מעטים הירושלמים שאינם מכירים את סושי רחביה, והרבה מהם גם ממליצים עליו. לאור כך יצאתי לאחד מארבעת סניפיו, כדי לבדוק האם הוא מצדיק את העליות לבירה והפקקים בבגין.

הגעתי לסניף שברחוב עמק רפאים במושבה הגרמנית, ודבר ראשון התפעלתי. מדובר באזור באמת מרהיב ביופיו. את פניי קיבלו עיצוב צעיר בצבעי ירוק פסטל, לבן ותכלת, שלושה סושי-מן מאחורי דלפק, ממש באמצע המסעדה, ממתינים לפקודות, מלצריות חינניות ומוזיקה נעימה.

אין תמונה
סושי רחביה. שווה את הפקקים?

אוקיי, מה עם האוכל?

לראשונה הראשונה קיבלנו טאטאקי סלמון צרוב (32 שקלים) – מניפת דג נא בקראסט תבלינים, על מצע סלט אצות ברוטב מיסו שומשום – והאמת, לא אהבנו. מבחינה ויזואלית מדובר בגבעת אצות מפוצצת רוטב, ועליה סלמון מוזנח שמת מבדידות ומתחנן לעזרה. מבחינת טעם המנה הייתה מלוחה מאוד ולא מוצלחת, ולא הצדיקה את מחירה.

ראשונה נוספת הייתה גיוזה עוף (28 ל-5 יחידות) – כיסוני בצק מאודים ומטוגנים במילוי עוף. הגיוזה היית מעולה, פריכה וטעימה, והשתלבה יפה מאוד עם הטריאקי שזלג עליה ועם סלט הכרוב החריף במקצת שהוגש לצדה. מנת פתיחה טובה.

אין תמונה
סנדוויץ' סלמון. טעיייייים

כשהגיע תורו של הסושי נדרש דיאלוג ארוך בין המוח והעיניים, שטענו שהם יצליחו לחסל הכל בקלות, לבין הבטן, שחלקה עליהן בתוקף. המסעדה מציעה כמה קומבינציות במחירים שונים. אנחנו היינו שלושה ובחרנו את קומבינציית הטמפורה (84), שהייתה מעולה, מגוונת ומספקת מאוד, וכללה 4 יחידות ספייסי טונה, 4 בטטה קליפורניה (מאוד טעים!), 8 סלמון טמפורה ו-4 סנדוויץ' סלמון (סושי משולש). הסושי היה מאוד טעים, הירקות טריים והאורז עשוי בדיוק במידה הנכונה. עוד הזמנו רול מנגו מיוחד, אשר אינו מצוין בתפריט (32), וכולל מנגו, דלעת, טמאגו (חביתה יפנית) וסלמון סקין – וגם ממנו רווינו נחת. אם יש משהו שאני שונא זה שסושי מתפרק לי ביד, ואני שמח לציין שהסושי-מן היה מספיק מקצועי כדי לוודא שזה לא יקרה.

אין תמונה
תמיד כיף להיתקל בסושימן מקצועי

שני הרולים שהם נושאי הלפיד במסעדה הם הריינבו (42) – מנה צבעונית מאוד שכוללת בטטה טמפורה, אבוקדו וגזר במעטפת סלמון, טונה, יילו טייל ואבוקדו – שלמעט המראה לא הרשימה אותנו במיוחד; ומאידך הסלמון גריל (42) – סלמון סקין, בטטה טמפורה, אספרגוס וטמאגו במעטפת סלמון מוקרם במיונז, צ'ילי וטריאקי בגריל – רול חובה שמכיל מרקם שלם של טעמים, ונותן הרגשה של יובל המבולבל בתוך הפה.

לקינוח הזמנו באונטי (30) – רול של קוקוס קפוא עם נקודת שוקולד באמצע, שמגיע עם סירופ שוקולד לטבילה. הבאונטי היה מתוק מאוד וטעים, אבל לאחר מעשה אני יכול להמליץ לחכות קצת עד שמסתערים, כדי שיפשיר טיפה.

קריאה לסדר

הדלת במקום פתוחה רוב הזמן, מה שמכניס את הקור הירושלמי של שעות הערב אל תוך המסעדה ומקשה על ההנאה, מכיוון שתנורי החימום נמצאים רק בחלקה החיצוני של המסעדה.

כמה דברים שצריך לדעת

1. כל סניפי הרשת כשרים
2. אין תפריט קינוחים – יש מלצרית בשביל זה
3. השירות אדיב ואינפורמטיבי
4. השירותים במקום לא הולמים מסעדה
5. ארוחה מלאה לזוג תעלה כ-250 שקל, כולל שתייה
6. אי אפשר לשחק עם קומבינציות של סושי - מה שיש זה מה שאוכלים

 

שורה תחתונה

הסושי טעים ומגוון מאוד, ומזמין גם להתנסות בשילובים חדשים. אם יש לכם מאנץ' לסושי ואתם באזור ירושלים, סושי רחביה הוא בהחלט אופציה ראויה והוגנת לכיס. ותרו על מנות ראשונות - גשו ישר לעיקר.

סושי רחביה, עמק רפאים 48 (המושבה הגרמנית), ירושלים, 057-9443754

>> יש כמה מסעדות מצוינות בתחנות דלק. למשל החומוס הזה
>> והנה החוויות שלנו מהחדשה של חיים כהן