לכל אדם יש פטיש, שלי הוא לאכול במסעדות תחנות דלק – תחביב שכבר רץ איתי כמה שנים טובות. שייקל'ה הגמל היא אחת כזו. מדובר בחומוסיית בוטיק בלב אזור התעשייה החדש של ראשון לציון, מקום קטן, קומפקטי, חמים וביתי.

שייקל'ה היא מסעדה כשרה ללא תעודת כשרות, הדוגלת בקו הבריאות ומשתמשת במעט שמן ובמוצרים טריים מדי יום. גם החומוס מממציא את עצמו מחדש מדי כמה שעות, וזה ממש כיף לראות עד כמה מסעדת תחנת דלק יכולה להיות נקייה וכיפית. עוד דבר: בשייקלה יש מנות חומוס שלמות וגם חצאי מנות, לבעלי קיבולת קטנה יותר, שזה מאוד מתחשב ונחמד.

אין תמונה
שייקל'ה. מקום קומפקטי וחמים

אוקיי, ומה עם האוכל?

את פנינו קיבלו כוס של תה לואיזה קר ומרענן (5 שקלים) ומגזין של האוניברסיטה הפתוחה שהיה מונח על הבר. אחרי עלעול קל התחיל קרנבל ניגובים, שנפתח בחומוס-פול ברוטב לימון ושום (22/16) סמיך וטעים, שהוגש באופן כל כך סטרילי ויפה שהעיניים שלי רצו לקחת פיתה בעצמן. אחריו הגיעה לשולחן גברת שקשוקה (26), חריפה או מעודנת לבחירה. לשמחתנו מצאנו שמדובר בשקשוקה מיוחדת במינה ובטעמיה, הודות לרוטב הסודי של הטבח ולירקות כמו ג'ינג'ר וסלרי ששובצו בה ליצירת שלמות אמיתית. לשוני זיהתה גם כמון וקארי, שנתן טעם חריף, שונה ולא טריוויאלי. ממש תענוג.

המשכנו לחומוס בשר (35/25), שכלל תערובת של בשר בקר, עוף וכבש עם טחינה וגרגירי חומוס חמים, ואליו נלוותה פיתה מרובעת מקמח מלא הנעשית במקום. התערובת הייתה חמה ומעולה, עד כדי כך שבאיזשהו שלב איבדתי שליטה ופשוט לא הצלחתי להפסיק לאכול.

לסיום הגיע מרק ירקות עשיר (15), שיכול לבוא סולו או כחלק ממגוון הארוחות העסקיות המוגשות בשעות הצהריים. המרק אכן היה עשיר וטעים, והכוסברה והברוקולי שבו הזכירו את צ'יקו ודיקו במגע הקסם שלהם.

קריאה לסדר

נקודת התורפה של שייקל'ה היא ללא ספק הצ'יפס, שהיה רך מדי וספוג בשמן, וממש לא עלה בקנה אחד עם אופיו הנקי והבריא של המקום. עשו כמוני, הניחו אותו בצד ואל תיתנו לו להרוס את המסיבה הזאת.

שורה תחתונה

אם נקלעתם לאזור התעשייה, אם אתם עומדים בפקקים של תחילת איילון או אם סתם מתחשק לכם להתפנק בחומוס טוב ויחס טוב – שייקל'ה הגמל היא אחלה אופציה.

אין תמונה
החומוס של שייקל'ה. תערובת חמה ומעולה

כמה דברים שצריך לדעת

1. מסתבר שיש חומוס טוב שלא מתחיל במילה "אבו".

2. החומוס נעשה ללא חומרים משמרים והמסבחה נכתשת במקום – אל מול עיניכם.

3. המחירים סבירים וזוג סועדים יכול להתפוצץ ב-100-150 שקלים.

4. יש גם עסקיות, שנעות בין 35 ל-48 שקלים.

5. ניתן ואף רצוי לקחת טייק אוויי – החומוס מחזיק כארבעה ימים במקרר.

6. קהל היעד של המסעדה הוא כולם: ממשפחות ועד למתדלקים שבאים בהפסקת הצהריים.

7. לא פשוט לקום מהכיסא הזה. ממש לא פשוט.

שייקל'ה הגמל: חומוס בוטיק, לישנסקי 5, תחנת דלק פז, אזה"ת החדש, ראשל"צ, 03-9518885

 >> בשבוע שעבר נתנו בבשרים בדוניה רוסו בעין הוד
>> והנה המתכון החביב עלינו לחומוס ביתי קל ומהיר