יש משהו טריקי בלהזמין אוכל "רגיל" למשרד. בעוד שהמבורגר, נודלס או פיצה לרוב לא נכין בבית, וגם לא מפרום ועוזריו (שנמנעים מאיתנו מכורח העדתיות או העצלות), קציצות נמצאות באזורים הבסיסיים יותר. גם שניצל ותפוחי אדמה. ולכן, אם אני מוציאה 50 שקלים על קציצות שיכולתי להכין לבד (כלומר שאמא שלי יכלה להכין ויכולתי לקחת ממנה בקופסאות), אני מצפה שהן יהיו ברמה גבוהה. בגלל זה מקומות כמו יוחנן תמיד ייבחנו בעין ביקורתית מהרגיל.

יודעים איפה ממש טעים? בפייסבוק שלנו

אין תמונה
שניצל ומג'דרה של יוחנן. עכשיו בואו נראה אם אתם שווים 50 שקל

יוחנן, כידוע, היא מעדנייה מוצלחת שסניפיה ממוקמים בתל אביב וברמת השרון, שמספקת גם אוכל ביתי מושקע. סוג של דליקטסן אבל שעושה גם משלוחים לרמת החייל. משהו להזמין כשאתם במצב רוח פזרני (כי לא כזה זול שם), חורפי וביתי. הזמנו למשרד ארבע ארוחות עסקיות מהאתר שלהם, שהיה ידידותי אם כי קצת משונה (לא ברור אם מדובר בכשל טכני שלנו או של האתר, ככל הנראה שלנו, אבל בכל מחשב שבו פתחנו את האתר הופיעו תפריטים שונים לגמרי). ואלו שמותיהן: עסקית פרגית קייג'ין עם תפוחי אדמה וסלט כרוב, כוסברה, חמוציות ופקאן (64 שקל); עסקית שניצל עם תוספת של מג'דרה מאורז מלא וסלט חיטה ורוקפור (49 שקל); עסקית לזניה ירקות קלויים עם תוספת מג'דרה מאורז מלא וסלט קישואים ופטריות (49 שקל); ועסקית קציצות בקר בפירות יבשים עם תוספת תפוחי אדמה וסלט קישואים ופטריות (49 שקל).

חונק או מפנק?

הבטיחו עד שעה וחצי, הגיעו אחרי שעה ועשרים. היתרון – אפשר לתזמן את שעת ההגעה באתר, כלומר להזמין כבר בבוקר ולבקש שיגיע באחת, בלי לגסוס ברעב מייסר עד שתיים וחצי ואז לריב עם הטלפן, לגלות ששכחו את ההזמנה שלכם, לרצות למות ולהשחיר אותם בפייסבוק. הרי גם ככה חלק מחיי המשרד זה להתחיל לחשוב בעשר בבוקר על מה תאכלו בצהריים, אז למה לא לבצע כבר את ההזמנה? פתרון חמוד שכל שירותי המשלוחים צריכים לאמץ בבהילות. הכשל המרכזי במשלוח, וכזה שחוזר על עצמו עם יותר מדי משלוחים – הם לא הביאו סכו"ם, מפיות או כל עזר אכילה אחר. עכשיו, זה בסדר לא לספק לנו מטליות לחות, שלל רטבים לא נחוצים וזר פרחים רענן עם הקדשה, אבל בחייאת, מזלג. אתם יודעים איזה מעאפנים המזלגות והסכינים החד פעמיים ב-mako? פיסות פלסטיק דקות, משוננות ושבירות שלא צולחות אפילו מגע עם פירה, אז בטח שלא ניסור יעיל של שניצל.

עוד באוכל טוב:

 

אין תמונה
(היי תפודים!) הפרגית. עסיסית ומתובלת היטב

אבל חוץ מזה היה אש. השניצל אמנם היה קצת עבה, אבל טעים ועסיסי בלי להרגיש שמנוני וצרבתי. המג'דרה היתה נחמדה אבל מעט יבשה (תוספת יוגורט הייתה יכולה להיות אחלה) וסלט החיטה והרוקפור היה מושלם. נדיב, עם טעם דומיננטי אך לא מוגזם של גבינה ועם המון סלק וחיטה. אי אפשר היה להפסיק לאכול אותו ועד עכשיו אנחנו נזכרים בו בערגה. גם הפרגית שמרה על עסיסיותה והייתה מתובלת מצוין, בהנחה שאתם חובבי פפריקה (ומי לא). סלט הכרוב היה מתקתק, טרי וטעים אבל די גנרי, וסלט הקישואים היה נהדר – קישואים נאים ופטריות עם אגוזים קצוצים, שהגיע טרי וחמצמץ ורענן. סלט מקורי שיגרום לכם להרהר בקישואים ולמה בעצם לא לאכול אותם כמו שהם.

ורגע, הייתה גם לזניה מוצלחת מאוד עם בטטה, זוקיני, חציל ופרמזן, שהייתה קלילה וטעימה ולמעשה הייתה המנה היחידה ללא פטרוזיליה ושלל ירוקים, מה שהעכיר מעט את רוחה של אחת המזמינות שאנטישמיות הפטרוזליה שלה מנעה הנאה שלמה מהמשלוח. העסקית האחרונה כללה קציצות בקר טעימות, גדולות ורכות שהגיעו עם המון פירות יבשים, וקוביות תפוחי אדמה חמות וטובות מאוד, עם בצל ירוק והפתעות של שום קונפי.

אין תמונה
קישואים חיים, אתם הדבר הבא

באופן כללי הגיעה כמות גדולה מאוד של אוכל, חלק ממנו אפילו נשמר ליום שלמחרת, אם כי אי אפשר לומר שעסקית אחת מספיקה לשתי ארוחות (אבל לארוחה וחצי בכיף). אז אמנם יוחנן לא זולה, אבל כן ואליו פור מאני, גם מבחינת הכמות ובעיקר מבחינת האיכות. כי אם כבר להזמין אוכל רגיל, אז שיהיה טוב בצורה בלתי רגילה.

יוחנן, החשמונאים 86, תל אביב. 03-6054466; טרומפלדור 10, רמת השרון, 03-5537717.

הזמנה: דרך האתר, ידידותי ועם אפשרות לתזמון שעת ההגעה.
זמן הגעה: הבטיחו עד שעה וחצי והגיעו תוך שעה ועשרים.
אריזה: סתמית ונטולת עזרים. זה בסדר, נאכל את השניצל הזה עם צ'ופסטיקס.
מחיר: 221 לארבע ארוחות עסקיות.
בקשות מיוחדות: מזלג.

 >> בפעם שעברה בדקנו את המשלוח של פסטה בסטה