אחרי השף עומר מילר שפתח את רשת ההמבורגרים סוסו אנד סאנס, והשף מושיק רוט עם רשת כריכי הבשר המוזלים שלו שמונה, גם השף שגב משה עושה מעשה ומצטרף אל טרנד קציצות הבשר הנוכחי עם רשת חדשה בשם קראנץ' בורגר, שתיפתח לפעילות ממש היום עם סניף ראשון בראשון לציון. שגב, כידוע, הוא ממש לא שחקן חדש בתחום הרשתות, והמסעדה שלו שגב אקספרס פועלת כרשת כבר כמה שנים טובות, ולאחרונה הוא אפילו הפך את דוכן המזון שלו בשרונה מרקט (שגב קונספט) לרשת שפועלת בכל רחבי הארץ עם סניפים בראשון לציון, כפר סבא, קרית ביאליק, נתניה ובאר שבע.

לפחות לדברי משה, הכניסה לתחום ההמבורגרים נובעת מחלום ילדות ולא מהיותה של המנה כל כך חביבה ופופולרית כאן בישראל. "מה שהוביל אותי ביצירת הקונספט היה הרצון לייצר לסועדים שלי חוויה קולינרית חדשה ומרגשת באכילת המנה הקלאסית הזו", הוא מספר. "זה מתחיל מההמבורגר עשוי בשר טרי שנטחן במקום עם תוספת הקראנצ' הייחודית, ומגיע עד לצ'יפס עם תערובת תבלינים יוצאת דופן".

בקיצור, כיאה לשם הרשת החדשה, שגב מנסה להביא את החזון האישי שלו למנת ההמבורגר המוכרת, והוא עושה זאת בעזרת שילוב של אלמנטים שהופכים את הקציצה למתפצחת בעזרת חוטי אורז פריכים שנוספים לה ומהווים בעצם את קציצת הבית של המקום החדש. גם הפעם, בדומה לשגב קונספט, שגב מביא איתו פרשנות גלובלית למנה עם תוספות שונות להמבורגר שמייצגות מדינות כמו מקסיקו, איטליה, אוסטריה, וכמובן ישראל.

שגב קראנצ' בורגר ראשון לציון
אחרי ראשון לציון- למזרח הרחוק | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אז מה לגבי התפריט והמחירים? מנת הדגל, אותה קציצת בקר במשקל 200 גרם בתוספת חוטי אורז מסולסלים עם תוספת צ'יפס ושתייה תעלה כאן 49 שקלים. בין האפשרויות השונות להמבורגרים תוכלו למצוא את הגרסה הישראלית שכוללת המבורגר עם חציל וטחינה; הגרסה המקסיקנית עם גוואקמולי ופלפל חלפיניו; הגרסה האמריקאית עם כתף בקר וטבעות בצל; והגרסה האיטלקית עם ממרח כמהין. לאמיצים במיוחד מציע שגב את הגרסה האוסטרית עם שניצל מעל ההמבורגר, או את הגרסה הארגנטינאית עם נקניקיות צ'וריסו מעל הקציצה.

גם בכל הקשור לצ'יפס שיוגש במקום יש למונח הקראנץ' מקום של כבוד, ותמצאו פה את תוספת הקראנצ'יפס עם תפוחי אדמה ובטטות, או קראנצ'יפס שגב עם תפוחי אדמה, בטטות, כרובית ועשבי תיבול עם גרידת לימון. כמו כן, כיאה לשף שחרת על דגלו את המושג "אוכל לכולם", רשת ההמבורגרים החדשה תציע גם אפשרות צמחונית (קציצת עדשים וחומוס) לצד ארוחת ילדים או אפשרות של מנת שניצל עשוי חזה עוף.

לטענת שגב, הסניף החדש בסינמה סיטי ראשון לציון (שם מפעיל השף גם עסקים נוספים) הוא הסיפתח הישראלי לרשת שיוביל בשנה הקרובה לפתיחה של סניפים נוספים, הפעם מעבר לים. בניגוד למרבית השפים הישראלים שמחפשים להרחיב את העסקים במוקדים כמו אירופה או ניו יורק, שגב מעוניין לייצא את הקראנצ' בורגר שלו למזרח עם סניפים בטאיוואן, יפן ותאילנד (באסיה יש לשף 2 קבוצות של משקיעים וכרגע הוא מעוניין להתרחב עם קונספט ההמבורגרים שלו בלבד). בהמשך חותרת הקבוצה להתרחב ולהגיע גם לארה"ב.

אנחנו, כמובן, ממתינים לשמוע את הרשמים שלכם מההמבורגר החדש אותו ניתן יהיה לטעום היום כבר מהשעה 12:00 בצהריים. קפצתם לאכול? נשמח אם תספרו לנו כאן למטה מה דעתכם.

שגב קראנצ' בורגר. מתחם סינמה סיטי. ילדי טהרן 3, ראשון לציון. ראשון עד שבת, 12:00-22:00. לא כשר