אל באבור כנאפה (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
הכנאפה חוגגת יומולדת. אלבאבור | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

חגיגות ופסטיבלים

פופינה מארחת שף מקסיקני לארוחה חגיגית
הטרנד המקסיקני מגיע למסעדת פופינה, שם אוראל קמחי יארח את השף דניאל עובדיה בשבוע הבא (18-19 במרץ). בתפריט יוצעו מנות כמו סלט שעועית אדומה, בצל ירוק, כוסברה, חלפיניו כבוש, עגבניות שרי מוחמצות, ליים, יוגורט צנונית וצ'יפס בננה; טורטייה עם עוף וויטלקוצ'ה, גבינה, סלסה ירוקה, ועלים ירוקים מיובשים; אויסטר בגריל, רוטב סמבל ומח עצם; ברוסקטת לשון בקר, סלסת סברס, גוואקמולה, שעועית לבנה ובטטה; מולה, ברווז, פירה בטטה-גויאבה, בננה פלנטיין עם ליים וצ'ילי; ופרנץ' טוסט מלחם תירס, דנבר קאט, ברביקיו סלקים וחלפיניו מעושן.

פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב, 03-5757477.

חגיגות שנה בדלי אסייתי, הוד השרון
המסעדה האסייתית חוגגת יום הולדת שנה עם תפריט חדש ובו מנות כמו באן דניס בטמפורה עם מיונז יפני, חסה ומלפפון ובצל כבושים (45 שקלים); מרק טום יאם - פירות ים, חלב קוקוס, פטריות, גזר, בצל ירוק וצ׳ילי (62 שקלים); מרק ראמן - אטריות ראמן, גזר, פטריות, תרד, בצל ירוק, ביצה קשה וחזה עוף (54 שקלים); סלט מון סן - פירות ים, אטריות שעועית, עגבניות שרי, סלרי, כוסברה, בצל סגול וצ‘ילי (55 שקלים); פאד תאי עוף - אטריות אורז, חזה עוף, ביצה, בצל ירוק, גזר, כרוב, פטריות ונבטים ברוטב על בסיס צ'ילי מתוק, סויה ותמר הינדי, עם בוטנים קלויים (47 שקלים). 

דלי אסייתי. הבנים 15, הוד השרון, 09-8992555.

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

יום הולדת 16 לאל באבור, עין איברהים
מחר (חמישי) יערכו השפים חוסאם ונשאת עבאס חגיגת יום הולדת למסעדת אל באבור בהשתתפות השף חיים כהן ואשת הקולינריה רותי רוסו. באירוע תוגש ארוחת טעימות שתוצע גם במהלך יום שישי הקרוב. בתפריט: פתיחים על טהרת עשבי הבר, טרטר פלסטיני, משאושה קלמרי, צוואר כבש ממולא, פילה דניס על פריקי וצלעות כבש עם מג'דרה. מחיר הארוחה: 160 שקלים לסועד.

אל באבור. צומת עין איברהים, 04-6114141.

עוד באוכל טוב:

 

פופינה ערב מקסיקני (צילום: באדיבות הפייסבוק של דניאל עובדיה,  יחסי ציבור )
הטרנד המקסיקני תופס תאוצה. ארוחה מיוחדת בפופינה | צילום: באדיבות הפייסבוק של דניאל עובדיה, יחסי ציבור

ארוחת טעימות של השף ויקטור גלוגר במלון הילטון תל אביב
השף ויקטור גלוגר (קלואליס) מציע ארוחת טעימות כשרה במסעדה של מלון הילטון בתל אביב בתאריכים 22-26 למרץ. בין המנות בתפריט: גרבדלקס עם רוטב חרדל וסוכר דמררה; קרפצ'יו דג ים עם חציל צרוב, קרם חציל שחור, זרעי עגבניות, ראשד ושמן זית מעושן; טרטר טונה אדומה על מרק אפרסמון קר, כוסברה וליים עם גזרים כבושים של חורף; טרין פואה גרא עם ריבת חבושים בקראסט של פיסטוקים עם רוטב שוקולד מריר; וטאג'ין ים עם פילה לוקוס וקבב דג ים בתערובת ראס אל חנות, פיסטו ירקות וחלב קוקוס. מחיר הארוחה: 390 שקלים לסועד כולל יין מותאם.

המלך שלמה. מלון הילטון תל אביב, הירקון 205, 03-5202023.

ערב ספרדי בטאפאס אחד העם, תל אביב
יונתן רושפלד עורך בטאפאס אחד העם מדי יום שני ערב ספרדי עם די.ג'יי וסנגרייה ללא תחתית.

טאפאס אחד העם. אחד העם 27, תל אביב, 03-5666966.

תפריט אבני החושן בשלו ביער, קריית טבעון
במסעדת שלו ביער תוגש ארוחה מיוחדת שמותאמת לסדרת יינות אבני החושן של יקבי בנימינה. האירוע ייערך ב-19 במרץ ב-20:00, ובין המנות שיוגשו: קבב דג ים על לבנה קארי, ירקות ושמן זית; טרטר נתח קצבים מושרה בפיסטוקים, פטריות, בלסמי וסויה על קרם שומר ותפוצ'יפס; פילה סלמון ושרימפס ברוטב יין אדום על פירה שורשים; ניו יורק סטייק על סלט חוביזה בתפוחי אדמה; וקינוח קרם ברולה בננות ולוונדר. מחיר: 205 שקלים למשתתף.

שלו ביער. שיכון אלה 2, קריית טבעון, 04-9831837.

קופי ענן (צילום: אילן הדר,  יחסי ציבור )
על רקע הנוף של הצפון. קינוחים חדשים בקופי ענן | צילום: אילן הדר, יחסי ציבור


תפריט ספיישלים צרפתי-איטלקי בג'ויה, תל אביב
לכבוד פסטיבל הסרטים הצרפתי שיתקיים בסינמטק בין 15 ל-25 במרץ יוצעו במסעדת ג'ויה שבמקום מנות ספיישל כמו ארנצ'יני ארבע גבינות (38 שקלים), מרק בצל עם פרובלונה מעושנת (32 שקלים), ריזוטו עם אווז קונפי (78 שקלים) ולקינוח תותים ומקרונים (39 שקלים).

ג'ויה סינימטק. הארבעה 5, תל אביב, 03-6425854.

יום הולדת 6 לצ'רלי צ'ק פוינט, יהוד
מסעת צ'רלי צ'ק פוינט חוגגת 6 שנות פעילות עם מנות חדשות כמו פולנטה על הפלנצ'ה עם פורצ'יני, עגבניות קונפי ואספרגוס (46 שקלים); פאד קה פאו - קרעי אטריות שעועית רחבות, תבשיל בקר וברוקולי (62 שקלים); פילה בורי בתערובת פטריות, ציר בקר ויין אדום (84 שקלים); אודון פירות ים עם חלב קוקוס, שום וג'ינג'ר (96 שקלים); ובאטר צ'יקן - תבשיל פרגיות עם חמאה, רוטב עגבניות ויוגורט (69 שקלים).

צ'רלי צ'ק פוינט. דרך החורש 4, מלון אויה, יהוד, 03-5368844.

סדנאות מיוחדות אצל ארז קומרובסקי, מתת
השפים אבי ביטון, כאמל השלמון, חנן עזרן, בן תדהר ואורי נבון מגיעים במהלך השבועות הקרובים לבשל עם השף ארז קומרובסקי במתת שבגליל העליון. כל אחד מהשפים יערוך עם קומרובסקי סדנה: מטבח מרוקאי ופולני עם אבי ביטון, מטבח לבנוני גלילי עם כאמל השלמון ומטבח ירושלמי יהודי עם אורי נבון. הסדנאות, 4 שעות כל אחת, יתקיימו עד לסוף חודש אפריל ויש להירשם אליהן מראש.

לפרטים: 03-9772929.

הצוענייה (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
זוגי ובלקני. הצוענייה | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

מה שווה השבוע?

עסקית חדשה במסעדת מודרן, ירושלים
המסעדה במוזיאון ישראל מציעה עסקיות חדשות במחיר 60 שקלים. בין המנות העיקריות: כבדי עוף עם אגסים ויין אדום; פרגית במשרה דיז'ון; קבב דג ים ואניס; בס שלם על שורשים של אזור יהודה; סטייק סלמון בטאבון; מעורב ירושלמי מודרני; סופריטו ארטישוק ירושלמי וערמונים; וקבב משמש.

מודרן. מוזיאון ישראל, ירושלים, 02-6480862.

מאזטים חינם בשעות הערב בברטי, תל אביב
בברטי מציעים במהלך חודש מרץ בימים ראשון-רביעי בשעות הערב מאזטים חינם בהזמנת מנה עיקרית. בין המאזטים: סלט כרוב ערבי, מאטיאס כבוש, תבשיל בקר ולאבנה עזים, ראשי קלמרי בוויניגרט עשבי תיבול וסינטה כבושה. 

ברטי. המלך ג'ורג' 88, תל אביב, 072-2512950.

ארוחת אביב בבית קורדיליה, יפו
השף ניר צוק מציע ארוחת אביב בקורדליה, שבמסגרתה מוגשות מגוון מנות למרכז השולחן, בעלות של 100 שקלים לסועד. בין המנות: רביולי בורגיניון, כנפיים של משק ארצי, ניוקי חובזה ופרמז'ן, קרפצ'יו בקר, רביולי תרד בר, סלט טבחים, רביולי לבנה ושום פרסי וגביע מוס שוקולד. הארוחה תוגש במהלך חודש מרץ.

קורדליה. יפת 30 , יפו, 03-5184668.

עסקית צהריים חדשה בשותא, קיבוץ שמרת
המסעדה הגרוזינית שותא מציעה תפריט צהריים עסקי ובו מנות כמו עסקית גאורגיה הקטנה עם מרק או סלט לבחירה, חצ'פורי על סוגיו, חינקאלי בשר, חינקאלי גבינות או סהרון צ'יבורקי (59 שקלים); לאווש (לחם גרוזיני) ומטבלים גאורגיים, מרק או סלט לבחירה, חאלייה - תבשיל כרעי עוף, תמר הינדי, רימונים ועשבי תיבול ואורז או תפוח אדמה (69 שקלים); ז'ארקו - קדרת עגל עם תפוחי אדמה ותמר הינדי או קופאטי - נקניק עגל ביתי, תפוח אדמה, פלפל אדום, בצל, פטרוזיליה, ביצים (79 שקלים); ועסקית עם תביליסורי - תבשיל קדירת עגל, יין אדום, שזיפים שחורים, דובדבנים, תפוח אדמה וגזר, מוגש עם אגס שיכור מיין; טבקה - עופיון בצליה גאורגית, מרינדת עשבי תיבול; או קטלטי - קבב עגל אונטריב טרי טחון במקום, בצל סגול וקינמון (89 שקלים).

שותא. קיבוץ שמרת, כביש עכו-נהריה, 04-8219698, 04-8219208.

ארוחת טעימות בלקנית זוגית בצוענייה, יפו
המסעדה מציעה ארוחה זוגית חדשה ובה סקורדיליה יוונית; קיופולו-חצילים, פלפלים, זיתי קלמטה וגבינת טולום בשמן זית; טארמן - סלט איקרה בלקני עם בצל סגול, פטרוזיליה ושמן זית; ציזיקי - יוגורט עזים ולבנה עם שום, לימון, מלפפונים קצוצים ושמיר; בוריק - פילו מטוגן ממולא בתפוח אדמה, גבינות, תרד וביצה עלומה ברוטב פונדו גבינות; גירוס דגים - שווארמת דגי ים על פיתה יוונית, בצל מטוגן עם יוגורט וטחינה, עגבניות שרי, פלפל חריף וכוסברה; סופלקי עוף צעיר במרינדה מוגש על פיתה יוונית, ירקות צלויים וציזיקי ועוד. מחיר: 88 שקלים לאדם, בין הימים ראשון-חמישי ובשבת מהשעה 17:00.

הצוענייה. פנחס בן יאיר 3, השוק היווני, יפו, 03-5521333.

פסטיבל תותים מלונות דן  (צילום: יורם אשהיים,  יחסי ציבור )
פסטיבל תותים. חוגגים את סוף החורף | צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

מה עוד חדש?

תפריט חדש בביסטרו מצדה, תל אביב
הביסטרו מציע תפריט חדש, שכולל ארוחות בוקר ישראליות שמוגשות עד השעה 12 בצהריים ולאחר מכן מנות כמו פורטבלו צלויות עם גבינת בושה (46 שקלים), פילה בקר עם שום ומח עצם (138 שקלים) וסלט ירקות שורש ופרמזן (44 שקלים).

ביסטרו מצדה. הירקון 83, תל אביב, 03-5103353.

תפריט חדש בקופי ענן, הר בנטל
בית הקפה הסמוך למרום גולן השיק תפריט חדש ובו מנות כמו פיצה מבצק דק עם רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה; שקשוקה בתוספת לחם מרוקאי וסלט קצוץ; מגוון מאפים מתוקים ומלוחים; עוגת גבינה פירורים; עוגת גבינה עם פירות יער; מוס קיפוד שוקולד; ופאי לימון.

קופי ענן. מרום גולן, 04-6820664.

תפריט טורקי בביסטרו בר כוכבא, תל אביב
הביסטרו מציע תפריט טורקי חדש ובו מנות כמו קבב כבש עם ירקות קלויים על האש על לאפה טורקית (25 שקלים), לחמעג'ון טורקי עם בשר כבש טחון ועשבי תיבול (25 שקלים) ומאפה טורקי ממולא כבש ועשבי תיבול (25 שקלים).

ביסטרו קפה בר כוכבא. החשמונאים 78, תל אביב, 03-509-9255.

פסטיבל תותים במלונות דן
רשת מלונות דן עורכת פסטיבל תותים במסעדות החלביות וטרקליני מלונות הרשת. התפריט יוצע במהלך החודש הקרוב ויכלול מנות כגון סלט פטוש תותים; פבלובה תותים; קסטה של פעם; פרפה יוגורט עם תותים וגרנולה; וסלט גבינה כחולה עם תותים.

לכל הפרטים

>> כל חדשות האוכל