השנה וחצי האחרונות לא האירו לבאר שבע פנים. קודם שנת הקורונה הארורה, שהכניסה את שוק המסעדות (ואת השוק בכלל) לשבר חסר תקדים, מיד אחר כך מבצע שומר החומות, שהכניס את העיר, על תושביה ומוסדותיה, למתיחות מסוג חדש-ישן, קשה לא פחות. לצערנו לא כל המסעדות בבאר שבע שרדו את השנה וחצי האלה, חלקן הרימו ידיים ונכנעו לקשיים. אבל בשבילנו זאת ממש לא סיבה לוותר על סעודה טובה בבירה האהובה של הנגב. בדיוק להפך.

את סצנת האוכל בבאר שבע אפשר לסכם במילה אחת: פשוטה. הבאר שבעים אוהבים את האוכל שלהם ישר ולעניין, בלי הפתעות, ועם הרבה מאוד אופי, טעם ואיכות מאחוריו. זאת כנראה הסיבה שבאר שבע שוקקת מוסדות אוכל ותיקים שעומדים איתנים כבר עשרות שנים ותושבי העיר נותרים נאמנים להם. מן הצד השני תמצאו את האוכלוסייה המתחלפת של העיר - הסטודנטים. אלה מחפשים גם את המוכר והוותיק, אבל גם את החדש, המעניין והכיפי, ושיהיה במחיר משתלם (בכל זאת, סטודנטים). כך נוצר לו בעיר שעטנז מסקרן של בתי אוכל מבוססים לצד כאלה טרנדיים יותר, והכל במחיר הוגן ובאווירה משוחררת. 

רגע, מקום בפארק

קפה רגע בפארק הוא בית קפה סטודנטיאלי מלא לב במלוא מובן המילה. יש כאן אוכל, יש כאן אווירה מקסימה, והמיקום הפסטורלי בלב פארק עושה גם הוא את העבודה. אבל הנקודה הכי משמעותית פה היא הקהילה והאנשים - מספיקה הצצה לעמוד הפייסבוק או האינסטגרם של המקום בשביל להבין שלב העשייה פה הוא המפגשים. בית הקפה פעיל מהבוקר לקפה ונשנושים או ארוחת בוקר ועד הלילה לבירה. כמו כן תמצאו כאן מבחר כריכים, מאפים, טאפאס וערבי קונספט שעוסקים בכל פעם במטבח אחר.

רגע, מקום בפארק. גרץ 7, באר שבע

View this post on Instagram

A post shared by רגע, מקום בפארק (@rega_b_park)

או לה לה

עוד מקום חדש שנפתח בבאר שבע בתקופת הקורונה הוא האו לה לה, בית קפה מסעדה שמנסה להביא משהו חדש ומעניין לעיר, בדגש על אוכל שלא רואים כאן הרבה. המקום כשר וחלבי וכולל גם מעדנייה שניתן לרכוש בה דברים הביתה, מאוכל ועד כלים מעניינים. בין המנות בתפריט: שקשוקה לבנה עם רוטב חציל שרוף; רביולי במילוי פולנטה עם סלמון, קייל, תירס ורוטב צ'דר; סלט כרובית מטוגנת עם קוסקוס כרובית וטחינה; ורדיאטורי שמנת, בלסמי ומייפל עם סוכריות שרי, בזיליקום ופיקורינו.

או לה לה. ראובן רובין 3, באר שבע. 08-6329999

View this post on Instagram

A post shared by OH LA LA (@ohlala_cafedeli)

פרידה בר יין

מעדניית פרידה בבאר שבע היא אחד מהמקומות החדשים ביותר ברשימה. היא שייכת לבני הזוג אור דאי ורועי שמחון, שרצו לפתוח פינה משלהם בעיר הדרומית ולקדם את אחד התחומים היקרים לליבם שלא ממש בא לידי ביטוי בדרום - היין. יש כאן ערבים מיוחדים שבהם מתארחים מבחר שפים מכל הארץ, ואפשר גם לשתות כוס יין בלי כלום, או לנשנש טאפאס כיפיים וגבינות מהמעדנייה. 

פרידה בר יין. יעקוב כהן 4, באר שבע. 050-6955656  

פרידה באר שבע  (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
פרידה בר יין באר שבע | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
קונדיטוריה מרטין מילפיי (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
מתכון ותיק שהפך ללהיט באר שבעי. המילפיי של מרטין | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

קונדיטוריה מרטין

קשה למצוא מישהו מבאר שבע שלא שמע על קונדיטוריה מרטין. המקום נפתח בשנת 1964 על ידי מרטין פופליקר, שעלה לישראל אחרי שברח מהנאצים בגרמניה ומשם המשיך לרומניה. הוא פתח בבאר שבע מקום קטנטן וצנוע שבו מכר מילפיי, סופגניות וסברינות (את שלושתם ניתן למצוא במקום עד היום, על פי המתכונים הוותיקים של סבא מרטין), שהלך והתרחב לאחת הקונדיטוריות האהודות בדרום. בתפריט פה: המוני עוגות, מאפים, עוגיות וקינוחים אישיים. רק תבחרו מה בא לכם ליד הקפה או התה.

קונדיטוריה מרטין. אברהם אבינו 91, הפועלים 28 עמק שרה, באר שבע. 08-6494511.

קונדיטוריה מרטין באר שבע (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
ויש עוד המון מאפים נהדרים. קונדיטוריה מרטין | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

פינת אוכל

אחד הרחובות עמוסי האופציות הקולינריות בבאר שבע הוא רחוב רינגלבלום, לכן לא מפתיע שדווקא כאן נפתח דוכן הכריכים הקטן והפופולרי להחריד - פינת אוכל. הרעיון בפינת אוכל הוא כריכי ענק: כל כריך מורכב מחצי כיכר לחם שנאפה במיוחד למקום והוא אוורירי, חם וכיפי. לכריך נכנס בלגן גדול של רטבים כמו מיונז שום, רוטב שזיפים, או מנגו וצ'ילי, ונתחי בשר לבחירתכם (אפשר גם מילויים כמו חביתה או פורטבלו לצמחונים וטבעונים).

פינת אוכל. רינגלבלום 15, באר שבע. 053-6461366. 

פינת אוכל כריך בשר (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
וככה זה נראה כשהוא מוכן. פינת אוכל בבאר שבע | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב
פינת אוכל כריכים פתוח (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
בלגן של רטבים וחומרי גלם טובים. פינת אוכל | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

דלפק

המקום הזה עושה "מזנון" של אייל שני בסגנון באר שבעי. קודם כל הוא אחד המקומות הכיפיים בעיר, ואחרי כן, יש כאן פשוט אחלה פיתות. בתפריט: כריך ענק שהפך לטרנד ארצי של שניצל בחלה עם חצילים, מטבוחה וצ'יפס; פיתה במילוי כמו קבב, מינוט סטייק או שניצל; לצד פיתה עם ביף בורגיניון או צ'יקן קארי. והמחירים? מצחיקים יחסית לאלה של המרכז. 

דלפק. הרצל 44, באר שבע. 08-6605000

View this post on Instagram

הדלפק "קורא לכם" לבוא לתת ביס מהאגדות!

A post shared by דלפק (@dalpak_hadalpak) on

פלאפל הכרם

עוד אחד ממוסדות הפלאפל הרבים של באר שבע, אבל מקום שהוא הרבה מעבר לפלאפל. מדובר במסעדה לכל דבר ועניין שבין המנות שלה מפלאפל מצוין, סביח, שניצלים, בשרים על האש- קבב, שיפודים כמו לבבות, פרגיות או כבדים, וכמובן שווארמה. בקיצור כל מה שאפשר לחפש בבית אוכל, ואפשר גם להזמין במשלוח הביתה לבאר שבע והאזור.  

פלאפל הכרם. נווה נוי, העל 30/9 מתחם MAL7, טלפון: 08-6410442

 

סבא ג'בטו

אחד מהמקומות החביבים ביותר על סטודנטים בבאר שבע, ונראה שכך היה מאז ומתמיד. מדובר במקום שלוקח את הכריכים שלו ברצינות גדולה במיוחד - כל מה שנכנס לכריך נעשה במקום, ולא בכדי מדובר במוסד שמחזיק מעמד כבר למעלה מ-15 שנים בעיר. בין האופציות פה לכריכים תמצאו ג'בטה טוניסאית עם טונה, ביצה קשה ותוספות; כריך הפרה המשוגעת עם נתחי אנטריקוט מיושנים במקום; כריך קורנביף קר עם בקר כבוש בתוספת כרוב כבוש; וכריך כבדי עוף עם גמבה ובצל מטוגן.

סבא ג'בטו. יצחק רגר 109, באר שבע. 08-6272829

מקדש הבשרים: השיפודייה של שופן

למעלה מ-20 שנים פועלת בבאר שבע השיפודייה של שופן, סוג של אימפריה מקומית. המקום כולל מסעדה רחבת ידיים ובסמוך לה שני אולמות אירועים (האחד גדול יותר והשני מעט אינטימי יותר). אנחנו אוהבים פה את הקבב המעולה שמתובל בעדינות, ואת שלל הסלטים הטריים שמגיעים לצידו. עוד בת]ריט: סטייק פילה עם כבד אווז, שיפוד לבבות עוף, כבד עוף, הודו, אשכי הודו ומולארד. ניתן לאכול במקום או להזמין טייק אווי בפיתה או לאפה.

השיפודייה של שופן. נורדאו 5, באר שבע. 08-6281291. 

השיפודיה של שופן שווארמה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
ויש גם שווארמה. השיפודייה של שופן | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב
השיפודיה של שופן סטייק עם כבד אווז (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
סטייק וכבד אווז. מהמנות הפופולריות כאן | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

חומוס, פלאפל או בכלל סלט: החומוס של טחינה

החומוס של טחינה כבשו בסערה את שדרות לפני שבע שנים, והביאו את הקסם שלהם גם לבאר שבע (ועכשיו גם לתל אביב). מדובר באחד מבתי האוכל העמוסים בעיר, ראשית בזכות האווירה המשפחתית ושנית בזכות המחירים. מציעים פה חומוס עם תוספות מקוריות כמו רוטב עגבניות ושום, ותוספת ירוקה של רוטב פטרוזיליה לחובבי העשבים. יש גם חומוס עם שקדים קלויים פריכים או לימון כבוש. מלבד החומוס מציעים פה גם סלטים, פלאפל, צ'יפס וקינוחים.

החומוס של טחינה. יוסף בן מתתיהו 62, באר שבע. 08-9100236.

החומוס של טחינה באר שבע (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
החומוס אבל גם האווירה. החומוס של טחינה בבאר שבע | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב
החומוס של טחינה חומוס (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
הצבעים יפהפיים והתוספות מגוונות. החומוס של טחינה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

פיצה קאלדו

אחת הפיצות המדוברות בעיר היא קאלדו - פיצת שף בבעלות אור זרביב שנפתחה בשנת 2012 ומוכרת בזכות מגוון תוספות לא רגילות כמו: פיצת עם אננס, מוצרלה, חלפיניו, בצל מטוגן ופטה; פיצת סביח עם מוצרלה, חציל קלוי, ביצה ופטרוזיליה; ופיצת פטריות ושמן כמהין. את הפיצות ניתן לאכול במקום או להזמין הביתה, כשבתפריט גם שלל מנות ראשונות ועיקריות בסגנון איטלקי.

פיצה קאלדו. דרך מצדה 47, באר שבע. 

מגש פיצה קאלדו באר שבע (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
סלייס עם המון תוספות. קאלדו | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב
מגש פיצה קאלדו צמחונית באר שבע (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
ויש גם אפשרויות צמחוניות. קאלדו | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב



בית הפול הירוק
רשת בית הפול הירוק מציעה את כל התותחים הכבדים בתחום אוכל הרחוב. החל מחומוס (גם חומוס פול כמובן), דרך פלאפל, סביח, שניצלים, כריכים והחל מלאחרונה גם שווארמה. יש לא מעט סניפים של הרשת הזאת שפזורים באזור הדרום, אבל באר שבע היא מוקד הפעילות של המקום, שהחל את דרכו בשכונת דרום בעיר העתיקה. בדרך כלל אנחנו לא נוטים להכניס לכתבות אוכל רשתות, אך פה המקרה הוא רשת שגדלה וצמחה בעיר הדרומית, והפכה לאימפריה מקומית שלא ניתן להתעלם ממנה.

בית הפול הירוק. ז'בוטינסקי 11, באר שבע. *5328

View this post on Instagram

A post shared by בית הפול (@bet.aful)

רשת בית הפול הירוק (קרובת משפחה של בית הפול האדום, ששייכת גם היא לבני אותה משפחה אךך דרכיהם נפרדו) מציעה את כל התותחים הכבדים בתחום אוכל הרחוב. החל מהחומוס, דרך פלאפל, סביח, שניצלים, כריכים והחל מלאחרונה גם שווארמה. יש לא מעט סניפים של הרשת הזאת שפזורים באזור הדרום, אבל באר שבע היא מוקד הפעילות של הרשת, שהחלה את דרכה בשכונת דרום בעיר העתיקה. בדרך כלל אנחנו לא נוטים להכניס לכתבות אוכל רשתות, אך פה המקרה הוא רשת שגדלה וצמחה בעיר הדרומית, והפכה לאימפריה מקומית שלא ניתן להתעלם ממנה.

בית הפול הירוק. ז'בוטינסקי 11, באר שבע. *5328

קמפאי

אחת המסעדות המוכרות בבאר שבע, אם לא המוכרת מכולם, היא קמפאי. לא משנה את מי תשאל בעיר איפה אפשר לאכול טוב, יענו לך קמפאי. לא בכדי המסעדה הזאת כבר הפכה לרשת ארצית. קמפאי היא אחד המוקדים האסייתיים הוורסטיליים בבאר שבע והתפריט שלה מציע מגוון רחב של סושי ועוד המון מנות אסייתיות.

קמפאי. חיל ההנדס 1, באר שבע. 08-6655999.

סושי קמפאי ליום הסושי  (צילום: גליה אבירם, יחסי ציבור)
אימפריה באר שבעית. קמפאי | צילום: גליה אבירם, יחסי ציבור

קבב אמונה

עוד אחד מהקבבים האהובים עלינו נמצא בבאר שבע, בקבב אמונה כמובן, אחת המסעדות הוותיקות המוצלחות בעיר. ההיסטוריה של קבב אמונה מוכרת כבר לכל פודי בארץ, ואין משהו שנאחנו אוהבים כמו מסעדות עם מורשת קולינרית אמיתית מאחוריהן, שמצליחה לספק את הסחורה במשך עשרות שנים באופן עקבי וראוי לשבח.

קבב אמונה. קק"ל 58, באר שבע.

קבב אמונה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
קבב אמונה. מקום עם היסטוריה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

בורקס אומי

בית מאפה קטן, מקסים ומשגע בסמיכות לבסיס צבאי (זאת הסיבה שהוא גם נקרא קונדיטוריית הפיקוד). תמצאו כאן מבחר רחב של מאפים, אבל השוס פה הוא ללא צל של ספק הבורקסים, שנחשבים לטופ של הטופ ברשימת הבורקסים הטובים בארץ. יש אפילו אנשים שמגיעים לבאר שבע במיוחד בשבילם. 

אומי. הפלמ"ח 107, באר שבע. 08-6276365. 

פלאפל אסולין 

יש לא מעט מוסדות פלאפל טובים ומוכרים בבאר שבע, אבל הפלאפל המפורסם של אסולין נפתח עוד בשנת 1958, ואי לכך מדובר באחד מהמקומות המיתולוגיים בעיר. הפלאפל כאן מעוטר בזרעי שומשום והמחירים כאן משתלמים במיוחד ונעים בין 8 שקלים לחצי מנה חמודה במיוחד ועד 17 שקלים למנת פלאפל בפיתה. 

פלאפל אסולין. הרצל 46, באר שבע. 08-6233824

 

הירושלמית

פיתייה מסוגננת שחרתה על דגלה להביא את המעורב הירושלמי היישר לבאר שבע. הפיתות (או הבאגטים) כאן ממולאות במיני בשרים כמו המבורגר מבשר אנגוס, מעורב ירושלמי (שהוא מנת הדגל של המקום וכמובן בזכותו קיבלה המסעדה את שמה), שניצל ומה שנקרא פה מוקפץ סלופי קבב למי שלא מפחד לאכול ולהתלכלך. למי שלא רוצה פיתה - יש פה גם מגוון סלטי בשרים ואפשר גם לאכול את המנה בצלחת.

הירושלמית. שדרות קק"ל 47, באר שבע. 08-9121441

סיפורו של פלאפל

מקום שכל כולו הפתעה. אולי בגלל הצניעות וחוסר היומרנות שבמקום לא מצפים כאן ליותר מדי, אבל בשורה התחתונה, יופי של מנה. מלבד פלאפל מצוין יש פה גם סביח, וכל מי שאוכל כאן נפעם מהפיתה הרכה שמשדרגת את כל החוויה. יש באר שבעים שישבעו שמדובר בפלאפל הטעים ביותר בעיר, ובדרום הארץ בכלל. 

סיפורו של פלאפל. רינגלבלום 2, באר שבע

כרמים

במסעדת השף של השף סהר רפאל תמצאו תפריט רחב של ארוחות בוקר, צהריים וערב: מאגז בנדיקט, שקשוקה קלאסית ופריטטה רומאית ועד ריזוטו פטריות ונתח פריים ריב על העצם, יש כאן פשוט הכל. אחת מהמסעדות המשפחתיות שהן הצלחה בטוחה באזור הדרום.

כרמים. דרך חברון 66, באר שבע. 08-9966444. 

פילה סלמון, כרמים (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
משפחתית ופופולארית. כרמים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

הודו הקטנה

מהמסעדות הפופולריות בבאר שבע כבר שנים, ולא בכדי. מסעדת הודו הקטנה היא מקום נינוח וכיפי שמגיש אוכל הודי מצוין (מהעסקים החלוציים של רחוב רינגלבלום). גם המחיר כאן שווה לכל נפש ומושך למקום המוני סטודנטים. בתפריט: צ'אנה סמוסה - סמוסה במילוי חומוס ובצל, פיש פקורה, פלאק פניר, קארי מיקס ירקות וכמובן טאלי שכולל הכל מהכל בגרסה צמחונית או טבעונית.

רינגלבלום 15, באר שבע 08-6489801

הודו הקטנה, באר שבע (צילום: הודו הקטנה, באר שבע)
הודו בבאר שבע. הודו הקטנה | צילום: הודו הקטנה, באר שבע

הספרייה

כמויות הסטודנטים הרבים בעיר הביאה להתפתחות תרבות של ברים וחיי לילה בעיר. אחד המקומות המדוברים הוא בר הספרייה (שפעיל גם כמסעדה לכל דבר ועניין). גם המקום הזה בבעלות קבוצת הפורום בעיר (הבעלים של קמפאי), ומלבד האלכוהול, מגישים כאן תפריט רחב מאוד עם נציגות מכובדת להמבורגרים.

הספרייה. יצחק נפחא 25, one center, באר שבע. 08-6655120. 

בואנו, הספריה (צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור)
בר עם אוכל. הספריה | צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור

צלל

הרבה מהאוכל המוצע בבאר שבע הוא בעיקר אוכל ביתי מסורתי, אבל אפשר למצוא בבירה הדרומית גם אפשרויות מעניינות ואקזוטיות יותר כמו מסעדת צלל האתיופית האותנטית. תפתחו את הראש ותקפצו לכאן לקצת אינג'רה ומטבלים טובים בגרסה צמחונית או בשרית בליווי בירה אתיופית, מוזיקה אתיופית מסורתית ומחירים צנועים במיוחד.

צלל. בית אשל 37, באר שבע. 054-3012996. 

יקוטה

אחת המסעדות הוותיקות בבאר שבע מציעה מטבח מרוקאי מסורתי (עם מנות שמוגשות בטאג'ינים) באווירה מוקפשת ויוקרתית. קשה למצוא כיום מסעדה שאינה עוסקת ביחסי ציבור, אבל ביקוטה זה כאילו עושים הכל כדי שלא תשמעו על המקום. אז הנה אנחנו כאן, ממליצים לכם שוב לקפוץ לנסות אותו, כי הוא ייחודי בנוף, גם אם מסתתר מחוץ לרדאר. 

יקוטה. מורדי הגטאות 27, באר שבע. 08-6232689 

View this post on Instagram

כל המתוק הזה של הסופגניות עשה לנו חשק לחריימה חריף. גם לכם? . . . . . . #בארשבע #בש #מסעדה #מסעדהמרוקאית #אוכלמרוקאי #מרוקו #מרוקאית #אוכלמסורתי #מסורת #חריימה #דגים #פודיז #morocanstyle #מטבחמרוקאי #moroccanfood #moroccanstyle #moroccankitchen #moroccanfish #traditionalfood #onmytable #beersheva #foodil #israeli_kitchen #gargeran #foodiesoftheinstagram #spicyfood #spicyfish #chraime #sephardicfood

A post shared by יקוטה ארמון מרוקני (@yakuta_il) on

הבגט של אורי

בית האוכל המקסים הזה שנפתח כבר בשנת 1986 הוא אחד מהמקומות הפופולריים בבאר שבע, ובדרום בכלל (לאחרונה אף נפתח סניף חדש במרכז אורן בעיר). השירות אדיב, והאוכל מבוסס כמובן על בגט במילויים שנעים מחביתה מושקעת עם ירקות; שניצלים, שקשוקה או סלט טונה. לא משנה מה תבחרו פה, לכל בגט יכנסו גם סלטים טריים נהדרים. רק קחו בחשבון שהמקום הומה תמידית ויש תור.

הבגט של אורי. החלוץ 77, מרכז אורן, באר שבע. 08-6280015. 

הבגט של אורי (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
הבגט של אורי. אין באר שבעי שלא מכיר | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

בית הפול האדום

בית הפול האדום בעיר העתיקה בבאר שבע הומה משעות הבוקר המוקדמות ועד הערב. מדובר בעסק משפחתי שעובר מדור לדור ובתפריט קלאסיקות כמו חומוס, פלאפל, פול, שקשוקה, שניצלים, סביח ועוד. את האוכל כאן אפשר לאכול במקום או לקחת אתכם הביתה בקופסאות טייק אוויי. כשעל כל האימפריה חולשת אישה אחת עתירת אנרגיות בשם אסנת. בשנים האחרונות מתרחבים כאן עם עוד סניפים- אבל לטעמנו אין כמו המקורי.

בית הפול האדום. הרצל 55, באר שבע. 050-8848774. 

בית הפול (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
בית הפול האדום. באר שבע | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

הבית התימני

אימפריית אוכל תימני מלאה בהומור (והרבה מאוד שלטים לקרוא ולהיקרע מהם מצחוק), אבל יותתר חשוב - באוכל תימני קלאסי וטוב. בין היתר יוצאים מהמטבח סחוג וחילבה עם לחוח ופרינה, מרקים תימניים שהם ארוחה שלמה כמו מרק שעועית, מרק רגל או מרק עוף בסגנון תימני; ויש גם שיפודים.

הבית התימני. הרצל 25, באר שבע. 077-4601005. 

View this post on Instagram

מרק רגל

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Avi bitton (@avibitton) on

האותנטית החדשה

אין הרבה מסעדות שמגדירות עצמן מסעדת שף בבאר שבע. האותנטית החדשה היא אחת מהן: מסעדת מסוגננת ומרשימה שמגישה אוכל גבוה של שף יקיר מסרטי, לצד קוקטיילים מוקפדים ומוכיחה שגם בדרום יש מקום לקולינריה מגוונת. בין המנות פה אפשר למצוא פטוצ'יני עם פילה בקר ורוטב ציר בקר; שוק אווז קונפי עם יין אדום ורוטב תפוזים עם פירה; ניוקי פטריות וערמונים; ומנת פאני פורי במילוי פטה כבד על קראמבל מתקתק וריבת בצל.

האותנטית החדשה. מתחם דיזיין פלוס, באר שבע. 08-8695875‏. 

בשר צרוב האותנטית החדשה מסעדה באר שבע (צילום: אריאל גמון, יחסי ציבור)
האותנטית החדשה. באר שבע | צילום: אריאל גמון, יחסי ציבור

אווז הזהב

אווז הזהב הוא מסוג המקומות לבוא אליהם לפתוח שולחן עם החברים או המשפחה. האוכל הוא בסגנון ביתי וכולל מבחר רחב של סלטים לצד מבחר שיפודים כמו כבד עוף, קבב, כנפיים על האש, שיפוד שומן כבש, שיפוד שקדים, שיפודי פילה בקר וכן מבחר סטייקים וצלעות כבש. על הדרך יש כאן גם מנות דגים על האש, המבורגרים, פסטות ואפילו מנת פאד תאי בסגנון אסייתי. הכל מהכל כבר אמרנו.

אווז הזהב. דרך חברון 60, באר שבע. 08-6287675. 

View this post on Instagram

#ללא מילים

A post shared by מסעדת אווז הזהב (@avaz_hazahav) on

שיריס

אומנם מסעדות רבות בבאר שבע מגישות המבורגר בתפריט, אבל לא רבות מהן מוגדרות כהמבורגריות לכל דבר ועניין. שיריס הוא בורגר-בר שמתמקד בהמבורגרים ולוקח אותם ברצינות יתרה. בתפריט פה: המבורגר בקר במשקלים שנעים בין 200-400 גרם או המבורגר מבשר טלה. במקום יש גם אופציה להמבורגר טבעוני עם כוסמת, שעועית מש, ואורז מלא. על ההמבורגרים אפשר להוסיף פטריות, אננס, ביצת עין, כבד אווז או בצל מטוגן.

שיריס. קק"ל 79, באר שבע. 08-9171770

View this post on Instagram

המבורגר שיריס #sarah_ii

A post shared by יניר חכמון (@yanirhkmon) on



BEEZOO 

הקונדיטוריה במתחם הקטר בבאר שבע שייכת לקונדיטורית הצעירה הגר מסרטי וממלאת את משבצת הקונדיטוריה הטרנדית שהייתה מאוד חסרה בעיר הדרומית (קונדיטוריות מסורתיות יש כאן בהחלט, אבל קינוחי ויטרינה ומאפי בוקר אינסטגרמיים פחות). מסרטי מציעה במקום אופציות כמו פאי לימון, בורקס בעבודת יד במילויים כמו גבינות ותרד, סינבון, מוס פיסטוק, מאפים מיוחדים כמו קראפין פטיסייר וקסיס, קראפין שוקולד מריר או קראפין פטיסייר אמרנה, אקלר קרמל מלוח, טארט שקדים, קרמל מלוח ושוקולד חלב, עוגת רוגלך ועוד. 

ביזו. מתחם הקטר, באר שבע. ‏050-5656768

View this post on Instagram

A post shared by Beezoo (@beezoo_patisserie)

זלאמה

אחד מברי הקוקטיילים השווים והחמודים בארץ. הוא נפתח בשנת 2016 ומאז יצא שמו כמקום שמנסה לקדם את תרבות המיקסולוגיה בדרום ובכלל, וככזה שעושה אחלה של קוקטיילים. יש גם תפריט ספיישלים של אוכל שמלווה את האווירה, עם אופציות שהולכות טוב ליד המשקאות וסביב הבר.  

זלאמה. הנגרים 4, באר שבע. 052-6935855 

View this post on Instagram

A post shared by Zalame ACB (@zalame.acb)

אידה הלב הרחב

כמו שאפשר בקלות להבין מהשם, אידה הלב הרחב היא מסעדות פועלים (שהתמקמה במיקום מלא ההיסטוריה שבו פעלה מסעדת סמי וסוסו המיתולוגית). מסוג המקומות שגורמים לך להרגיש שלא זזו בזמן כבר עשרות שנים, וזה נאמר לחיוב. יש כאן הרבה מאוד כוונות טובות, אבל אין תפריט. בכל בוקר מגיעה לכאן אידה ומבשלת מה שמתחשק לה. פעם קוסקוס, פעם קציצות דגים או בקר, פעם קובה מכל הסוגים, פעם מפרום - בקיצור, מה שזה לא יהיה, תהיו בטוחים שיש מאחוריו יד של מאמא. המסעדה פתוחה בימות השבוע מהשעה 12:00 ועד 15:00, או עד שנגמר הסיר.  

אידה הלב הרחב. השוק העירוני באר שבע. ‏050-7498864‏ 

View this post on Instagram

A post shared by אידה חגג הלב הרחב (@idahajaj)

ז'ק מלך הפלאפל והפול

המקום הכי טעים בשוק באר שבע הוא דוכן הפלאפל העתיק שקרוי על שם מי שהקים אותו ב-1969, ז'ק. במבט ראשון המראה שלו לא מבטיח, אבל בדיעבד אפשר להכריז שהוא מגיש את אחת ממנות הפלאפל הטובות בארץ. קציצות הפלאפל במקום הן עגולות ושטוחות וקוטרן 6 ס"מ, והן מלאות ירק ונטולות תבלינים או פירורי לחם. נוסף לזה, הציפוי השזוף והקריספי שומר על המרקם העסיסי שלהן, שדומה יותר למרקם של לביבה. יחד עם הכדורים המופלאים האלה נכנסים לתוך הפיתה צ'יפס עגול נפוח ותוספות סטנדרטיות כמו טחינה וסלט ירקות. הדוכן נטול מיתוג ולא מנסה להפוך את האוכל שמוגש בו לטרנדי, אבל האמת היא שהמנה הזו כשלעצמה שווה הגעה לבאר שבע.

ז'ק מלך הפלאפל והפול. דוכן מס 265, שוק עירוני באר שבע

ז'ק מלך הפלאפל והפול (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
ז'ק מלך הפלאפל והפול | צילום: לין לוי, אוכל טוב

וכמה מקומות ברהט

עיסאם מלך הפלאפל, רהט

הפלאפלייה של עיסאם ממוקמת בכביש הראשי של רהט, מול איטליז אבו האני (ראו מיד). המקום שייך לשני אחים, עיסאם והאשם זיאדנה, והוא הומה אדם לא במקרה: השירות כאן אדיב עם חיוך ענק והמנות מגדירות מחדש את המושג "נדיבות". כדורי הפלאפל הענקיים נארזים לתוך פיתות בשרניות עם כמות של סלטים שהופכים את מנת אוכל רחוב הזו לארוחה שלא תוכלו לאכול אחריה שום דבר נוסף עד סוף היום. הירקות שמהם מכינים את הסלטים מגיעים מהמגדלים היהודים בדרום, שאצלם האחים עבדו לפני שקנו את העסק. חוץ מפלאפל מכינים שם גם שניצל ושיפודים על האש, ואם תרצו יכינו לכם גם צלחת בגודל של מגש עם כל סוגי הסלטים.

עיסאם מלך הפלאפל. הכביש הראשי, רהט. בווייז: עיסאם מלך הפלאפל, 08-6282228

עיסאם מלך הפלאפל, רהט (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
עיסאם מלך הפלאפל, רהט | צילום: לין לוי, אוכל טוב

איטליז אבו האני עאדל

מול עיסאם מלך הפלאפל פועלת קצבייה שהיא גם מסעדת בשר. מלבד הקבב אפשר להזמין כאן גם סטייק מעולה על עצם, שנצלה במיומנות השמורה למי שסוחר בבשר. כל מנות הבשר נצלות בפשטות על גריל פחמים ומוגשות בתוספת סלטים ושתייה. הכי כדאי ללכת על שיפודי עגל או על סטייק (דק) על העצם, שיגיעו לשולחן יחד עם חומוס, כמה סוגים של זיתים, סלט עגבנייה על האש ועמבה. כשתסיימו את הארוחה ותתפנו לחקור את המקום תגלו שמאחורי הדלפק יש מקרר בשר ענקי שהוא האיטליז הכי מומלץ ברהט.

איטליז אבו האני עאדל. הכביש הראשי, רהט. בווייז: איטליז אבו האני עומר א מוכתאר

איטליז אבו האני עאדל (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
איטליז אבו האני עאדל | צילום: לין לוי, אוכל טוב

איטליז הדרום, רהט

איטליז הדרום הוא חנות בשר שממוקמת בדיוק מול העירייה, ולידה מאפייה שבה אופים לאפות ענקיות עבות ומנחמות. בתוך החנות יש דלפק שעליו מפרקים חתיכות בשר עם סכינים אימתניים, ובחלק הקדמי יש גריל ענק שעליו נצלים הקבבים הכי טעימים בעיר ובאזור כולו. זאת לא ממש סטייקייה וגם לא בדיוק מסעדה, יותר דוכן לעצור בו לחמגשית של קבב מעולה שמתובל בצורה לא מתייפייפת ומגיע עם עגבנייה ובצל שנצלים על אותו גריל פחמים. אפשר לקבל עם הקבב גם חומוס, אבל הכי כדאי לאסוף קודם פיתות מהמאפייה שליד, ולעטוף בהן את קציצת הבשר העסיסית ואת הירקות הצלויים.

איטליז הדרום. הכביש הראשי מול בנק מרקנטיל, רהט. 08-9917493

איטליז הדרום, רהט (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
איטליז הדרום, רהט | צילום: לין לוי, אוכל טוב

עוד נקודה אחרונה: אם מתחשק לכם לשלב טעימות בכמה דוכנים שונים ברחבי העיר וכן במקומות חדשים שנפתחו לאחרונה עם הדרכה, בקיץ מוציאה עיריית באר שבע בשיתוף עם ורשות הטבע והגנים סיורים בשוק העירוני.

לפרטים נוספים

שוק באר שבע  (צילום: יאיר גולן, יחסי ציבור)
סיורי קיץ בשוק בבאר שבע | צילום: יאיר גולן, יחסי ציבור

בתיאבון!