמר, אחד מבתי הקפה המזוהים ביותר עם רחוב שינקין בתל אביב, סוגר את שעריו אחרי 74 שנות פעילות. במהלך השנים, בית הקפה המיתולוגי היה כמו בית שני עבור אינספור אמנים, עיתונאים, אישים פוליטיים, סופרים ובכלל אישי מפתח מהבוהמה הישראלית והתל אביבית בפרט. בית הקפה יפסיק את פעילותו באמצע חודש יוני הקרוב.

קפה תמר (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
קפה תמר. סוף עידן הנפילים | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל



בואו להתעדכן על עוד חדשות גם אצלנו בפייסבוק

הדמות המזוהה באופן המובהק ביותר עם בית הקפה היא שרה שטרן, המנהלת הדומיננטית של המקום, שרכשה אותו ביחד עם בעלה אברהם באמצע שנות החמישים של המאה הקודמת. נכדתה של שטרן, חברת הכנסת איילת נחמיאס ורבין, פרסמה סטטוס בנושא סגירת בית הקפה בו היא מסבירה על ההחלטה המשפחתית לסגור את המוסד: "60 שנים לאחר שנכנסה שרה שטרן יחד עם בעלה אברהם לקפה 'תמר', יסגר בית הקפה באמצע חודש יוני הקרוב. שרה, שרק לפני שבועיים מלאו לה 90, החליטה יחד עם בנותיה ונכדיה כי הגיעה העת. העניין לא עבר ללא התלבטות במשפחה אולם מתוך דאגה לשרה, הוחלט שזה הדבר הנכון", כותבת ורבין בחשבונה האישי וממשיכה:

"משפחות שטרן ונחמיאס ביקשו למסור: 'קפה תמר הוא ביתה הראשון והשני של משפחתנו - הפרטית והמורחבת. משך 60 שנה, בגשם ובשמש, פתחה שרה את בית הקפה והוא היה מקום בו הייתה השליטה הבלעדית והברורה. רחוב שינקין לא היה נהפך לרחוב מעניין אלמלא השילוב של עיתונאים מעיתון 'דבר' הסמוך, פוליטיקאים שבאים לנהל ענייניהם ואנשי תרבות ואמנות שקבעו בבית הקפה את ביתם. הקירות המיוחדים של בית הקפה, אילו יכלו לדבר, היו מספרים את סיפור גלגולה של העיר תל אביב מעיר בחולות למרכז התרבות הישראלית. היום הראשון בו בית הקפה לא יפתח יהיה קשה מאוד עבור משפחתנו, אך הוא הדבר הנכון. נתגעגע מאוד לבית הקפה וליושביו'".

עוד באוכל טוב:


כאמור, בית הקפה היווה כמו בית שני לדמויות מפתח בבוהמה התל אביבית, ביניהם המשוררים נתן אלתרמן ונתן זך וציירים כמו נחום גוטמן. בשנים האחרונות, חלק מהקליינטורה הקבועה של המקום כוללת את המוזיקאי יצחק קלפטר, איש גל"צ ערן סבאג, העיתונאי גדעון לוי והסופר דודו בוסי, שפרסם גם הוא בעמוד הפייסבוק שלו דברי פרידה מבית הקפה.

>> לכל חדשות האוכל