פרימיטיבו

סוף סוף גם לירושלים יש בר יין אמיתי, עם תפריט יינות ענק שמחולק לקטגוריות על פי אופי היין ולא על פי החלוקה הקלאסית של סוג הענבים. תמצאו כאן גם תפריט אוכל שלא היה מבייש מסעדות "אמיתיות" וכולל מנות כמו קרפצ'יו שרימפס עם רוזמרין, תמרים עם חמאת צ'ילי, עלי פסטה ממולאים ערמונים ברוטב יין מרסלה או לברק שלם צלוי בגריל עם הולנדייז לימון כבוש, פטרוזיליה ושמן זית. עשר.

פרימיטיבו. קינג ג'ורג' 37, ירושלים. 02-9419190. לא כשר

תפריט האוכל של פרימיטבו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
תפריט האוכל של פרימיטבו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מקונג - אקסטרא ברוט

האח הקטן של בר היין ברוט הפך למשך החודשיים הקרובים למקונג - מסעדת פופ אפ אסייתית שתגיש אוכל מהמדינות השוכנות לאורך נהר המקונג (בורמה, לאוס ותאילנד). גיא רובננקו, מי שאחראי על האוכל בפופ אפ המיוחד, יצר תפריט בלתי מתחנף בעליל עם מנות כמו בטן חזיר וכבדי ברווז קצוצים בתערובת תבלינים וייטנאמית, צ'ילי ושאלוט כבושים בליים טרי, אטריות חיטה רכות ברוטב קארי מצפון תאילנד, עלי חרדל כבושים ובקר. תאמינו לנו כשאנחנו אומרים שמקונג צפוי להפוך לאחד המקומות המסקרנים (והחריפים) של הקיץ.

אקסטרא ברוט. נחלת בנימין 36, תל אביב. 052-3292511. לא כשר

מקונג (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
מקונג | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

פומו

אחרי תקופה די מנומנמת, שכונת רמת החייל מתחדשת סוף סוף במסעדה חדשה. פומו (קיצור של פומודורו - עגבנייה באיטלקית) היא מסעדה איטלקית ים תיכונית, וכמו הרבה מסעדות אחרות שנפתחו בחודשים האחרונים ברחבי הארץ היא כוללת את כל החשודים המיידיים, רק שהפעם עם טוויסט: אנלוטי גבינות עם חמאת פרג, מרווה ולימון או אינברגו עם שמנת, מוצרלה, דלעת בטאבון, מסקרפונה, מרווה, ערמונים וצ'ילי. אם תשאלו אותנו (ושאלתם), אנחנו לגמרי מתרגשים ולא רק בגלל שהמסעדה נמצאת כמה צעדים מהמשרד שלנו.

Pomo. הברזל 11, רמת החייל, תל אביב. 03-9225320. לא כשר

פיצה פפרוני, פומו (צילום: דרור עינב,  יחסי ציבור )
פיצה פפרוני, פומו | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

 Creme

אין הרבה דברים שגורמים לנו אושר אמיתי בשיאו של הקיץ כמו גלידרייה חדשה ושווה. בטח כשמדובר בגלידרייה שכוללת גם מאפים של הבייקרי מבית R2M וגם גלידה איטלקית מעולה. אל תיתנו לעובדה שהגלידה פה מגיעה רק בארבעה טעמים (וניל, שוקולד, פיסטוק וסורבה מתחלף) להטעות אתכם, כי ב-Creme השיחוק האמיתי הוא הקינוחים שמורכבים ממאפה פלוס גלידה, כמו פאי לימון קטן על גלידת פיסטוק והמון קרמבל, קינוח של שטרודל בננות עם גלידת וניל או בריוש פריך וחמאתי ממולא בגלידה, ממש כמו כריך. המרענן הרשמי של הקיץ? לגמרי.

Creme. דיזנגוף 262 תל אביב. לא כשר

קינוח לימון ופיסטוק, Creme (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
קינוח לימון ופיסטוק, Creme | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

 קוקוריקו

אמנם דוכן העופות אקולימה שנפתח בשרונה בתחילת השנה לא שרד עד בוא הקיץ, אבל קוקוריקו, הדוכן החדש של השף רן שמואלי, הוא תחליף בהחלט ראוי. בקוקוריקו מתמקדים בעופות (בקרוב יצטרפו לתרנגולות גם ברווזים) שמוגשים ללא עצמות, בצלחות או בכריכי פרנה. אפשר להרכיב מנה לבד או ללכת על אחת מהמנות המומלצות בעלות השמות המפתים כמו ביירות, מרקש, מרסיי או מיקונוס. עם האהבה הגדולה של הישראלים לעוף ולכריכים, מדובר בלהיט בטוח.

קוקוריקו, שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב. 03-5275275

קוקוריקו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
קוקוריקו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

 ריפאבליק

המסעדה החדשה של הוד השרון, העיר שמתמלאת במסעדות שוות בשנים האחרונות, מפוצצת כבר מרגע שנפתחה. מבקר המסעדות שלנו כתב שזו המסעדה שמביאה סוף סוף את תל אביב לפריפריה, ונראה שיש הרבה שמסכימים איתו. הבר הגדול והתפריט הרחב מצליחים לקרוץ לכל אחד ואחת, ונראה שתושבי האזור חיכו תקופה ארוכה למקום מהסוג הזה. ריפאבליק היא אולי מסעדה שיש לא מעט דומות לה בתל אביב, אבל הגיע הזמן שגם מחוץ לעיר הגדולה יהיו עוד כמה וכמה מקומות בסגנון.

ריפאבליק. הנגר 24, הוד השרון. 09-8878800. לא כשר

ניוקי עם פטריות יער, רפאבליק (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
ניוקי עם פטריות יער, רפאבליק | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

Food Truck Disco

בדיוק כשהיה נדמה שעם ישראל מאס בשלל מתחמי האוכל הקטנים שצצים בחודשים האחרונים בתל אביב, הגיע הפוד טראק דיסקו והוכיח שיש עוד מקום למתחמים שכאלה. אולי זה המיקום שלו, שלא מחייב הגעה במיוחד (לגמרי אפשר לעבור בו בדרך לים או ממנו), אולי זו הבריזה הנעימה שקצת שוברת את החום והלחות ואולי זה בכלל התמהיל הנכון של הדוכנים (שמספרם קטן למדי) במקום. כך או כך, מדובר במתחם שכיף לבוא לנשנש בו משהו קטן או לאכול ארוחה גדולה מכמה דוכנים שונים, כזה שאפילו קצת מזכיר לנו מתחמים קטנים דומים בלונדון או ברלין. אל תפספסו את דוכן הבאנים ואת הדוכן היפני.

Food Truck Disco, הרברט סמואל 86, צמוד לשגרירות ארה"ב, תל אביב. לא כשר

גלידת צ'ורוס, פוד טראק דיסקו (צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב)
גלידת צ'ורוס, פוד טראק דיסקו | צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב

באנה

בכל כמה חודשים נפתחת בתל אביב עוד מסעדה טבעונית שמזכירה לנו עד כמה אוכל טבעוני יכול להיות מעניין, ועד כמה העיר הגדולה היא גן עדן לטבעונים ברמה עולמית. אז באנה היא הכוכבת הנוכחית בשמי הטבעונות, והקהל לגמרי מצביע ברגליים. אנשי המקום לא קוראים למקום מסעדה טבעונית אלא מטבח מבוסס צמחים, ונראה שהם יודעים מה הם עושים. המסעדה מלאה כמעט בכל רגע נתון, ותופתעו לגלות בה לא רק את כל טבעוני העיר, אלא גם לא מעט קרניבורים סקרנים שבאו לראות על מה כל הרעש, והאם הם באמת יכולים לחזור הביתה שבעים ובעיקר מסופקים אחרי ארוחת שכולה ירקות.

באנה. נחמני 36, תל אביב. 03-6991566. לא כשר

באנה - פטריות צלויות (צילום: יחסי ציבור, אוכל טוב)
באנה - פטריות צלויות | צילום: יחסי ציבור, אוכל טוב

ק-פה האנוי

אחרי חודשים ארוכים של טיזינג בדמות צילומים של דלתות אדומות וענקיות ברשתות החברתיות, נפתחה סוף סוף מסעדת ק-פה האנוי (עם דגש ב-פ' בבקשה, ככה מבטאים את המילה בוויטנאם), ונראה אתכם מצליחים למצוא בה מקום בשבוע הקרוב. השילוב הכמעט בלתי אפשרי בין אוכל וייטנאמי שמח לכשרות (ללא תעודה) ישראלית הוא כנראה משהו שמקסים לא מעט ישראלים, והעיצוב המרשים של המסעדה (אנחנו לא אומרים את זה בדרך כלל, אבל אתם חייבים לעצמכם ביקור בשירותים, והמוני הסלפיז שצולמו שם יעידו על כך) יחד עם בר משקאות מקורי במיוחד יהפכו את ק-פה האנוי לאחד מלהיטי הקיץ הגדולים.

ק-פה האנוי. מלכי ישראל 3, תל אביב. 03-6771184. כשר (ללא תעודה בינתיים)

באו בון בקר, קפה האנוי (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
באו בון בקר, קפה האנוי | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

קאליפסו

אחרי שאי אפשר היה להתחמק ממנו ומההמבורגר של סוסו במשך כל החורף, נראה שגם הקיץ הקרוב עומד להיות הזמן של עומר מילר - והפעם בזכות קאליפסו, המסעדה השאפתנית שסוף סוף נפתחה אחרי יותר משנה של עיכובים. בעיר שאין בה כמעט מסעדות חוף שיוצאות מז'אנר החומוס מקופסה-צ'יפס קפוא-אבטיח-בולגרית, קאליפסו בולטת אפילו עוד יותר - עם מעל 1,000 מקומות ישיבה וכמה תפריטים שונים לכל אזור. למרות שבאופן רשמי המקום נמצא עדיין בהרצה, הוא כבר מלא בכל ערב כמעט לגמרי באנשים שתמונות האינסטגרם של מילר עשו להם חשק. יחד עם ה-Food Truck Disco שהוזכר כאן למעלה, יש מצב שהקיץ הזה הוא הקיץ הגדול של חופי תל אביב.

קאליפסו. חוף פרישמן, תל אביב. לא כשר

קאליפסו (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
קאליפסו | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב