למרות שצפת היפהפייה היא מהמקומות המתוירים בישראל, עדיין לא פשוט למצוא באזור ארוחה טובה. אל הרשימה המצומצמת של מסעדות צפתיות, כמו האר"י 8 החביבה וסעודה בגן עדן, מצטרפת המסעדה הכשרה החדשה של בוגרי ומנצחי העונה הראשונה של MKR המטבח המנצח, אסתר ויהונתן, שגם נקראת על שמם.

>> מתכונים לאוזני המן

אחרי שסיפרנו לכם כאן על המסעדה לראשונה, הגענו בעצמנו לצפת כדי לטעום מהאוכל של השניים. הדבר הראשון שאנחנו יכולים לחלוק איתכם נוגע בכלל לעיצוב: המסעדה עצמה סימפטית, צנועה ולא גדולה במיוחד, ועל הקיר מתנוסס בגאון השלט של המסעדה שפתחו השניים בביתם בתחילת העונה של "MKR המטבח המנצח". במטבח נמצאים מדי יום גם אסתר וגם יהונתן (בדיוק כמו בתוכנית: אסתר פותחת את הסירים של יהונתן ואמונה על תיקוני הטעמים, ובעוד יהונתן מבלה את רוב הזמן במטבח - אסתר לוקחת את ההזמנות מהשולחנות ומסבירה על המנות).

למרות שהמסעדה סיימה רק השבוע את תקופת ההרצה שלה, כשביקרנו כאן העומס בהחלט הורגש, כך שככל הנראה תיאלצו להתאזר במעט סבלנות אם אתם מתכננים ביקור במקום בשעות הצהריים הערות. התפריט עצמו כולל מנות בשר רבות, אך גם אופציות טבעוניות כמו החומוס, שהוא המנה הנמכרת כאן ביותר (ניתן להזמין אותו גם עם ביצה) וסיר גדול של פלפלים ממולאים.

אסתר ויהונתן קוסקוס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
בשלישי יש קוסקוס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
אסתר ויהונתן עראייס (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
העראייס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

עוד בתפריט: המבורגר טלה שמוגש בלחמנייה שנאפית במקום (69 שקלים); עראייס טלה בפיתה צרובה עם צנוברים, טחינה וחריף (39 שקלים); סיגר במילוי דגים (29 שקלים); קציצות דגים חריפות עם אורז שמוגשות עם לחם (69 שקלים); וספיישלים יומיים מתחלפים. ביום שבו אנחנו הגענו הספיישל היה סיר קוסקוס גדול בעבודת יד של אסתר, שהוגש עם עם שלל ירקות ועוף (64 שקלים).

המנה החביבה עלינו ביותר הייתה החומוס המפורסם (34 שקלים). הוא הוגש עם גרגירים חמים ולצידו לימון כבוש ביתי שהקפיץ את המנה, וגם חריף מעודן שמכינים במקום. מה שגרם למנה להיות לא פחות ממצוינת היה הפיתה הבשרנית של אסתר ויהונתן, שהפכה את הניגוב לחוויה מהנה ושונה מכל חומוסייה, טובה ככל שתהיה.

אסתר ויהונתן המבורגר (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
המבורגר- הלחמנייה היא חלק מהעניין | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
אסתר ויהונתן סיגר דגים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
בבצקים טובים כאן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בכלל, הלחמים, הלחמניות וכלל הבצקים שמכינים כאן הם ללא רבב. גם לחמניית ההמבורגר הייתה פשוט מצוינת ושדרגה את ההמבורגר כולו. כך גם סיגר הדגים שניסינו, שהבצק שלו היה פריך באופן מושלם ולא יותר מדי שמנוני.

את הקינוחים - מלבי עם רוטב הל ולימון ובסבוסה (16-18 שקלים) - לא הספקנו הפעם לטעום, אך בשורה התחתונה כבר אפשר לקבוע: לצפת נוספה אופציה קולינרית ראויה, מודרנית וכיפית. קחו אותה בחשבון בפעם הבאה שאתם באזור.

אסתר ויהונתן. כיכר אברהם שדה. צפת, העיר העתיקה. 053-2522702. כשר