לפני 5 שנים פרסמנו כאן כתבה שמנתה את 35 המסעדות הכשרות האהובות ביותר על חברי קהילת פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות, אנשים שמבינים דבר או שניים בקולינריה כשרה. אחרי חמש שנים, למעלה מחצי מיליון צפיות ואלפי מבקרים במסעדות שהגיעו בזכותה - הגיע הזמן להתעדכן. השנה בחרנו להתמקד במסעדות בלבד: חלביות, בשריות ואסייתיות, כשלבתי קפה וקונדיטוריות תוקדש כתבה נפרדת (יש למה לחכות). אם כך, קבלו את 50 המסעדות הכשרות הטובות ביותר בארץ נכון לרגע זה.

* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות היא בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה מאגדת פודיז, חובבנים ואנשי מקצוע ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, מתוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. קבוצת פודוס מפעילה גם עמוד אינסטגרם וגם את לוח פודוס, ליין סיורי שוק כשרים, ובקרוב תשיק בלוג קולינריה קהילתי כשר.*

>> לכל הכתבות של פודוס

מסעדות חלביות

מנרה, שרתון תל אביב

מזמן לא הפכה מסעדת דגים חלבית לקונצנזוס קולינרי מובהק כל כך בקהילת הפודיז שומרי הכשרות כפי שנהייתה מנרה, המסעדה החדשה של השף נמרוד הדס במלון שרתון בתל אביב. הדס, יוצא "טוטו", "רפאל" ו"טורקיז", יצא למסע ארוך בחיפוש אחר פרודוקטים כשרים מוצלחים וניסיונות גיור ואדפטציה שיספקו את התוצאה הגבוהה אליה הוא שואף. אחרי תהליך ארוך, הוא יצר תפריט עדין, מקורי ואלגנטי המחולק ל-3 קטגוריות: Island, Land, Sea. כל קטגוריה כוללת מנות ששואבות השראה מהים והאדמה. מלבד נוף פנורמי מרהיב לים התיכון, מנרה (מגדלור בערבית) מציעה חוויה קולינרית מופלאה ואקלקטית. אם אתם מהמתלבטים - נסו את ארוחת הטעימות הנהדרת.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 115, מלון שרתון, תל אביב | 072-2770955

מסעדת מנרה (צילום: אסף קרלה)
מסעדת מנרה | צילום: אסף קרלה

פנקינה, תל אביב

פנקינה היא לא עוד מסעדה חלבית שמגישה אוכל איטלקי, אלא מסעדה איטלקית אמיתית, שהוקמה על ידי שותפים איטלקיים וכל צוות המסעדה עלה מאיטליה. בתפריט, המושפע מהמטבח הרומאי, תמצאו פוקצ'ת מטבלים מעולה, ארנצ'יני נהדר, לזניה יומית משתנה, דגים וכמובן מבחר מנות פסטה טרייה אותנטיות. אל תוותרו על הקינוחים (טירמיסו כמובן ויש עוד) שייקחו אתכם ממרכז תל אביב היישר לארץ המגף.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

גורדון 39, תל אביב | 03-6449793

מסעדת פנקינה (צילום: Katerina Savina‏)
מסעדת פנקינה | צילום: Katerina Savina‏

פלורנטינה, תל אביב

פלורנטינה היא בר-מסעדה חלבי הממוקם בבית המיתולוגי עם הגג האדום ברחוב אברבנאל. חוץ מגינה ירוקה ונעימה, פלורנטינה מאופיינת באירוח מסביר ותפריט באוריינטציה איטלקית: פיצות בשלל טעמים הנאפות בתנור אבן, סלטים יצירתיים, פסטות בעבודת יד, מנות חלוקה לנשנוש ותפריט קוקטיילים. ממש בקרוב פלורנטינה מתכננת להשיק עיצוב ותפריט חדש.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב. ירק גוש קטיף. חלב ישראל למהדרין

אברבנאל 56, תל אביב | 03-6050061

מסעדת פלורנטינה (צילום: MRUWKA PHOTOGRAPHERS)
מסעדת פלורנטינה | צילום: MRUWKA PHOTOGRAPHERS

ויוינו, פתח תקווה

לרוב אנחנו נמנעים מלהכניס רשתות לרשימות שלנו, אבל ויוינו ראויה להיות יוצאת מן הכלל. מדובר ברשת מסעדות איטלקיות שמרבית סניפיה אינם בעלי תעודת כשרות, אך אלה שכן - זוכים לפופולריות גבוהה במגזר. הסניף הכשר הבולט מכולם שוכן בפתח תקווה ונחשב לאחת המסעדות חלביות החביבות על קהילת פודוס (נסו להזמין שם שולחן ותבינו). בתפריט, עליו חתום שף הרשת כפיר סבן, תמצאו את כל הקלאסיקות האהובות ברמת ביצוע גבוהה ונדיבה, פיצות ופוקצ'ות מהטאבון ותפריט יינות משובח.

כשרות: כשר חלבי בהשגחת הרבנות פתח תקווה

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה | 03-7646568

מסעדת ויוינו (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת ויוינו | צילום: אנטולי מיכאלו

נינה ביאנכה, צומת ביל"ו

נינה ביאנכה היא מסעדת פיוז'ן חלבית פופולרית ביותר ששוכנת בצומת ביל"ו. לפודוסים שכבר היו בה ומכירים אותה, וגם לאלה שלא, נספר כי בימים אלה היא מתחדשת בשף צעיר ומבטיח (דוד בן אבו, בוגר ווסט סייד ולומינה וממקימי אווה סאפי ורשל) ובתפריט חדש ומסקרן, שאת חלק מהמנות בו מכינים בטאבון עצים לעיני הסועדים. בין המנות: סיגר גבינות, פיסטוק וזעתר; שווארמה דגים על לחוח תימני; טטאקי סביח טונה וגם מגוון קוקטיילים. מדי פעם עושים כאן גם שיתופי פעולה מסקרנים עם שפים אורחים, אז שווה לעקוב.

כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות המקומית קריית עקרון

בוסי סנט ג'ורג' 9, צומת ביל"ו | 08-9480080

מסעדת נינה ביאנכה (צילום: דוד מויאל)
מסעדת נינה ביאנכה | צילום: דוד מויאל

רובידה

רובידה, ששוכנת בבית אבן עתיק ויפהפה בלב מזכרת בתיה, היא מסעדה ים תיכונית בלקנית בניצוחו של שף עמוס חיון. רובידה מציעה תפריט מקורי ששואב השראה קולינרית ממטבחי אגן הים התיכון: טורקיה, יוון, ספרד, איטליה וישראל. בתפריט תמצאו לביבות קישואים ונענע עם יוגורט וסחוג עלי גפן; טורטליני בקרם תרד גאורגי ואגוזים; מאפה גוזלמה עם עלי מנגולד וגבינת טולום; וגם מסחאן בורי - קוביות דג טרי בקונפי בצלים מוגש על פיתת מחבת, יוגורט וסומאק.

חלבי, בפיקוח ארגון רבני צהר

המייסדים 8, מזכרת בתיה (מתחם המוזיאון) | 08-6239864

מסעדת רובידה (צילום: אלון מסיקה)
מסעדת רובידה | צילום: אלון מסיקה

פופ אפ קפה, קריית ענבים

מסעדת הלהיט החדשה של קבוצת נאיה היא פופ אפ קפה, שנמצאת בתוך רפת עתיקה בעיצוב תעשייתי בקיבוץ קריית ענבים הפסטורלי. המסעדה חלבית בסגנון איטלקי-ים תיכוני ויש בה 2 תפריטים: תפריט בראנץ' שווה ותפריט חלבי יצירתי לשעות הערב. במטבח המסעדה נמצאים שף שמוליק בן חמו ולצידו סו-שף משה סיבוני שמוכר בתור "השף של משפחת נתניהו" ובוגר משחקי השף.

כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות מטה יהודה

מתחם הרפת, קיבוץ קריית ענבים | 02-5006969

מסעדת פופ אפ (צילום: דוד מויאל)
מסעדת פופ אפ קפה | צילום: דוד מויאל

דרך הגפן, בית זית

דרך הגפן היא מסעדה חלבית מבוקשת מאוד שממוקמת בלב גינה פורחת ובריכות דגים. למסעדה תפריט מהמטבח הים-תיכוני בנגיעות איטלקיות: מארוחות בוקר עשירות, פסטות בעבודת יד, סלטים מיוחדים ("סלט בית זית" אהוב במיוחד), דגים טריים ומנות אחרונות מצוינות שנעשות במקום (עוגת גבינת שמנת ופירות יער היא פייבוריטית).

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות מטה יהודה

דרך הגפן 1, מושב בית זית | 02-6502044

מסעדת דרך הגפן (צילום:  דוד מויאל)
מסעדת דרך הגפן | צילום: דוד מויאל

פרינג', ירושלים

"הכשרה של קבוצת טלביה", פרינג', היא מסעדה חלבית קצת אחרת שממוקמת בתיאטרון ירושלים. התפריט, שבנה שף ניר לוי, כמעט נטול לחלוטין השפעות איטלקיות (אכן מאורע נדיר) ובין המנות במסעדה תמצאו סקורדליה מצוינת, סופריטו ארטישוק ירושלמי עם קציפת חצילים שרופים וביצה עלומה, מוסר קריספי על פריקה וקרם עגבניות ועוד. עצה חמה: אל תוותרו על הקינוחים בפטיסרי הכשר בקומה מעל, ששייך אף הוא לקבוצת טלביה.

כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות ירושלים

תיאטרון ירושלים, דוד מרכוס 20, ירושלים | 02-6499549

מסעדת פרינג (צילום: אסף קרלה)
מסעדת פרינג' | צילום: אסף קרלה

פלומינו, ירושלים

מסעדת פלומינו היא סוד שרק ירושלמים מכירים. המקום הוקם על ידי 4 חברי ילדות שחלמו להקים מקום שישלב בין המטבח האיטלקי לטעמים ישראליים וירושלמיים. החלום התגשם ופלומינו נחשבת לאחת המסעדות האיטלקיות האהובות והמוערכות על חברי קהילת פודוס. בתפריט, שנבנה יחד עם השף שלומי בן שלום, תמצאו מנות כמו טורטליני קסביה - כיסוני פסטה טרייה במילוי קרם ארטישוק ירושלמי, וקנולי - בצק פריך ממולא בקרם מסקרפונה ומי ורדים.

חלבי, בפיקוח ארגון רבני צהר

המלך ג'ורג' 41, ירושלים | 0773-627511

מסעדת פלומינו (צילום:  דוד מויאל)
מסעדת פלומינו | צילום: דוד מויאל

פורט לוקאל ביסטרו, קיסריה

יש מסעדות שמנצחות בתפריט, יש מסעדות שמנצחות בלוקיישן ויש מסעדות שמנצחות בשתיהן. פורט היא מסעדת ביסטרו חלבית מוקפדת בנמל העתיק בקיסריה שהפכה לכשרה רק לאחרונה, ומציעה את אחד הנופים הפנורמיים היפים בישראל. התפריט, בניצוחו של השף נתי איבגי, מציע מנות איטלקיות וים תיכוניות, הנשענות על דגה טרייה וחומרי גלם מקומיים ותמצאו בו בין היתר ארוחות בוקר, מנות מהמטבח האיטלקי, צלוחיות דגים נאים ומבחר דגים טריים הנצלים במקום בתנור גחלים.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות חוף הכרמל

גן לאומי נמל קיסריה | 077-9979794

מסעדת פורט לוקאל (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת פורט קפה | צילום: אנטולי מיכאלו

מסעדות אסייתיות ומסעדות דגים

פסקדו, אשדוד

פסקדו (דגים בספרדית) האשדודית היא סוג של סיפור סינדרלה מקומי. באיטיות ובעקביות היא סללה דרכה ממסעדת דגים משפחתית שהוקמה לפני כעשור וחצי על ידי ערן ז'נו ויחי זינו (השף), למסעדה הכשרה היחידה שהשתבצה ברשימת 50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון בדירוג המסעדות הבינלאומי והנחשב, פיפטי בסט. המסעדה ממוקמת במרכז טיילת אשדוד מול הים ונהנית מדגה יומית טרייה המסופקת על ידי משפחתו של ערן, העוסקת בענף הדיג כבר שלושה דורות. הטריות והאיכות של הדגים מורגשות במנות המדויקות ועזות הטעם, והתפריט - המבוסס על מנות קבועות לצד ספיישלים יומיים - עושה כבוד לדגה הישראלית המצוינת.

כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות אשדוד

מרטין בובר 1, אשדוד | 08-8523063

מסעדת פסקדו (צילום: איתיאל)
מסעדת פסקדו | צילום: איתיאל

נאיה, בית נקופה

בפאתי בית נקופה בהרי ירושלים תמצאו את נאיה, שמגדירה עצמה "מסעדת הרים אסייתית". מרגע הקמתה ב-2018 נאיה התברגה כאחת המובילות בקטגוריית מסעדות אסייתיות כשרות, והפכה במהירות לחביבת המגזר. בנאיה תמצאו מטבח פיוז'ן עדכני עם תפריט שכולל דגים נאים, סושי, סלטים, מרקים ומנות גריל ופחמים משובחות. כל הטוב הזה מתובל באווירה עדכנית ותוססת, שהופכת כל ארוחה לבילוי של ממש.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות מטה יהודה

שביל הלולים 154 | 02-9900070 

מסעדת נאיה (צילום: דוד מויאל)
מסעדת נאיה | צילום: דוד מויאל

יאקימונו, תל אביב

מסעדת יאקימונו (תרגום: חוויה יפנית) הוותיקה במלון הילטון תל אביב, מחלוצות המטבח היפני בארץ, שמה לעצמה למטרה להנגיש קולינריה יפנית באופן מדויק, תוך דגש על שימוש בחומרי הגלם ובדגים הטובים ביותר. בתפריט המסעדה, שחוגגת במאי הקרוב חצי יובל, תמצאו מנות יפניות קלאסיות. מי שמתקשים לבחור מתוך התפריט העשיר - יכולים ללכת על ארוחת טעימות (550 שקלים לזוג) שמציעה דגימות ממבחר גדול מאוד של מנות המסעדה. ציפור קטנה לחשה לנו שבקרוב המסעדה תחנוך גם מחלקת אירועי בוטיק, ככה שיש למה לחכות.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

מלון הילטון, הירקון 205, תל אביב | 03-5202128

מסעדת יאקימונו (צילום: גיל אבירם)
מסעדת יאקימונו | צילום: גיל אבירם

ניני האצ'י, תל אביב | ניני צ'ו, פתח תקווה

ניני האצ'י (228 ביפנית, על שם הכתובת של המסעדה), מהמסעדות האסייתיות האהובות על חברי קהילת פודוס, ממוקמת בקרבת נמל תל אביב ומציעה תפריט סושי עשיר ואותנטי עם מגוון דגים טריים, מנות ווק, מרקים, סלטים, כיסונים ומנות טפניאקי. בנוסף, מציעים במקום תפריטים מיוחדים כמו תפריט ללא גלוטן, תפריט טבעוני או תפריט לנשים בהריון שמיוצר בפס נפרד וסטרילי. לצד מסעדת הדגל בתל אביב פועלת מסעדה נוספת מבית ניני האצ'י - ניני צ'ו, הממוקמת בפתח תקווה ומציעה תפריט דומה.

ניני האצ'י תל אביב: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

בן יהודה 228, תל אביב | 03-6249228

ניני צ'ו, פתח תקווה: בשרי בהשגחת הרבנות פתח תקווה

הסיבים 18, פתח תקווה | 03-5183333

מסעדת ניני האצ_י (צילום: דפנה רומנובסקי)
מסעדת ניני האצ_י | צילום: דפנה רומנובסקי

קמאקורה, רמת גן

על מה אתם חושבים כשאומרים לכם "מסעדה יפנית"? נכון, על סושי. המקוריים אולי חשבו על ראמן. אבל לקמאקורה יש אמירה קולינרית אחרת לגמרי, שעושה כבוד לסצנת הבשר היפנית, לצד אוירה ועיצוב בהשראת מסעדות השף היפניות הפועלות בסצנה הלונדונית. המנות בתפריט מאופיינות בטכניקות מהמסורת היפנית וכוללות בין השאר מנצ'י קאטסו (קרוקטים יפניים במילוי בשר אונטריב וכרוב לבן) ושורט ריב על עצם עם ראב קוריאני וסלסת צ'ילי ודבש.

בשרי, בפיקוח איגוד רבני צהר

אהליאב 5, מלון אינדיגו, רמת גן | 073-2777778

מסעדת קמאקורה (צילום: מידן מור אלון)
מסעדת קמאקורה | צילום: מידן מור אלון

ניהון נו-בה, היפנית של שגב משה

שף שגב משה ורסטילי ביותר" הוא יכול ללמד להכין מנה סופר-ביתית באינסטגרם, לצלחת באלגנטיות מנת גורמה ואז להביא אותה ביציאה יפנית. ליציאה הפעם קוראים ניהון נו-בה, מסעדה יפנית כשרה שהוא בחר למקם בלב פתח תקווה (עיר שהפכה מבלי להתכוון לבירת המסעדות הכשרות, ואפילו למוקד עלייה לרגל קולינרי). מעבר לעיצוב ולאווירה במקום ולמגוון המשקאות הנדיר, התפריט מציע הזדמנות להתנסות בטעמים חדשים עם הטוויסט שרק שגב יכול לתת. בסמוך למסעדה פועל Segev Bar & Lounge, הבר הכשר של שגב שמציע חווית בילוי קולינרית המבוססת על אווירה שוקקת ואלכוהול איכותי לצד תפריט עצמאי שמתכתב עם תפריט המסעדה.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות פתח תקווה

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה | 073-2665555

מסעדת מינאטו (צילום: גל חסון)
מסעדת מינאטו | צילום: גל חסון

מינאטו, הרצליה וקיסריה

מינאטו (הרצליה וקיסריה) היא מסעדה יפנית אמיתית בניצוחו של שף אקי טמורה, דור רביעי למשפחת מסעדנים יפנית. אם אתם חובבי סושי, תשמחו לגלות שהיא מציעה מבחר עצום של סוגי סושי שונים ומעולים (למעלה מ-50!) לרבות פס סטרילי לנשים בהריון, וכן מבחר מנות יפניות מסורתיות, לצד אלכוהול יפני. מינאטו שמה דגש על יישום טכניקות וצורת עבודה הנהוגות ביפן, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים.

מינאטו הרצליה: בשרי בהשגחת הרבנות הרצליה

המנופים 8, הרצליה | 09-7731703

מינאטו קיסריה: פרווה בהשגחת רבנות חוף הכרמל

תחנת הדלק פז, קיסריה | 04-6360812

מסעדת ניהון נו בה (צילום:  יעל יצחקי)
מסעדת ניהון נו בה | צילום: יעל יצחקי

UMA אומה סושי בר, זיכרון יעקב

במבנה היסטורי ששימש בעבר כאורוות הברון רוטשילד, יושבת מסעדת הסושי הכשרה UMA. תמצאו שם חצר יפהפייה ואינטימית, בר ענק וקומת גלריה המשקיפה על המסעדה. בתפריט תמצאו סושי ומנות ייחודיות עם דגים טריים ותוספות לא שגרתיות, באן אסאדו בלתי נשכח, מנות ווק, מנות טבעוניות וקוקטיילים שמחים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות זכרון יעקב

שדרות הנדיב 29, זכרון יעקב | 04-6292969

מסעדת אומה (צילום: אלונה להב)
מסעדת אומה | צילום: אלונה להב

מסעדות בשריות

דריה, תל אביב

אם היינו מדרגים את הרשימה הזאת, דריה ללא ספק הייתה בשלישייה הפותחת. הכשרה של הלל תווקאלי (אנימאר) ממשיכה לכבוש את המגזר באלגנטיות, בסטייל ובאיכות קולינרית בלתי מתפשרת. בדריה יש את כל מה שהייתם מצפים לו ממסעדת פיין דיינינג מוקפדת: מנות המשלבות בין קלאסיות לנועזות, כולן שואבות השראה מדרך המשי הפוגשת את הים התיכון ושפע וחומרי גלם עם אמירה המייצרים יחד את הביס המושלם. חברי פודוס ממליצים לא לוותר על חמוצים מטורפאן, סמבוסק כתף, צלעות טלה מעושנות ועל קינוח הפלודה המופלא והמפתיע.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 205, מלון הילטון, תל אביב | 03-5202127

מסעדת דריה (צילום: ספיר קוסא)
מסעדת דריה | צילום: ספיר קוסא

ווסט סייד, תל אביב

על חוף ימה של תל אביב, במלון רויאל ביץ' היוקרתי, ממוקמת מסעדת השף הכשרה והמוערכת ווסט סייד, ששומרת על מקומה המכובד כבר שנים רבות. התפריט שבנה שף עומרי כהן מתבסס על תוצרת מקומית וחומרי גלם עונתיים, שילוב טעמים ים תיכוניים וטכניקות מהמטבח הצרפתי, ונחשב לאחד הטובים בסצנת הקולינריה הכשרה. מלבד למנות ראשונות ועיקריות, התפריט מציע גם קינוחים מוקפדים ובלתי מתפשרים. חברי פודוס ממליצים על מנות חדשות כמו שיפוד פורל על פחמים, ריזוטו תירס או הסינטה נברסקה המצוינת.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 19, מלון רויאל ביץ' תל אביב | 03-7405054

מסעדת ווסט סייד (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת ווסט סייד | צילום: אנטולי מיכאלו

מלכה, תל אביב

אווירה טובה, ווייב תל אביבי, מנות יצירתיות ותפריט פואטי ומסקרן - זה רק חלק מהקסם מסעדת מלכה מבית מדרשו של השף אייל שני. בתפריט של המסעדה, שנפתחה בדיוק במקום שבו פעלה לילית המיתולוגית (והכשרה אף היא), תמצאו מנות ישראליות עכשוויות עם חומרי גלם מעולים וטוויסטים על שם אייל שני. במשך שנות פעילותה הפכה מלכה לאחת מחביבות הקהל הבולטות בקרב המגזר שומר הכשרות (וגם מחוצה לו), והיום היא נחשבת למקום מפגש מעולה לקבוצת חברים מעורבת. מה הפלא, אם כך, ששני החליט להשיק מסעדה כשרה תל אביבית נוספת, דבורה. האם היא תתעלה על אחותה הגדולה? ימים יגידו.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

בית אסיה, דפנה 2, תל אביב-יפו | 03-6091331

מסעדת מלכה (צילום: אסף קרלה)
מסעדת מלכה | צילום: אסף קרלה

אווה סאפי, תל אביב

אווה סאפי בנווה צדק מציעה לסועדים שלה אוכל מהמטבח היהודי בקזבלנקה בניצוחה של ללה סוליקא. המנות מוקפדות וההגשה אותנטית ויפהפייה. לחם הפרנה המוצע כפתיח נאפה במקום ומגיע לצד מגוון סלטים מרוקאיים. בגזרת העיקריות יש מנות טאג'ין נהדרות, כמו מנת הדגל של המסעדה: טאג'ין טלה ושזיפים. לחוששים, גם הקינוחים המרוקאיים המסורתיים מקבלים פה מקום של כבוד, וברקע מתנגנת מוזיקה מרוקאית אותנטית שמכניסה לאווירה עד הסוף.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב (ניתן להשיג בשרים בכשרות חלק בית יוסף והרב מחפוד)

השחר 8, תל אביב | 054-2533348

מסעדת אווה סאפי (צילום: My social‏)
מסעדת אווה סאפי | צילום: My social‏

וויסקי בר & מוזיאון, תל אביב

למעלה מ-1,400 סוגי וויסקי מסודרים במדפים ארוכים ימתינו לכם בוויסקי בר, מסעדה המשמשת כמוזיאון אלכוהולי הגדול מסוגו בישראל. המתחם נמצא במבנה עתיק שתפקד כיקב במאה ה-19, לאחר מכן שימש את המוסד, והיום נמצאת בו אחת המסעדות הייחודיות בשכונת שרונה הטמפלרית בתל אביב. מעבר לסדנאות וויסקי וקומת גלריות המארחת הופעות אינטימיות, המקום מתפקד גם כמסעדת שף בשרית עדכנית עם בשרים בעישון עצמי ותפריט קוקטיילים וקינוחים המבוסס אף הוא על טעמי הוויסקי.

בשרי, בפיקוח איגוד רבני צהר

דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב | 03-9551105

מסעדת וויסקי בר (צילום: אסף קרלה)
מסעדת וויסקי בר | צילום: אסף קרלה

פופה, תל אביב

מסעדת Poupee (בעברית בובה), המסעדה התל אביבית בהובלת שף אביב משה, הפכה לכשרה רק לאחרונה וגם שומרי הכשרות יכולים ליהנות מחוויית הבילוי הייחודית שלה. פופה, שיושבת בתוך חלל בילוי אפל ואורבני, מציעה תפריט בהשראת ממסעותיו הרבים של השף ברחבי העולם, לצד השפעות צרפתיות קלאסיות.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

דה פיג'וטו 22, פינת יהודה הלוי 46, תל אביב | 077-2315638

מסעדת פופה (צילום: אורי אקרמן)
מסעדת פופה | צילום: אורי אקרמן

רשל, תל אביב

בלב נמל תל אביב נמצאת רשל: לאונג' בר מרוקאי חדש עם תפריט פיוז'ן ים תיכוני. המסעדה, שנקראת על שם סבתו של השף, מציעה מנות מהמטבח הצפון אפריקאי בהגשה מודרנית. רשל מתאימה לבילוי של ערב ומציעה בר פתוח, קצב וחפלה מרוקאית-ישראלית באווירה טובה.

כשרות: בשרי למהדרין בהשגחת הרב מחפוד

יוסף יקותיאלי 3, האנגר 27 נמל תל אביב | 03-5255550

מסעדת רשל (צילום:  דוד מויאל)
מסעדת רשל | צילום: דוד מויאל

דואה TLV והולה-הולה

זן חדש וצעיר של מסעדות בר כשרות כובש את תל אביב, וכאלה הן דואה TLV הבשרית והולה הולה החלבית, ששוכנות בסמטאות שוק הכרמל ופועלות תחת ניצוחו של שף שקד פחימה. שתי המסעדות פתוחות מצהרי היום, אבל עם רדת החשיכה הן מעלות הילוך והופכות למקום שמציע לצד קולינריה ישראלית גם בילוי לילי לתוך השעות הקטנות של הלילה.

דואה TLV: כשר בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

תרמ"ב 37, שוק הכרמל, תל אביב | 053-3334317

הולה הולה: כשר חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

סמטת הכרמל 27, תל אביב | 050-9322445

מסעדת דואה (צילום: ניר ששון)
מסעדת דואה | צילום: ניר ששון

חנן מרגילן, תל אביב

הרשימה שלנו מתמקדת בעיקר במסעדות שף, אבל לא יכולנו להתעלם מהתופעה ושמה "חנן מרגילן", מסעדה בוכרית שהפכה לסנסציה קולינרית בקרב הפודיז התל אביביים, ולא רק שומרי הכשרות ביניהם. במסעדה הקטנה בדרום תל אביב, שהוקמה לפני כמעט 20 שנה, לא תמצאו אוכל מתחכם או אינטרפרטציות מודרניות למנות מבית סבתא, אלא את האוכל כפי שהוא במקור: מרק דושפרה עם כיסונים שנעשו ביד אמן, באחש, פלוב ועוד מנות ששווה לעלות לרגל בעבורן.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

מסילת ישרים 15, שכונת שפירא, תל אביב-יפו | 03-6873984

חנן מרגילן (צילום: יבגניה קוזצ׳נקו, יחסי ציבור)
חנן מרגילן | צילום: יבגניה קוזצ׳נקו, יחסי ציבור

פיטמאסטר, פתח תקווה

בפיטמאסטר לא מקבלים תפריט אלא מגיעים להתארח, והפיטמאסטר (המארח) קובע מה תאכלו. כל ארוחה כוללת 6-7 מנות בשר שונות, חלקן קבועות וחלקן משתנות. בין המנות יש אסאדו שנופל מהעצם, ספייריבס טלה, אונטריב מפורק ועוד. הכל מוכן לנגד עיניכם המשתאות ומוגש בתוספת ירקות ורטבים לשדרוג החוויה. יין, בירה, מים וסודה כלולים במחיר, העומד על 270 שקלים לסועד. הצפוניים שביניכם ודאי ישמחו לשמוע כי נפתח סניף נוסף בצומת אלונים, עם אותו שואו בדיוק.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות פתח תקווה

ברקת 4, פתח תקווה | 073-2777777

מסעדת פיטמאסטר (צילום: אפיק גבאי)
מסעדת פיטמאסטר | צילום: אפיק גבאי

המקדש, פתח תקווה

אי שם, בצפון פתח תקווה, התמקמה לה מחדש מסעדת המקדש מבית מדרשו של שף לירן בלו, שמגדירה את עצמה כ"היכל קולינרי בשרי". בלו משלב בין טכניקות בישול שונות - עישון, סו-ויד, השריות ארוכות וזיקוק - ומשתמש בחומרי גלם לא שגרתיים במטרה להפתיע בטעמים חדשים שיפציצו את החך. חסידי הבשר ה"נקי" יוכלו להתנסות בשיטת צלייה אישית, שבה ייצלו בעצמם נתחי בשר על גבי מצע של אבנים לוהטות. המלצת פודוס: פעמיים בחודש עורכת המסעדה ארוחת טעימות בת שלוש שעות סגורה ל-20 איש, עם תפריט מקורי שהשף בונה עבורה במיוחד.

כשרות: בהשגחת הרבנות פתח תקווה, רוב הבשר חלק בית יוסף, ירק גוש קטיף

הפסגות 9, פתח תקווה | 09-9777007

מסעדת המקדש (צילום: דוד מויאל)
מסעדת המקדש | צילום: דוד מויאל

ספרה (Sphera - Kitchen & Bar), רחובות

מסעדת ספרה אומנם חדשה יחסית, אבל כבר הספיקה לרכוש לעצמה שם כמסעדה מובילה בסצנת המסעדות הכשרות. המסעדה, שהוקמה בלב הפרדסים של רחובות בהשקעה מרובה, מציעה חוויית אירוח וקולינריה מפוארת עם קירות זכוכית, תקרות גבוהות ומרשימות ומערכות תאורה וסאונד מתקדמות, כמו גם חדרים פרטיים לאירועים. שף המסעדה, בני מדר, הוא בוגר הקורדון בלו, שבא להוכיח שתפריט כשר הוא לא פשרה והוא עושה זאת באמצעות פרודוקטים משובחים, בשר ממשק לגזיאל וגינת תבלינים הצמודה למסעדה. עם נתונים כאלה, קשה ליפול.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות רחובות

המדע 18, פארק המדע רחובות | 072-3922099

מסעדת ספרה (צילום: אנטולי קרינצקי)
מסעדת ספרה | צילום: אנטולי קרינצקי

הרברט סמואל, הרצליה

מסעדת השף היוקרתית הרברט סמואל במלון ריץ קרלטון ממשיכה להעניק חוויה קולינרית ואלגנטית לשומרי הכשרות עם אוכל משובח של שף אביאל סנדרוסי. בין המנות תמצאו את סלט העגבניות המפורסם של המקום, לברק שלם אפוי וניוקי פטריות מושלם. חברי פודוס המליצו שוב ושוב על פילה הבקר (המוגש עם פירה כמהין) כאחת מהמנות הטובות במסעדה. לצד האוכל המצוין יש כמובן גם תפריט יין עדכני ומעניין המבוסס על יינות בוטיק ישראלים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות הרצליה

מלון ריץ קרלטון, השונית 4, הרצליה | 073-2037596

מסעדת הרברט סמואל (צילום: אסף קרלה)
מסעדת הרברט סמואל | צילום: אסף קרלה

מארי, נתניה

על גג מלון Vert בנתניה תמצאו את הכשרה החדשה הנוספת של השף אביב משה. Maree ("גאות", בצרפתית) שנפתחה לא מזמן הפכה במהירות למוקד בילוי קולינרי נחשק לפודוסים מחפשי חידושים. בנוסף לנוף המשגע, תמצאו במארי מנות מעולות ומקוריות כמו חלת בקר, ברולה כבד ונתחים מובחרים ממשק לגזיאל.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות נתניה

מלון Lagoon Vert נתניה  | 09-7410909

מסעדת מארי (צילום: אמיר מנחם)
מסעדת מארי | צילום: אמיר מנחם

מריפוסה, קיסריה

שנת 2022 הביאה המון בשורות טובות בעולם הקולינריה הכשרה, כשאחת הנהדרות בהן הייתה הפיכתה של מסעדת מריפוסה, מהמסעדות היוקרתיות והנחשבות בישראל, למסעדה כשרה. מריפוסה, בניצוחם של שלישיית השפים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, מציעה תפריט שף אקלקטי ואפילו חצוף, שמשקף את חזון השפים במנות כמו מז'וז'ין תאילנדי, סשימי דג ים עם סורבה קמפרי אשכוליות וסלמון עטוף טוגארשי. כל זה לצד תפריט יין עשיר ומשמח.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות חוף השרון

מתחם הגולף, קיסריה | 04-6265000

מסעדת מריפוסה (צילום: דניאל לילה)
מסעדת מריפוסה | צילום: דניאל לילה

הצל-בנים, קיסריה

על גדות נמל קיסריה מול שובר הגלים העתיק, שוכנת מסעדת הצל-בנים, מסעדת דגים ובשר מוערכת שנפתחה בשנת 1985 בשם "פונדק הצלבנים" והייתה רחוקה מלהיות כשרה. במהלך שנת 2020 עשתה המסעדה מהלך מפתיע, הפכה לכשרה (למהדרין!) ופתחה לראשונה את שעריה לקהל שומר המצוות, שנהר בהמוניו. הצל-בנים (כן, גם השם עודכן לכשר יותר) היא מסוג המסעדות המעניקות את "החוויה הכוללת": אווירה רומנטית, ארומה היסטורית, תפריט ים תיכוני עשיר המבוסס על דגה טרייה וחומרי גלם מקומיים וכשרות למהדרין המאפשרת לכל המגזרים ליהנות ממנה. אל תוותרו על הפסטייה המרוקאית במילוי עוף ועל הארנצ'יני אסאדו - טריו כדורי ריזוטו בציפוי פריך ממולאים באסאדו.

כשרות: בשרי למהדרין, בד"צ בית יוסף

גן לאומי נמל קיסריה | 04-6361679

מסעדת הצלבנים (צילום: נתי חדד)
מסעדת הצלבנים | צילום: נתי חדד

רותס, עכו

לא רבות המסעדות בישראל המציעות מטבח ערבי-גלילי, גורמה וכשר. מסעדת רותס בעכו, בניצוחו של השף אורי ארנולד, מציעה טעמים עונתיים ומקומיים, ןמלבד התפריט הים תיכוני המשובח, גם המיקום מעורר השראה: המסעדה שוכנת בחלל הכניסה של אולמות האבירים במצודת עכו העתיקה שנבנתה במאה ה-11. לאחר הקורונה המסעדה התרחבה לחלל צמוד ושילשה את גודלה, וכיום מתקיימים במקום לא מעט אירועי בוטיק.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות עכו. כל הבשר חלק בית יוסף, עופות מהדרין

ויצמן 1, עכו | 04-8848040

מסעדת רותס (צילום: גלעד הר שלג)
מסעדת רותס | צילום: גלעד הר שלג

הצוק, ראש הנקרה

את מסעדת הצוק הקימו צמד השפים מאור מלכה ואריק דניארו, שתמיד חלמו על מסעדה כשרה בצפון. המסעדה מציעה לוקיישן מושלם במרומי צוק ראש הנקרה עם חלונות פנורמיים אל הים התיכון ותפריט שף כשר למהדרין המשלב בין בשר מגידול מקומי, ירקות עונתיים ואוצרות טריים מהים. נוסעים לסופ"ש רומנטי בגליל המערבי? זו ההמלצה שלנו בעבורכם.

כשרות: בשרי, כשר למהדרין בהשגחת הרבנות מטה אשר

אתר תיירות ראש הנקרה | 04-6016849

מסעדת הצוק (צילום: ניצן גינת, ריממבר)
מסעדת הצוק | צילום: ניצן גינת, ריממבר

לוטה, טבריה

כל שומר כשרות חלם לא אחת על היום שבו השף אסף גרניט, השף הטלוויזיוני מעוטר המישלן, יפתח מסעדה כשרה. כשזה סוף סוף קרה, זה קרה בטבריה. לצורך הרכבת התפריט ביצעו גרניט וצוותו מחקר עומק לשם בניית רפרטואר מנות המבוססות כמעט כולן על המורשת הטבריאנית וחומרי גלם גליליים. המסעדה ממוקמת במלון הוותיק גלי כנרת, שעבר מתיחת פנים. השם שנבחר, אגב, הוא מחווה למנכ"לית המלון הראשונה, לוטה אייזנברג.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות טבריה

מלון גלי כנרת, שדרות אליעזר קפלן 1, טבריה | 04-6707077

מסעדת לוטה (צילום: גיא כושי ויריב פיין)
מסעדת לוטה | צילום: גיא כושי ויריב פיין

 סומאק, צפת

יש מסעדות שהשמועות עליהן מטפטפות לאט, בעדינות, כאילו מדובר בסוד, וסומאק היא סוד שכדאי לגלות. מדובר בביסטרו גלילי שהוקם על הר כנען, במלון הבוטיק וילה גליליי בצפת. במסעדה, שעברה לאחרונה שיפוץ מקיף, מקפידים להתמקד בחומרי גלם מקומיים: פריקה (חיטה מעושנת המאפיינת את המטבח הערבי המקומי), שומשום שגדל בסביבה, שמן זית גלילי ויינות מייצור מקומי. התפריט של סומאק קצר ומהודק, ומפגין פשטות ואינטליגנציה קולינרית. שומרי השבת בוודאי ישמחו לשמוע שהמסעדה מארחת לארוחות שישי, בתשלום מראש, בהתאם למתווה שאושר מול המועצה הדתית.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות צפת (יש מנות בכשרות מהדרין)

הגדוד השלישי 106 הר כנען, צפת | 073-3746163

מסעדת סומאק (צילום: אלברט, סומאק)
מסעדת סומאק | צילום: אלברט, סומאק

גיליס, מושב נוב

בית מדרש לבשר גיליס, הממוקם בדרום רמת הגולן, הוא מוסד קולינרי צפוני ותיק ומוערך. משפחת גיליס היא משפחת בוקרים המגדלת בקר בעצמה במרעה ברמת הגולן. בימי חמישי בית החווה שלהם הופך למסעדת בשרים שמחה המחזיקה בתפריט מצומצם של נתחים מעולים על הגריל, אותם תוכלו להזמין גם כארוחת טעימות (מומלצת במיוחד) הכוללת עשר מנות בשרים שונות.

כשרות: בשרי בהשגחת המועצה הדתית רמת הגולן. למעט הפילה, כל הבשר חלק

מושב נוב | 04-6763555

מסעדת גיליס (צילום:  איתן דור)
מסעדת גיליס | צילום: איתן דור

02, ירושלים

מסעדת 02 איננה עוד מסעדת מלון, אלא סיפור אהבה קולינרי לאוכל ירושלמי. נמרוד נורמן, שף המסעדה, עבד שנים במטבחים של מסעדות מתוקשרות (יודל'ה של קבוצת מחניודה ומסעדת ANNA שנסגרה לצערנו) וייעץ קולינרית למסעדות. את כל הידע והתשוקה שלו גילם בתפריט של 02, דרכו הוא מציג מטבח פיוז'ן ירושלמי, עדכני ומעורר תיאבון השואב השראה משווקיה של העיר וההיסטוריה שלה. מדי פעם משיקה המסעדה תפריטי פופ אפ ייחודיים, כמו סעודה ספניולית נוסטלגית או תפריט אקזוטי המתמקד בתבלינים, המוכיחים שמסעדת 02 מציעה אחת מחוויות הבילוי הקולינריות הטובות בעיר.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

מלון ענבל, רח׳ ז'בוטינסקי 3, ירושלים | 02-6756649

 מסעדת 02 (צילום: אפיק גבאי)
מסעדת 02 | צילום: אפיק גבאי

ג'קו סטריט, ירושלים

מהמסעדות הכשרות הבולטות בישראל, המשלבות קולינריה מעולה ואווירה תוססת. ג'קו סטריט צמודה לשוק מחנה יהודה ומציגה תפריט חדשני, יצירתי ופורץ דרך, שעליו אמון השף זכאי חוג'ה. בין המנות תמצאו מאכלים כורדיים וטריפולטאיים לצד מנות פיוז'ן עדכניות. המסעדה מצהירה שאינה מתפשרת על תחליפים בשם הכשרות, וזו כמובן בשורה נפלאה עבור שומרי הכשרות ובכלל. בצמוד למסעדה תמצאו את ג'קו סאן - הבר הסודי שמציע קוקטיילים מדליקים, מנות אסייתיות ואווירה היפסטרית כיפית. נגלה לכם שזו ההזדמנות האחרונה להגיע אליו במיקום הנוכחי - בעוד מספר חודשים הוא עתיד להתפנות לטובת הרחבת המסעדה (כולל חדר יינות מיוחד), אבל אל תצטערו, הוא אמור להיפתח מחדש כבר-מסעדה ברחוב בית לחם, באותו קונספט, פלוס גריל רובוטה מיוחד מיפן.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

אגריפס 74, ירושלים | 02-5817178

מסעדת ג'קו סטריט (צילום: שף זכאי חוג'ה)
מסעדת ג'קו סטריט | צילום: שף זכאי חוג'ה

אנג'ליקה, ירושלים

מסעדה ירושלמית ותיקה ואהובה השומרת כבר שנים רבות על מקום של כבוד בעולם המסעדות הכשרות בכלל ובירושלים בפרט. אנג'ליקה, בבעלותו של השף מרכוס גרשקוביץ', מאנשי הקולינריה הירושלמים היותר מוכרים ובולטים, מציעה תפריט בשרי אלגנטי ויצירתי לצד היצע רחב של יינות מצוינים. על תפריט המסעדה המעניין מופקד השף רועי אחדות ותמצאו בו, בין היתר, פטה כבד עם ליקר קלואה לצד כתף טלה עם תבשיל כרוב וקרם שורשים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים | 02-6230056

מסעדת אנג'ליקה (צילום: איתי מוניקנדם)
מסעדת אנג'ליקה | צילום: איתי מוניקנדם

טורו, ירושלים

במיקום נפלא במבנה עתיק למרגלות טחנת הרוח ההיסטורית של מונטיפיורי שוכנת טורו ומתהדרת במרפסת הצופה אל מגדל דוד וחומות העיר העתיקה. תפריט המסעדה, עליו אמון השף בני אשכנזי, מציע מטבח ים תיכוני משובח בשילוב טעמים אסייתיים ומייצר חגיגה שכדאי להגיע עבורה גם מרחוק. לצד המנות הבשריות תמצאו מבחר מנות צמחוניות וטבעוניות ותפריט יינות ישראלי עשיר.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

ש.א נכון 2, משכנות שאננים, ירושלים | 077-9966124

מסעדת טורו (צילום: אסף קרלה)
מסעדת טורו | צילום: אסף קרלה

1868, ירושלים

מסעדת 1868, השוכנת בבניין אבן יפהפה בעל תקרות גבוהות וחלונות מוקשתים, הוקמה על ידי השף הירושלמי יענקל'ה תורג'מן, שאת השכלתו הקולינרית רכש בלונדון, שם התעמק בבישול אירופאי קלאסי ומודרני. כששב לארץ החליט לחבר את הידע שלו למטבח הירושלמי ולחומרי הגלם המקומיים, ולייצר מטבח עילי מסוג חדש. המסעדה שומרת כבר זמן רב על מעמדה כאחת מהמסעדות הנחשבות בבירה ומציעה חוויית גורמה בכשרות מהודרת. בגומחות הקיר של המסעדה נמצא בר יינות גדול וייחודי עם מיטב היינות מיקבי הגליל והרי יהודה.

כשרות: בשרי, כשרות מהודרת הרבנות ירושלים

המלך דוד 10, ירושלים | 02-6222312

מסעדת 1868 (צילום: סיון שוב עמי)
מסעדת 1868 | צילום: סיון שוב עמי

ורנדה, ירושלים

על הטרסה של מלון מצודת דוד היוקרתי ומול חומות העיר העתיקה, תמצאו את ורנדה: מסעדה בשרית המציעה תפריט גריל פרימיום,  כשמרבית המנות נעשות בג'וספר. בתפריט, שיצר השף כפיר מיסניקוב, תמצאו מנות כמו טאטאקי נתח קצבים, צלעות טלה מעושנות בעשבי תיבול ושום, כתף טלה בבריין הדרים שעושן 12 שעות בעצי תפוחים לצד מנות דגים ואופציות טבעוניות (מישהו אמר סטייק דלעת?). כל הבשרים בכשרות בד"צ, מה שהופך את המקום לאופציה נהדרת לפודוסים המהדרין שבחבורה.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים. בשרים: בד"צ מהדרין הרב רובין

מלון מצודת דוד, רח' המלך דוד 7, ירושלים | 02-6212396

מסעדת ורנדה (צילום: דניאל לילה)
מסעדת ורנדה | צילום: דניאל לילה

האקליפטוס, ירושלים

האקליפטוס, הממוקמת בחוצות היוצר, בבית אבן מרשים מהמאה ה-19, היא מסעדת קונספט ירושלמית המבוססת על אוכל מהתנ"ך. שף המסעדה, משה בסון, נחשב למומחה לאוכל מקראי, נושא שהוא חוקר שנים רבות (נסו למשל את "ארוחת שיר השירים"). כדי להגיע לתוצאות מדויקות הוא עושה שימוש בתבלינים הגדלים פרא בהרי ירושלים, בעשבי תיבול מקומיים ובתוצרים חקלאיים עונתיים, ומייצר עבור הסועדים מסע קולינרי שכל כולו נושם היסטוריה. בקרוב המסעדה ושף משה תוציא את ספר הבישול הראשון שלה שכולו שיר אהבה לירושלים ולאוכל המקומי.

בשרי, בפיקוח ארגון רבני צהר

סמטת פלט, חוצות היוצר, ירושלים | 02-6244331

מסעדת האקליפטוס (צילום: צוות המסעדה)
מסעדת האקליפטוס | צילום: צוות המסעדה

בלאק איירון, ירושלים

אין הרבה מסעדות כשרות המציעות סטיק מבשר וואגיו ישראלי עם חמאה בשרית, כמו שאין הרבה מסעדות שחושבות שמקרר יישון שקוף בו נגלים נתחי בשר צריך לככב בלב חלל האירוח, אבל בלאק איירון היא לא מסעדה שגרתית. היא נולדה מתוך חזון של הבעלים, הזוג הירושלמי אתי וירון ישפה, להשיק את הסטייק בר הראשון בישראל המציע נתחי וואגיו המגיעים לרמת שיוש, עומק וטעם ברמה הכי גבוהה בישראל ובסטנדרטים המתאימים לקהל שומר הכשרות. המסעדה יושבת ברחוב אגריפס, בכניסה לשוק מחנה יהודה, צמוד ל"מחנה אסאדה", מקום נוסף של הזוג, שמכניס את החזון של הבלאק איירון לכריכים מופלאים בגרסת אוכל הרחוב.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

אגריפס 80, ירושלים | 02-5465650

מסעדת בלאק איירון (צילום: אסף קרלה)
מסעדת בלאק איירון | צילום: אסף קרלה

גסטון, אייר פורט סיטי

מי שמחפש סטייק האוס קלאסי בסגנון ניו יורקי ימצא אותו בגסטון, מסעדת בשרים וקצבייה ותיקה ומשובחת שהפכה לכשרה רק בשנים האחרונות. גסטון מעניקה חוויה קרניבורית מוקפדת לאוהבי נתחים העשויים לכדי שלמות. בתפריט נתחים מובחרים מגידול מקומי שעברו תהליך יישון בן 17-21 יום לריכוך אופטימלי (הפריים-ריב, הלא הוא אנטריקוט על העצם, מומלץ במיוחד), מהם תוכלו ליהנות לצד יינות משובחים קוקטיילים נהדרים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות חבל מודיעין (עוף מהדרין, יש מנות עם בשר חלק)

הנגב 5, איירפורט סיטי | 08-9265775

מסעדת גסטון (צילום: אסף קרלה)
מסעדת גסטון | צילום: אסף קרלה

האותנטית החדשה, באר שבע

שף יקיר מסרטי פתח את מסעדת האותנטית החדשה בעיקר כדי לעשות כבוד למתכונים שירש מאימו. את המתכונים האלה הוא פיתח ושכלל במהלך השנים, והפך אותם למנות שף מקוריות. עם הזמן הצטרפו לתפריט מנות נוספות, ובמקום נוצר תמהיל קולינרי המספק ביסים מרתקים. בתפריט תמצאו סיגר בקר על משוואיה פיקנטית וגם באן ביף במילוי אסאדו, קדירת ראש חריפה בבישול ארוך, כבד אווז עם רוטב פירות יער המוגש לצד מופלטה ודבש חם ועוד.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות באר שבע (רוב הבשר חלק בית יוסף)

מתחם דיזיין פלוס, באר שבע | 08-8695875

חביבות הקהל

במקום הראשון: פסקדו. מסעדת הדגים האשדודית של ערן ז'נו ויחי זינו היא כבר מזמן מוסד שלא רק שומרי הכשרות פוקדים, ולא מפתיע שהקהל בחר בה: מנות יצירתיות, מבחר דגה טרייה משתנה, רמה גבוהה ויציבה, שירות מקצועי. היא גם זכתה כבר לתשומת לב עולמית בדירוג הפיפטי בסט היוקרתית, ואם טרם ביקרתם בה - הנה מצאנו לכם תירוץ נוסף.

המקום השני: ווסט סייד. במקום השני נציגות תל אביבית על החוף, שנודעת בזכות קינוחים מדוקדקים ומרהיבים, אבל ממש לא רק. 

והמקום השלישי: ג'קו סטריט. המסעדה הירושלמית השמחה שממוקמת סמוך לשוק מחנה יהודה ומציעה תפריט פיוז'ן שמשלב מטבח מסורתי ומטבח מודרני עכשווי.

הערה: המסעדות בכתבה נבחרו לאחר מחשבה רבה על בסיס סקרים שהעלינו בקהילת פודוס, המלצות, ביקורות וחוות דעת שפורסמו על ידי חברי הקהילה והתייעצות עם אנשי קולינריה ופודיז. השתדלנו להעניק ייצוג הולם למסעדות בכל רחבי הארץ. הקפדנו להכניס את כל המסעדות הבולטות שמומלצות שוב ושוב, אבל גם להציע מקומות חדשים ומסקרנים, כאלה שאולי מדוברים פחות. היה לנו חשוב לתת ביטוי גם למסעדות כשרות למהדרין, לטובת המקפידים על כך. כמו כן, מאחר שבחרנו להתמקד במסעדות בלבד, נאלצנו לוותר על מוסדות קולינריים רבים וראויים בקטגוריות דומות כמו בתי קפה, קונדיטוריות, אוכל רחוב וברים.

בתיאבון!