עברו רק כמה שבועות מאז עזב השף מיכאל כץ (אחד השפים המנוסים והמוכרים בארץ, ומי היה אחראי על קבוצת מסעדות אדום הירושלמיות) את הפרויקט עליו עמל בשנים האחרונות - מסעדת טרטוריה חבה בירושלים, והיום מתברר שהוא לא חיכה יותר מדי, והוא חובר למיזם חדש. הפעם, מדובר במסעדת גורמה כשרה בשם אלומה, שנפתחה השבוע רשמית, בהשקעה של שלושה מיליוני שקלים במלון קראון פלזה הירושלמי.

המסעדה החדשה נפתחה במקום בו פעלה עד לאחרונה המסעדה ההודית והוותיקה של השפית רינה פושקרנה, קוהינור (הגרסה הכשרה של רשת מסעדות טנדורי של פושקרנה). אלומה מכילה 180 מקומות ישיבה (חלקם במרפסת חיצונית, וחלקם בחלל הפנימי), וכוללת גם חדר פרטי. לפי כץ, המקום יתבסס על תפריט אירופאי קלאסי, כראוי להכשרתו במסעדות מישלן בבלגיה, לצד השפעות ברורות מהמטבח הישראלי. "אני נרגש מאוד מהפתיחה של מסעדת אלומה. בשבילי מדובר בחזרה לשורשים, למטבח של אבא, עליו חונכתי ובו קיבלתי את הכשרתי המקצועית", אומר כץ.

בואו לבקר אותנו בפייסבוק

אין תמונה
על התפריט במקום: השף מיכאל כץ, מבכירי השפים בישראל

את אלומה, שנקראת על שם אלומות האור המותקנות ומאירות את שולחנות המסעדה, עיצב מיכאל אזולי, מעצב מסעדות ומלונות, שאחראי בין היתר על מלון גורדון בתל אביב, גולדן קראון בחיפה ועוד. התפריט במקום כולל מגוון גדול של מנות כמו מרק דגים בסגנון בויאבייז על בסיס עגבניות, שומר וחלב קוקוס (42 שקלים), סרדינים כבושים בשמן, שום קונפי ואריסה (38 שקלים), פורל כבוש בסגנון גראבלקס עם סלק וקרם חזרת (42 שקלים), טונה אדומה בציפוי פריך עם סלט של מלפפון וטפיוקה (46 שקלים), לזניה פתוחה של שפונדרה, עם אפונת גינה ובצלי שאלוט (82 שקלים), אורז בר עם בשר טחון, טחינה ואריסה (72 שקלים), לברק במילוי כרישה עטוף בזוקיני ירוק עם רוטב עגבניות מעושן (108 שקלים), ודג סלמון במעטפת בצק סיגרים ובצל שאלוט, פיטריות שמפניון ורוטב יין אדום – מנה  שהיא מחווה לשף אטיליו באסו (98 שקלים).

על תפריט הקינוחים במסעדה הכשרה הספיק כץ להתאמן עוד בימיו בטרטוריה חבה, שהתמקדה בקינוחים ואפייה כשרה. עם זאת, באלומה ייאלץ כץ לוותר על מוצרי חלב. בין הקינוחים שתמצאו במקום: מוס שוקולד ואספרסו עם קרמבל קקאו, קונפיטורת פירות יער וסורבה שוקולד (36 שקלים), טפיוקה בקרם מנגו, מרקחת פירות יער, פיסטוקים מקורמלים וקציפת משמש (36 שקלים), וקרפ מדלן - קרפים במילוי קרם וניל וקליפות תפוזים, ורוטב תפוזים מבושם (42 שקלים).

עוד באוכל טוב:

אין תמונה
בשורה נהדרת לירושלים ולאוכלים בה

אחרי תקופה ארוכה שבה סצנת המסעדנות בירושלים סבלה מירידה מתמדת בנוכחות סועדים ומתנאים ביטחוניים קשים שגרמו לבעיות כלכליות רבות, נחמד לבשר על פתיחה של מסעדה ברמה גבוהה כמו אלומה, שתציע אפשרות כשרה מעניינת לתושבי ירושלים והמטיילים בה. בנוסף לאלומה, עתידה לחבור לזירת האוכל הכשר בעיר גם מסעדת הרברט סמואל הכשרה של קבוצת עדיס לייף סטייל, שתיפתח אחרי חג הפסח.

אלומה. 02-6437555. העלייה 1, מלון קראון פלאזה, ירושלים. ראשון-חמישי מ-12:00 ועד אחרון הלקוחות; שישי מ-11:00 ועד שעתיים לפני כניסת השבת; ובמוצאי שבת החל משעה לאחר צאת השבת ועד אחרון הלקוחות. כשר.

>> לכל חדשות האוכל